Låna till sommarutgifter

semster-thailand-låna-small

Nu är sommaren här och snart börjar de efterlängtade semesterveckorna, vädret det ska vara bra och semestern ska innehålla både roliga upptåg och vila med lata dagar. Det är tanken i alla fall, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Kanske har du inte hunnit spara till semesterkostnaderna eller fick du oväntade utgifter lagom till semestern? Att ta lån till nöjen och att kunna unna sig en semesterresa för att komma undan ösregnet och snålblåsten kan diskuteras.

Låna till semestern

Att ta ett lån innebär att du också måste kunna betala tillbaka det, och handlar det om just sommarnöjen så är det ännu viktigare att din ekonomiska situation är så stabil att du vet att du inom en snar framtid kan betala tillbaka lånet. Kanske handlar det om att få loss pengar till nästa lön? Sommaren är som bekant kort och det kan handla om att ta ett privatlån över juli för att sedan betala av det med augusti eller septemberlönen.

Vilken typ av lån kan användas till semester?

Privatlån eller blancolån är den typ av lån där du som låntagare själv får bestämma vad lånet ska användas till. Till skillnad från ett bolån där du använder huset som säkerhet så använder banken istället en högre ränta på ett privatlån som säkerhet då ändamålet inte är specificerat. Ett privatlån kan handla om en summa mellan 15 000 kr till 400 000 kr. För semesterresa eller utgifter så kanske ett mindre lån är rimligare vilket också blir realistiskt att snabbt kunna betala tillbaka.

Jämför privatlån för att få bäst ränta

Genom att jämföra olika privatlån och långivare så kan du få det mest förmånliga lånerbjudandet utifrån just din ekonomiska situation. Hos Låneförmedlare som till exempel Lendo eller Advisa kan du låta bankerna ”tävla” om att ge dig det bästa låneerbjudandet.

För att kunna ansöka om lån behöver du ha information om din ekonomiska situation tillgänglig. Du behöver kunna fylla i hur dina tillgångar respektive skulder ser ut samt hur stor din månadsinkomst är. Tänk på att om du har betalningsanmärkningar kan det bli svårt att bli beviljad ett lån.

Läs mer om privatlån

Kommentera eller Fråga