Blipp är en tjänst som riktar sig till dig som tänker köpa en begagnad bil. Det är en helhetslösning som innefattar både finansiering, garanti och försäkring som motsvarar vad en bilhandlare brukar erbjuda. Vid bilaffären kommer Blipp att finnas med i ett videosamtal för att hjälpa till att genomföra affären. Vi på Hittalanet.se har granskat tjänsten för att kunna lämna en helhetsbedömning.

Blipp omdöme

Tjänster som Blipp erbjuder till privatpersoner

Tjänsten vill ge dig som privatperson ökad säkerhet och möjlighet till att ta ett riktigt billån (dvs ett lån med bilen som säkerhet) när du köper en begagnad bil från en annan privatperson. Blipp.se började att erbjuda sina tjänster under år 2020 och har hjälpt många kunder sedan dess.

 • Billån
 • Garanti
 • Försäkring
 • Videosamtal

Ta ett privatlån till bilköpet istället
Om du saknar kontantinsats eller om du inte vill ha bilen som säkerhet för lånet kan du välja att ta ett vanligt privatlån för att finansiera bilköpet istället.

Med Lendo kan du jämföra räntor & erbjudanden från ca 40 stycken långivare med en enda ansökan. Du får en lista med erbjudanden och väljer själv om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du jämför banker och långivare på Lendo.se.

Billån

Billånet är ett samarbete tillsammans med Ecster. Det är ett lån med bilen som säkerhet. För den som går i tankar på att köpa en bil finns det möjlighet att redan i förväg ansöka om ett lånelöfte för att veta hur mycket och stort belopp som du får låna och när du bestämmer dig för en bil omvandlas lånelöftet till ett billån.

Så går det till att köpa bil av privatperson med blipp:

 1. Bilar hittar du på blocket.se. Där finns det massor av bilar att välja på. Du kan även köpa bilen av en kompis.
 2. Skaffa konto hos Blipp, ansök om lånelöfte och verifiera dig med Bank-ID
 3. Ange bilens registreringsnummer hos Blipp så får du en bakgrundskontroll på bilen.
 4. Bjud in säljaren av bilen till Blipp
 5. Säljaren skapar ett konto
 6. Du som köpare kan nu lägga bud och säljaren kan lägga motbud via Blipp
 7. Boka en tid och plats med säljaren då du skall titta på bilen
 8. Boka in tiden med Blipp som då finns tillgänglig via videosamtal när du tittar på bilen och provkör den
 9. Är du överens med säljaren om skick, utrustning och priset så genomför Blipp köpet åt dig. Digitala kontrakt, ägarbyte och de tecknar garanti och försäkring på bilen. Du behöver en mobil och ha höjt din swish-gräns för att betala din kontantinsats för bilen. Uppfyller bilen inte dina förväntningar så kan du hoppa av affären utan kostnad.
Printscreen från Blipps hemsida

Försäkring och Garanti

Vid köpet ingår det försäkring under 14 dagar hos Trygg Hansa, väljer du att förlänga får du 25 % rabatt på din premie. Du har också möjlighet att teckna en garanti som löper över ett år. Exakt vad garantin omfattar framgår inte på hemsidan och i kontakt med kundtjänst måste vi fråga flera gånger innan de delar med sig av ett dokument. Först länkar de till något helt annat och ber om att få ringa upp.

Garanti på begagnade bilar

När vi får ta del av dokumentet som specificerar garantin finns det några krav på bilen:

 • Den får inte vara äldre än sex år
 • Bilen får inte ha gått mer än 12 000 mil
 • Garantin kan inte överlåtas till en ny ägare utan är personlig

Det är inte någon självrisk om garantin behöver utnyttjas och när vi får ta del av vad garantin omfattar blir vi positivt överraskad då den är väldigt omfattande och ger ett relativt tryggt bilägande under det första året.

Videosamtal

Inför och under köpet av den begagnade bilen finns Blipp med i processen. Du får en lista på saker som är bra att gå igenom och under köpet genomför ett videosamtal som tar 30–60 minuter beroende på hur väl förberedda ni är som Blipp själv skriver på sin hemsida. De löser gamla lån, sköter ägarbyte och all betalning åt dig.

Kostnad för Blipp

Att använda sig av Blipp.se innebär inte någon kostnad för varken köpare eller säljare.

Tjänster till företag

Företag kan köpa en begagnad bil och välja att lägga upp den via leasing eller avbetalning. De har möjlighet att teckna upp sig på samma garanti som privatpersoner vilket har nämnts längre upp i artikeln. Det finns inte så mycket information om denna tjänst på hemsidan mer än att intresserade företag kommer att få hjälp manuellt. Företag får då fylla i en intresseanmälan för att ta diskussionen vidare om vilken hjälp som finns att få.

Vem riktar sig tjänsten till?

Blipp riktar sig till privatpersoner som vill köpa en begagnad bil av annan privatperson och behöver finansiera den med ett billån. De finns med genom hela affären och ger stöttning och råd för att det ska vara en trygg bilaffär för båda parter.

Fördelar med Blipp

 • Köper du en bil nyare än sex år som gått under 12 000 mil finns möjlighet till omfattande garanti under ett år
 • Möjlighet till lånelöfte innan köp
 • Billån till acceptabel ränta
 • Blipp genomför alla transaktioner och sköter affären

Nackdelar med Blipp

 • Svårt att hitta all information på hemsidan
 • Tjänsten riktar sig till dig som behöver finansiering i samband med köp
 • Väldigt lite information till företag på hemsidan

Omdömen från kunder

Tjänsten har fått omdömen från kunder både på Google och Facebook. Det finns omdömen från både köpare och säljare där många beskriver tjänsten som väldigt smidig.

Printscreen från deras hemsida
Printscreen från deras hemsida

Blipp erbjuder en smidig support via både chat och telefon

Sammanfattning och slutligt omdöme

Blipp är en tjänst som väcker nyfikenhet och känns helt rätt i tiden. Att köpa en begagnad bil kan vara skrämmande när det handlar om större summor. Det kan därför vara bekvämt att transaktionen i sin helhet hanteras av en tredje part. Vid köp av en något nyare bil finns det dessutom möjlighet att teckna en garanti som ger en ökad trygghet för dig som bilägare. Om något skulle hända under det första året behöver det inte bli så dyrt utan en verkstad lagar den.

Använda sig av Blipp

Att använda sig av Blipp vid köp av en begagnad bil är absolut något som vi kan tänka oss, framförallt när det gäller en bilaffär med en större summa pengar inblandade. Vid frågor är det möjligt att både chatta och tala i telefon med företaget som har väldigt snabba svarstider.

Men vi tycker även att man ska börja med att jämföra lån utan säkerhet hos exempelvis Lendo.se innan man tecknar ett lån hos Blipp. Det finns goda chanser att få till en lägre ränta via ett privatlån.