Skillnader mellan olika företagslån

Det finns många orsaker till varför ett företag kan vara i behov av att låna pengar. Precis som när en privatperson ansöker om ett privatlån kan ett företag låna för mer kapital, för att utöka verksamheten, anställa ny personal eller till exempel för att starta upp ett företag från första början.

Marknaden erbjuder olika typer av företagslån för att du ska kunna hitta ett som passar ditt ändamål och företag så bra som möjligt. Här kan du hitta lån som riktar sig till dig som är ett stort och etablerat företag, såväl som för dig som har en enskild firma. Innan du ansöker är det mycket viktigt att du jämför lån innan du väljer. Hos Företagsfinanser.se kan du hitta mängder med bra aktörer som erbjuder lån till företagare, men lånevillkoren skiljer sig från varandra. Det är just på grund av denna orsak som det är så viktigt för dig att jämföra innan du väljer.

Hur jämför man företagslån?

Förr var man tvungen att själv sitta i timmar och leta upp information om de olika banker och långivare som fanns för att hitta den med bäst villkor, lägst ränta eller som erbjöd lån utan säkerhet. Idag finns det hemsidor som gör allt arbete åt dig. Det enda du behöver göra själv är att fylla i hur mycket pengar som du vill låna. Det finns företagslån utan säkerhet, lån utan UC och företagslån som hjälper dig som vill starta upp ett företag.

En jämförelsesajt kan snabbt och enkelt plocka ut alla de långivare som erbjuder lån efter dina önskemål. Det krävs endast en kreditupplysning och du får samtidigt svar från flera olika banker. Det ger dig en snabb och tydlig bild av vad banken kan erbjuda dig och ditt företag. Att jämföra företagslån är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något förrän du har signerat ett lånelöfte.

Ränta och villkor kan skilja sig

Den främsta anledningen till varför du bör jämföra företagslån är dock räntan och villkoren. Idag är det allt för vanligt att man är för snabb i sin låneprocess, vilket resulterar i att man blir fast med ett företagslån där villkoren är dåliga och räntan väldigt hög. Genom att jämföra kan du ta reda på vilken långivare som är beredd att ge dig den lägsta räntan, samtidigt som du kan se vilka eventuella extra avgifter som du kommer behöva ha eller hur lång löptid som banken är villig att ge dig.

Vilken ränta som du kommer att få beror dock inte enbart på vilken långivare du väljer. Företagets (eller din egen) kreditvärdighet kommer naturligtvis också att vara väldigt avgörande. För att få så bra ränta och villkor som möjligt behöver du också se till att kreditvärdigheten är god. Du kan öka chansen för att få ett företagslån beviljat genom att lämna in en säkerhet för lånet, alternativt att du eller andra bolagsmän går i borgen. Detta är dock något som bara är nödvändigt om du tror att företagets egna intäkter inte kommer räcka till.

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.