Ansök om lån utan UC – så fungerar det

låna utan UC

Det handlar snabbt om stora pengar när du lånar utan UC.

Sammanfattning – Så fungerar ett lån utan UC

  • Ett lån utan UC ges utan kreditupplysning.
  • Som risk tar för lånet tar lånegivaren en avvsevärt mycket högre ränta än ett traditionellt privatlån.
  • Flera låneansökningar på kort tid kan äventyra kreditvärdigheten.
  • UC görs av Upplysningscentralen som ägs av de större bankerna i Sverige.
  • Ett lån utan UC har ofta en ränta mellan 99 – 5000 %.
  • En anledning till att ansöka om lån utan UC är att man inte vill belasta kreditvärdigheten med smålån.
  • Ansök inte om lån du inte kan betala tillbaka.

Vad är ett lån utan UC?

Ett lån utan UC det vill säga utan en kreditupplysning innebär ofta att det är en högkostnadskredit. Då är räntorna betydligt högre än till exempel ett traditionellt privatlån. Ett lån som ges ut utan att en personupplysning görs på dig handlar ofta om summor upp till 40 000 och du kan generellt få tillgång till pengarna omgående. Dock är den här typen av lån inget vi på hittalånet rekommenderar. Vill du ha ett snabbt lån så är en högkostnadskredit inget alternativ som rekommenderas på grund av de höga räntorna och den korta återbetalningstiden. Vill du ansöka om lån för att lösa många små krediter så rekommenderar vi dig att kontakta någon av de större låneförmedlarna av privatlån till exempel Lendo, Advisa, Consector, eller Sambla.

För att undvika en problematisk ekonomisk situation så undvik högkostnadskrediter, det kan snabbt leda till stora ekonomiska bekymmer med betalningsanmärkningar och skulder.

Så fungerar ett lån utan UC

Anledning till att att söka ett lån utan UC (kreditupplysning) kan till exempel vara att man vill kunna låna pengar vid flera tillfällen utan att bli belastad med flera kreditupplysningar. Du kanske har lån sen innan som du snabbt behöver lösa och ser en möjlighet att snabbt låna pengar genom att låna utan UC. Det kan vara riskfyllt och det är inte något att rekommendera under en längre tidsperiod. När du ansöker om flera smålån under samma tidsperiod så kan det påverka kreditvärdigheten och leda till att låneansökan avslås. Det är därför många söker sig till lån utan UC, för att ha möjligheten kvar att bli beviljad ett större lån.

Ett lån utan UC kan möjligtvis kunna vara mindre riskfyllt om din ekonomi är ordnad och du snabbt behöver extra pengar till något men väntar på lön för att ge ett exempel. Ett lån utan UC  kan ha en effektiv ränta (sammanlagda summan av ränta samt avgifter) mellan 99 – 5000 % vilket gör att det är en enorm risk att ansöka om ett lån av den här kategorin.

Vad är UC?

UC kallas också för en kreditupplysning och görs av UpplysningsCentralen (UC) som är den kreditupplysningstjänst som företagen använder sig av då de vill undersöka kreditvärdigheten hos någon de ska ingå kreditavtal med. Det är de större bankerna som tillsammans äger Upplysningscentralen och den används till exempel av hyresvärdar, större företag, banker och lånegivare. Du kan ha upplevt en UC vid tecknande av telefonabonnemang till exempel, då kommer ofta ett brev hem för att uppmärksamma dig på att en UC gjorts.

Här hittar du låneförmedlare som kan samla dina småkrediter och lån för att minska dina lånekostnader.

Här finner du lånegivare som kan ge lån till dig med betalningsanmärkning, Marginalen Bank Omstartslånet, samt Mitt Bolån Compricer för dig som vill söka bolån.

 

 

Kommentera eller Fråga