Betala säkert utomlands med ett kreditkort

Betala med kreditkort utomlands

Är du ofta utomlands? Då är det bra om du har ett kreditkort som fungerar att använda på dina resor. Det finns flera fördelar med det. Den viktigaste anledningen är att det är säkrare att använda ett kreditkort än ett vanligt bankkort när du befinner dig utanför Sverige.

Det säkraste alternativet

Att ha ett kreditkort när du är utomlands är det för det allra mesta det säkraste alternativet. Kontanter är alltid riskabelt eftersom de är lättare att stjäla, så ett kort kan vara tryggare. Skulle du råka ut för konstiga avgifter kan det vara lättare att bestrida om du har ett kreditkort än ett vanligt bankkort. Detsamma gäller om det dras mer pengar än det borde vid ett köp. Dessutom är du mer skyddad mot andra sorters bedrägerier och skimming. Det beror på att det är bankens pengar som används när du använder krediten på ditt kort. Använder du ett debetkort eller bankkort dras pengarna istället direkt från ditt konto.

Andra fördelar

Det kan också finnas andra fördelar med att använda kreditkort på dina resor. En av dem är att du kan samla bonuspoäng på dina köp. Vissa kort ger särskilt bra bonus på just resor och för andra får du bonus oavsett vad det är du köper. Det kan också ingå en bra reseförsäkring, så att du är skyddad utan att du behöver skaffa en sån försäkring separat. På kreditkortsval.se kan du se olika kreditkort och jämföra dem med varandra. Då kan du lättare se vilka kort som finns och vad som skiljer dem åt. Det gör att du lättare kan hitta det kort som bäst passar dig och ditt resande.

Finns det nackdelar?

Det vanligaste problemet när du använder kreditkort utomlands är att det kan finnas avgifter för uttag eller för valutaväxling. Valutaväxling sker när du betalar med ditt kort, eftersom köpet inte görs i svenska kronor. Det är inte alltid det framgår särskilt tydligt hur stora de här avgifterna är, så du kan behöva tänka på att kolla upp dem. Det finns en del kreditkort som är utan avgift för uttag i utlandet. Det finns också kreditkort som erbjuder kostnadsfri valutaväxling. Tyvärr finns det inga kort där båda delar är utan avgift. Ett sätt att komma runt det är att använda dig av två olika kort när du är utomlands, så att du kan använda ett för uttag och ett för köp med kortet.

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.