Ikano billån

För dig som vill ta lån till ett bilköp så har Ikano bank billån till mycket bra ränta. Du kan ansöka om billån mellan 40 000 – 350 000 kr beroende på vad bilen du tänkt köpa är värd. Kravet är att bilen inte får vara äldre än 9 år och ska vara registrerad i Sverige. Det finns även möjlighet att flytta över ditt nuvarande billån om du skulle ha sämre villkor för det i dagsläget.

Du kan ansöka direkt hos Ikano Bank och sedan signera billånet med ditt mobila bankID. För övrig information som kan vara bra att veta om så rekommenderar vi att läsa igenom Ikano Banks villkor för privatlån och billån. Du behöver vara minst 20 år och ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kr. Du kan inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Ett tips är att även lägga till en medsökande ifall du skulle ha svårt att få igenom ett lån på enbart dig själv. Om man har en medsökande kan det vara lite enklare att bli beviljad ett lån eftersom risken blir fördelad på två personer istället för en person.

OBS, Ikanos billån är egentligen ett vanligt privatlån, dvs ett lån utan säkerhet. Ett riktigt billån har bilen som säkerhet vilket ger en lägre ränta på lånet.

Vad finns det för typer av lån hos Ikano Bank?

Det finns ett par olika lånetyper som kan vara intressant för en privatkund. Det finns traditionella privatlån, billån och samla dina lån.

Privatlån hos Ikano Bank

Här kan du låna upp till 350 000 kronor. När du ansöker om ett privatlån så kan du få besked direkt ifall du har möjlighet och blir beviljad ett privatlån hos Ikano.

Samla lån

Ett perfekt val för dig ifall du har en del krediter och gamla lån som ligger och puttrar. Det kan handla om att du vill samla alla lån för att få bättre översikt och koll på dina lån. Det kan även handla om att du har dåliga villkor på dina andra lån. Hos Ikano erbjuds du att samla dina lån under ett och samma tak.

Ta ett privatlån till bilköpet istället
Om du saknar kontantinsats eller om du inte vill ha bilen som säkerhet för lånet kan du välja att ta ett vanligt privatlån för att finansiera bilköpet istället.

Med Lendo kan du jämföra räntor & erbjudanden från ca 40 stycken långivare med en enda ansökan. Du får en lista med erbjudanden och väljer själv om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du jämför banker och långivare på Lendo.se.

Så ansöker du

Du kan enkelt använda deras formulär på deras hemsida. Där kan du snabbt och enkelt göra en ansökan på ett billån, privatlån eller om du önskar samla dina lån. Ikano Bank är kända för en snabb handläggningstid, så du bör ha ett svar hyfsat skyndsamt. Perfekt om du har bråttom att få ett lån beviljat.

För att bli beviljad krävs…

När du ansöker via deras formulär på hemsidan, så behöver du uppfylla vissa typer av kriterier, likt många andra svenska banker runt om i vårt avlånga land. Så här ser kriterierna hos Ikano Bank ut:

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller pågående skulder till Kronofogden
  • En fast årsinkomst på minst 125 000 kronor
  • Om du ansöker om ett lån på 200 000 kronor så kan en medsökande behövas i ditt ansökning

Kundtjänst och support

Deras kundtjänst är flexibel och öppen vardagar måndag till torsdag mellan 10:00-20:00 och fredagar 10:00-17:00 samt lördag-söndag 10:00-17:00. Det går även bra att ringa in till deras kundtjänst på 0476-88 000 ifall man hellre önskar att ringa in till kundtjänsten. Om du hellre chattar med kundtjänsten så kan du göra det på deras hemsida, det går även bra att ställa frågor i deras kundforum, där kan det finnas många bra frågor och svar. Kika gärna runt lite och hitta rätt kontaktväg för dig!

Adressen till Ikano Bank är Hyllie Boulevard 27 i Malmö.

Utbetalningar

När du accepterat ett erbjudande från Ikano Bank så får du hem ett skuldebrev som du behöver signera med din underskrift och kontaktuppgifter och sedan skicka tillbaka till Ikano Bank med post. När Ikano Bank mottagit ditt skuldebrev så brukar det enbart ta cirka 3 dagar innan du har dina pengar utbetalda till ditt bankkonto. Det går alltså att få ett lån utbetalt relativt snabbt idag, perfekt ifall du skall köpa drömbilen och behöver pengarna i en skyndsam takt.

Villkor för billån hos Ikano Bank

När man ansöker om ett billån hos Ikano Bank så görs en sedvanlig kreditupplysning på dig och sedan tar handläggarna hand om ansökan utifrån sina villkor och kriterier vad gäller anställning, inkomst och eventuella anmärkningar. Man tar sedan ett beslut ifall man skall bevilja dig ett lån eller inte. Handläggarna bedömer varje sökandes situation och tar beslut utefter varje unik situation.

Ikano Bank erbjuder bra möjligheter i vardagen

Ikano Bank är en del av Ikano Group och ägs av familjen Kamprad. Man startade Ikano Bank med samma grundtankar som man hade när man startade IKEA – ge möjligheter för många människor så att man kan få en bra vardag.

Ikano Bank startades år 1995 och har idag runt 400 medarbetare runt om i Sverige. Man har delat upp sin verksamhet i tre olika delar – privat, säljfinans och företag. Ikano Banks tjänster består av lån, bolån, kredittjänster och sparande för privatpersoner. Affärsidén präglas av att erbjuda delbetalningslösningar, sparande och kortprodukter till privat- och företagskunder.

Ikano Group arbetar långsiktigt i fem europeiska länder varav Sverige är en av dessa. I Sverige bedriver man kontor i Stockholm, Lund och Älmhult.

Hos Ikano Bank kan du låna pengar via banklån eller billån, avgiftsfritt med låga räntor som sätts individuellt efter att handläggarna bedömt varje unik situation. Ett lånelöfte för billån gäller i 14 dagar och du kan låna mellan 40 000 till 350 000 kronor, då kan du även ha en avbetalningstid på 3 till 12 års tid, vilket är riktigt bra för ett billån.

Vi hoppas ni funnit nyttig information om ert framtida lån hos Ikano Bank. Om ni har några frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss!