Så tar du lån till elektronik

Av: , Publicerad: 11 juni, 2018

elektronik_HL

I det här inlägget berättar vi om hur du kan göra när du vill ta lån till elektronik. Om det är så att du går och funderar på att köpa ny stereo, dator eller hemmabiosystem, ska kan det hjälpa dig att läsa den här artikeln först.

Vi vill tipsa dig om hur du kan ta lån till dina inköp samt vad du behöver tänka på när du tar lån till elektronik.

Var kan jag ta lån till elektronik?

Sammanfattning av artikeln

  • För elektronikköp tar du ett privatlån.
  • Det finns aktörer som är specialiserade på elektronik och lån.
  • Jämför olika låneaktörer för att få ett lån som passar dig bäst.

Flera aktörer erbjuder lån till elektronik och vi ska här nämna några utav dem. L’EASY är specialiserat på elektronik i kombination med att erbjuda delbetalning av sina varor.

Du kan här handla allt tänkbart inom elektronik såsom kaffebryggare, spelkonsoler, datorer, mobiler med mera. Du väljer själv hur länge du ska betala av på ditt lån och hur stor din månadskostnad ska vara.

Lånegivare för elektronikinköp

Maxbelopp för lån hos L’EASY är 50 000 kr. En annan aktör som samlar och jämför låneaktörer är Compricer. Compricer förmedlar även privatlån, så att du direkt på deras hemsida kan ansöka om ett privatlån till dina elektronikinköp.

Compricer hittar då de aktörer som skulle passa dig bäst, samt att du får goda möjligheter att jämföra olika erbjudanden.

Sevenday Privatlån är också ett alternativ för dig som letar privatlån för köp av elektronik. Du ansöker enkelt via deras hemsida och kan låna från 10 000 kr till 300 000 kr.

Bank Norwegian erbjuder ett smidigt lån mellan 5000 – 400 000 kr, där du ansöker direkt online och signerar med ditt Bank ID. Du behöver inte specificera vad ditt lån ska användas till.

Privatlån kan användas till olika ändamål

För att handla elektronik så är det ett privatlån du ansöker om. Ett privatlån kan användas för fler olika saker än till exempel bil eller bostadslån.

Det som skiljer privatlånet är att det är högre ränta och effektiv ränta. Det är för banken en större risk att låna ut pengar när det inte finns samma säkerhet som vid hus eller billån.

18 år och fast inkomst vanliga kriterier

För att ansöka om privatlån måste du vara 18 år samt ha och kunna redovisa en fast inkomst. Hur stor din inkomst ska vara per år varierar hos de olika låneaktörerna. Det viktiga är att du jämför olika aktörer för att få det erbjudande som är bäst och passar din situation bäst.

Det kan variera vilka kriterier långivarna har för att bevilja privatlån och du kan hitta långivare som beviljar privatlån även om du saknar fast anställning.

Läs mer om privatlån

Amortering
Avbetalning
CSN lån
Fakta om kreditkort
Fördjupning av Lånebegrepp
Kreditupplysning
Lån med betalningsanmärkning
Lån och nybörjare
Låneförmedling
Lånekategorier
Medsökande lån
Ränta
Snabblån