Så tar du lån till vitvaror

Av: , Publicerad: 11 juni, 2018

vitvaror_HL

Lån till vitvaror

Håller du på att renovera hemma? Har frysen lagt av och nu står du med 70 liter blåbär som håller på att tina?

Att förnya sina vitvaror kan vara ett väl genomtänkt beslut men det kan också komma som ett plötsligt.

Vare sig du befinner dig i den ena eller andra situationen så är det viktigt att veta hur det fungerar med  att ta lån för att kunna köpa nya vitvaror.

Sammanfattning av artikel
  • Att ta lån till vitvaror innebär att du tar ett privatlån.
  • Beräkna den effektiva räntan för att se om din ekonomi klarar att låna.
  • Privatlån innebär högre ränta men också att du kan låna till i princip vad du vill.

Privatlån bra alternativ till vitvaror

När du vill ta ett lån till vitvaror så är det mot privatlånen du ska rikta blicken. Med privatlån kan du låna till nästan vad du vill, mot att du får högre ränta.

Räntan blir högre därför att det innebär en större risk för banken att låna ut pengar till privatlån då det inte finns ett hus exempelvis som säkerhet. Det är viktigt att ha det med sig när du funderar på att ansöka om privatlån.

 Tips på bra privatlån

När det gäller elektronikköp så  finns flera möjligheter, hos till exempel L’EASY så kan du handla dina vitvaror på delbetalning och låna upp till 40 000 kr. Du bestämmer själv hur fort du ska betala av ditt lån på vitvarorna.

L’EASY har en tydlig och bra lånekalkylator du kan använda för att beräkna ditt lån. Den jämförande sajten Compricer erbjuder också möjligheten att ta privatlån.

Ansök om lån till vitvaror online

Du gör din låneansökan på Compricers hemsida och de matchar din ansökan med flera olika låneaktörer. För att du ska få bästa förutsättningarna för din låneansökan.

Lendo erbjuder även privatlån för ändamål som vitvaror. Även om du bara tänkt att låna nya pengar till dina vitvaror kan Lendo också hjälpa dig med att samla alla dina gamla lån och krediter till en ofta lägre kostnad än du har innan.

Jämför olika privatlån

På privatlånemarknaden finns ett stort antal aktörer, jämför de olika erbjudande för att få ett lån som passar dig bäst.

Tänk också på att i de allra flesta fall måste du ha en fast inkomst att kunna redovisa. Du ska även kunna redovisa andra utgifter samt eventuella betalningsanmärkningar.

Läs gärna mer om privatlån och betalningsanmärkningar. Funderar du på begrepp som används i låneansökan? Läs gärna i vår låneordlista.

 

Amortering
Avbetalning
CSN lån
Fakta om kreditkort
Fördjupning av Lånebegrepp
Kreditupplysning
Lån med betalningsanmärkning
Lån och nybörjare
Låneförmedling
Lånekategorier
Medsökande lån
Ränta
Snabblån