4 fördelar med att ha ett kreditkort

Fördelar med ett kreditkort

Det finns vissa tillfällen i livet där det händer saker man inte kunnat förutse, och många av dessa tillfällen handlar om att saker går sönder. Idag är det inte alla som har en buffert att ta ifrån om till exempel bilen skulle lägga av, eller tvättmaskinen skulle vägra att starta.

Vid sådana tillfällen behöver man oftast en ersättare ganska direkt, och har man ingen buffert kan det då bli ganska svårt, eftersom ett lån som regel tar några dagar att få utbetalt. Ett svar, kan vara ett kreditkort. Här listar vi flera fördelar med ett kreditkort.

Lista med kreditkortens fördelar

  1. Du har alltid pengar tillgängligt för oförutsedda händelser

Skulle bilen paja, tvättmaskinen vägra starta, eller spisen plötsligt vara stendöd, har du alltid möjlighet att köpa nytt direkt, så att du inte står utan i flera dagar. Vissa saker är det ingen kris att vänta på några dagar, men det du inte har möjlighet att vänta på – det tar du på kreditkortet.

  1. Du kan betala av i din egen takt

Att köpa en ny tvättmaskin eller spis, kan vara en ganska kostsam historia. Då är det skönt att veta att du har möjligheten att dela upp ditt inköp på flera månader om du så önskar.

  1. Räntan brukar vara helt okej

Man får ofta höra att kreditkort skulle vara någon slags ekonomisk fälla och att det är skyhöga räntor och så vidare. Nej. Så är det inte. Olika kreditkort har naturligtvis olika räntor, men faktiskt så finns det många kreditgivare som ger räntefria avbetalningar om du betalar inom till exempel 3 eller 6 månader, och vill du betala på längre tid än så, brukar ofta räntan motsvara den tid du väljer. Det vill säga att du får en bättre ränta om du väljer att betala av din kredit på 12 månader, gentemot om du väljer att betala av den på 24 månader.

Det är alltså upp till dig själv att välja hur du vill lägga upp inbetalningarna – och därmed också räntan.

  1. Du kan vara spontan

Att ha ett kreditkort ger en helt annan möjlighet till att vara spontan, eftersom du alltid har tillgång till pengar. Skulle den där kameran du suktat efter i ett år, plötsligt vara på superrea, eftersom det är sista exemplaret, men kontot skramlar tomt, eftersom det är två dagar kvar till lön? Då slipper du gråta bittra tårar över att ha missat ett kap, eftersom du kan välja att ta den på kreditkortet.

 

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.