Hitta det bästa privatlånet eller samla mindre krediter

 

Är du på jakt efter ett bra privatlån med bekväma lånevillkor eller vill du kanske samla mindre skulder och krediter? Nuförtiden är det mycket vanligt att ha ett eller flera lån bakom sig. Den växande populariteten beror främst på att det har blivit så enkelt att låna pengar. Bankerna och långivarna är många och det finns alltid ett lån som passar alla.

Det finns flera orsaker till varför man kan vara i behov av ett privatlån. Privatlånet är uppbyggt på ett sådant sätt att du har möjlighet att använda pengarna till precis vad som helst. Du kommer bland annat att kunna ta ett privatlån för att åka iväg på en efterlängtad resa, men du kan också använda pengarna för att finansiera ett bröllop, gå en utbildning som du har längtat efter eller varför inte köpa nya möbler till lägenheten. Valet är således ditt och det går att hitta privatlån utan UC såväl som privatlån trots betalningsanmärkningar. Ett privatlån kan alltid lånas utan säkerhet.

Att samla sina lån och krediter och att ansöka om ett nytt lån skiljer sig från varandra. När du ansöker om ett privatlån (utan att samla tidigare skulder) så belastar du din ekonomi såväl som din kreditvärdighet mer. Väljer du däremot att samla tidigare skulder så får du en bättre kreditvärdighet och således också en bättre ekonomi. Med det sagt betyder det inte att det är dåligt att ta ett helt nytt lån, men det kan vara bra att veta skillnaderna.

Privatlån

Ett privatlån är ett lån där du kan använda pengarna till vad du vill. Lånet har oftast en bra ränta och en lång löptid, vilket betyder att du kan betala av ditt lån med ett bra och överkomligt månadsbelopp. Ett privatlån kräver ingen säkerhet och du kan låna även om du skulle ha betalningsanmärkningar sedan tidigare. Viktigt att komma ihåg är dock att lånade pengar alltid måste betalas tillbaka. Du bör därför se till att din ekonomi är god nog att kunna hantera kostnaderna som kommer med ett lån.

Samlingslån

Ett samlingslån är en låneform som riktar sig till dig som har många små krediter och skulder idag, men som vill få en bättre kreditvärdighet och som vill sänka din månadskostnad. Om du har flera små lån och krediter bakom dig så betalar du ränta och avgifter för alla lån – separat. Genom ett samlingslån kan du få hjälp att betala av alla bakomliggande skulder och istället bara ha ett belopp och en ränta som du koncentrerar dig på. Har du lån sedan tidigare är chansen dessutom större att du får ett nytt lån beviljat om du uppger att du vill samla tidigare skulder. På så sätt visar du för banken att du vill låna för att städa upp i ekonomin, inte för att bara samla på dig mer.

Jämför innan du väljer

Du har säkerligen fått höra att det är mycket viktigt att du jämför lån innan du väljer. Att jämföra är något som du bör göra i alla situationer där du planerar att göra ett större inköp, oavsett om det är lån eller material till en renovering som du ska köpa. Hos Axo Finans kan du jämföra lån mot varandra, men vad betyder det och hur fungerar det?

Det finns flera orsaker till varför du bör se till att jämföra lån och långivare mot varandra innan du gör ditt val. Är man i behov av pengar snabbt är det lätt att man stressar sig och därmed också väljer första bästa lån som man kommer över. Det är dock något som du bör undvika. Det finns mängder med aktörer på marknaden och det är viktigt att du hittar ett så billigt och bra lån som möjligt.

Med hjälp av en jämförelsesida kan du snabbt och enkelt jämföra låneerbjudanden utan att själv behöva lyfta ett finger i processen. Du skriver in hur mycket du vill låna och vad det är för typ av lån som du är intresserad av. Därefter sker en snabb kreditupplysning och du får sedan erbjudanden från flera banker och aktörer. Nu kan du i lugn och ro se vilken bank som är beredd att erbjuda dig den bästa räntan och beloppet, men om ihåg att inte stirra dig för blind enbart på siffrorna. Det är också mycket viktigt att du läser igenom lånevillkoren hos de olika aktörerna. Visst kan du bli erbjuden en väldigt låg ränta hos en specifik långivare, men du kanske också blir fast med många andra oförutsedda avgifter som överraskar längre fram.

Att jämföra lån är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Den enda gången som du binder dig är när du väljer att acceptera ett lånelöfte och efter att du har signerat för hand eller med BankID. Pengarna betalas vanligtvis ut under loppet av 2-4 arbetsdagar, men detta kan variera.

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.