Swedbank billån

Grundkrav för att låna

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett billån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Vara minst 18 år.
  • Ha en stadig inkomst (belopp anges inte)
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Swedbank erbjuder endast billån till dig som köper bil via en bilhandlare.
  • Du får låna 80 % av bilens värde
  • Bilen måste kosta minst 80 000 kr (om bilen kostar mindre är det privatlån som gäller)
  • Swedbank erbjuder INTE billån om du köper bilen av en privatperson. Köper du bil av en privatperson är det privatlån som gäller hos Swedbank. Privatlån har generellt högre ränta än billån.

Billån = lån med bilen som säkerhet
Privatlån för bilköp = lån utan säkerhet i bilen

Lendo.se jämför privatlån, bolån och billån åt dig gratis och presenterar sedan erbjudanden från ett stort antal olika banker åt dig på en lista. Du väljer sedan själv om du vill acceptera någon av bankernas erbjudanden eller inte.

Tjänsten är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Lendo.

Vem kan låna hos Swedbank?

Swedbanks billån och privatlån kan sökas av dig som fyllt 18 år och har en regelbunden inkomst. Du får inte ha några kreditanmärkningar eller skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Tid för amortering och räntesättning baseras på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut och om det finns utrymme i din ekonomi att betala tillbaka lånet. Via privatlån kan du låna mellan 30 000 – 500 000 kr utan säkerhet och ansöker du via Swedbanks hemsida kan du få preliminärt besked efter ca 2 minuter.

Så ansöker du om lån

Genom att använda dig av formuläret på Swedbanks hemsida så kan du snabbt och enkelt göra en ansökan om privatlånet. Du blir sedan uppringd av en handläggare och då kan en låneförfrågan upprättas. En kreditupplysning görs på dig som sökande. Sedan skickas en ifylld låneansökan till din folkbokföringsadress. Den får du skriva under och sedan har du pengarna på kontot inom 1-2 dagar.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-22:00, Lör-Sön 8:00-20:00 och du kan nå dem på 0771-60 65 00. Det finns även möjlighet att maila till Swedbank via deras kontaktformulär.

Utbetalningar

När du valt att gå vidare med din låneansökan så skickas ett ifyllt låneformulär hem till dig. Du signerar formuläret och skickar tillbaka det. Sedan har du pengarna inom 1-2 dagar på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på Swedbank  som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.