Har du täckning på kontot?

onlineshopping

Sammanfattning av artikel – Täckning på kontot?

  • Förlängd betalningstid, fakturabetalning och kreditbetalning fungerar bra om du vet att du när betalningsdatum kommer har täckning på kontot.
  • Olika betalningstjänster fungerar som en tidslösning om du handlar innan du fått lön till exempel.
  • Att handla över sin förmåga är inte att rekommendera och kan skapa problem och till och med betalningsanmärkning om det vill sig illa.
  • Handla bara med täckning på kontot.
  • Kreditkort kan vara ett bra sätt att samla alla månadens utgifter till en betalning i slutet av månaden.

Just nu i dagarna slår näthandeln nya försäljningsrekord och det blir alltmer vanligt att handla sina julklappar och presenter på nätet. Vi kan se att aktörer för betalningsprocesser som till exempel Klarna erbjuder olika sätt att betala för varan du köper. Där kan du bland annat få förlängt betalningsvillkor, som innebär att du kan vänta längre med att betala din vara. När det kommer till att betala varor på nätet så gäller det att ha täckning på kontot i slutändan och det har du förhoppningsvis men ibland dröjer lönen. Det kanske kom en stor oförutsedd utgift eller så önskar du betala alla dina utlägg på en gång. Idag finns det flera bra betalningslösningar för dig som vill ta egna beslut om betalning av dina köp.

Så betalar du smartast dina varor på nätet

Det mest klassiska sättet att handla inom sina gränser är att inte ha kredit kopplat till ditt kort. På så sätt är det inte någon risk för dig att handla utan täckning på kontot, är pengarna slut på ditt konto så är de slut -principen råder då. Du kan även välja att få förlängd betalningstid om du vet att det kommer in pengar på kontot ett visst datum. Det fungerar säkert så länge du har en fast inkomst och är förvissad om att du inte står utan pengar den dag då betalningen ska vara betald.  Även fakturabetalning fungerar bra här, du får hem en faktura med ett datum då din summa ska vara betald och det kan också vara ett alternativ om du med säkerhet vet att du kommer ha pengar tillgängligt vid sista betalningsdatum.

 

Läs mer om betalkort och kreditkort