Hitta kreditkort - jämför och hitta bästa kreditkortet

Om du önskar att ha en smidig och snabb backup om du inte har tillräckligt med pengar vid ett tillfälle så kan du ha stor nytta av ett kreditkort. Här jämför vi olika typer av kreditkort så att du kan hitta det billigaste och det som passar dig bäst.

Kreditkortet- Så fungerar det

Vad är ett kreditkort?

Det kan vara lätt att blanda ihop ett kreditkort med det som kallas för betalkort eller kontokort. Skillnaden är att kreditkortet inte kräver att du har ett konto som har tillräckligt med pengar på. Istället betalar du med kreditkortet och betalar sedan det du är skyldig banken vid ett senare tillfälle.

Ett kreditkort kan alltså användas som ett enkelt och smidigt sätt att göra inköp utan att behöva oroa sig för ekonomin i stunden. Istället blir du skyldig banken pengar, man kan se det som ett sätt att ta ett lån där du på förhand vet att du kan få lånet genom kreditkortet.

Vilken ränta är det?

Räntorna som olika kreditkort har varierar. Alltifrån att det inte är någon ränta alls upp till 60 dagar efter att krediten togs till räntor som liknar privatlån (cirka 3 - 16 %) Ofta har de kort som inte har någon ränta istället en fast månadsavgift.

Hur mycket kan man låna med ett kreditkort?

Detta varierar lite grand men de allra flesta tillåter krediter på 100 000 upp till 150 00 kr. Det finns även kort där man kan få så mycket kredit som upp till 200 000 kr eller ännu högre om man kan uppvisa en god personlig ekonomi.

Vad skall man tänka på när man väljer kreditkort

Räntorna kan vara något högre för ett kreditkort än vad de är för tex ett privatlån. Så är du helt säker på vad du skall köpa så kan det istället vara bättre att planera in att ta ett privatlån istället.

Vissa kreditkort har valutapåslag så om du vill använda ditt kort när du är ute och reser så är det viktigt att du undersöker om det är ett valutapåslag och hur mycket detta är. För att hitta det bästa kreditkortet för dig kan du jämföra på bästkreditkort.com.

Se alltid till att betala av krediten (lånet) så fort du kan då detta gör att det blir billigare för dig samt att du får bättre kreditvärdighet.

Fakta och jämförelse av kreditkort

Vanliga frågor och svar

Kan man skaffa kreditkort om man har betalningsanmärkning?

I regel så blir det svårare att i en ansökningsprocess kunna få ett kreditkort om du har en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år även om du har betalat din skuld. Det du får göra i detta fall är att kontakta banken direkt och visa att du numera har en ordnad ekonomi för att höra vilka möjligheter som du har.

Vad är en reseförsäkring på ett kreditkort?

Med vissa kreditkort följer en reseförsäkring vilket kan användas som ett sätt att kunna avboka sin resa utan att beställa avbeställningsskydd. Om du skaffar ett sådant kreditkort är det viktigt att du läser villkoren för detta. Dessa kan variera kraftigt och det är viktigt att du får just den försäkring som du är ute efter.

Vad är en räntefri kredit?

Med räntefri kredit avses oftast att banken har ett visst antal dagar efter att du har tagit krediten där du inte behöver betala någon ränta eller väldigt liten ränta. För dig som snabbt kan betala av ditt kreditkortslån så är detta mycket fördelaktigt.

Vad är valutapåslag?

Vissa banker lägger på valutaavgifter om du gör inköp utomlands. Du kan välja kort som har mindre eller inga valutapåslag alls.

Kan man ha kreditkort som student?

Det finns kreditkort som är anpassade för studenter, exempelvis Mecenat Mastercard. För att få ett kreditkort så krävs det att du har en jobbinkomst utöver studielånet, att du är 20 år och svensk medborgare.

Vad är kreditvärdighet?

Det finns kreditupplysningsföretag som gör kreditbedömningar och sätter betyg på din kreditvärdighet. De faktorer som tas med i denna mätning är livssituation (t.ex. om du är gift eller inte), lön, vilka utgifter och lån du har och om du redan har krediter.

Senaste artiklarna om kreditkort