Låna till semestern

  • För att låna till semestern är det privatlån du kan använda dig av.
  • Privatlån är ett lån utan säkerhet med högre ränta.
  • Beräkna den effektiva räntan för att se hur lånet kommer att belasta din ekonomi under lånetiden.

Hur fungerar det egentligen med att låna till semestern? Den frågan är något som många familjer ställs inför när ledighet kommer på tal. Ska man låna och vilket typ av lån kan man ansöka om för att åka på en semesterresa?

Först och främst- ska man låna pengar för att åka på en semester? Ett privatlån är det som kan användas till semesterresa, vi jämför flera långivare och deras räntor. En stor aktör inom privatlån är Lendo, läs mer om dem här.

När kan jag ta lån till semestern?

lana-till-semesterDet första svaret är kanske nej, när det gäller att ta lån till semestern. Om du måste låna så betyder det att du egentligen inte har pengarna just nu för att åka på en resa till Thailand. Bättre skulle vara att spara ett tag och sen åka på semesterresan.

Men det behöver inte riktigt vara så hårt. Om du tillfälligt har ont om pengar och inväntar en insättning på kontot så kan faktiskt ett lån vara en idé. Då kan du snabbt betala av resan när pengarna kommit in på kontot.

Många researrangörer erbjuder också resa på avbetalning. Men tänk på att kreditköp ofta blir dyrare i längden. Även om 300 kr i månaden låter billigt.

 

Vilken typ av lån kan jag ta till min semesterresa?

När man tar ett lån till semester så finns inget du kan lämna som säkerhet som vid ett hus eller billån. Du kan inte lämna tillbaka semestern.

Då kan du ta ett privatlån med lite högre ränta istället för säkerhet. Ett privatlån kan du använda till det ändamål du önskar och det är inte låst till ett specifikt ändamål som till exempel bil eller hus.

Jämför privatlån

Flera långivare erbjuder privatlån som du kan använda till din drömresa. En av dem är Lendo som erbjuder lån mellan  5000 kr och 400 000 kr.

Läs gärna mer om olika långivare och deras räntor.

SevenDay erbjuder också en prisgaranti som matchar om du hittar ett annat lån med lägre effektiva ränta än ditt godkända lån hos SevenDay. Andra långivare är till exempel Ikano Bank  Marginalen Bank och Compricer Privatlån.

Läs mer

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.