Swedbank - info

Swedbank ger dig möjligheten att ta ett billån både om du köper bilen privat eller via en auktoriserad bilhandlare. Om du köper bilen via en bilhandlare kan du låna upp till 80 % av bilens pris.

Swedbank har även ett antal alternativ att få förmånligt billån om du är medlem i facket (medlemslån) där du får lägre avgifter och bättre ränta.

Vi rekommenderar dock alltid att du jämför bankerna via en låneförmedlare såsom Lendo eller Consector innan du bestämmer dig. Du får oftast en lägre ränta om du nyttjar lånejämförarnas gratistjänster för att jämföra.

Priser och Villkor

 • Lånebelopp: 30000 - 900000kr
 • Ränta: 3.74% - *
 • Ev. Uppläggningsavgift: 0-650kr
 • Ev. Aviavgifter: 0-45kr
 • Krav: Minst 18 år och ha en årsinkomst på minst 240 000 per år. Inga betalningsanmärkningar.
 • Rörlig Ränta: Ja
 • Fast Ränta: Nej
 • Autogiro: Ja

* Informationen kan inte anges då denna ges vid sökning hos låneförmedlaren.

Om Swedbank och dereas billån

Swedbank privatlån kan sökas av dig som fyllt 18 år och har en regelbunden inkomst. Du får inte ha några kreditanmärkningar eller skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Tid för amortering och räntesättning baseras på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut och om det finns utrymme i din ekonomi att betala tillbaka lånet. Du kan låna mellan 30 000 – 500 000 kr utan säkerhet och ansöker du via Swedbanks hemsida kan du få preliminärt besked efter ca 2 minuter.

Så ansöker du om lån

Genom att använda dig av formuläret på Swedbanks hemsida så kan du snabbt och enkelt göra en ansökan om privatlånet. Du blir sedan uppringd av en handläggare och då kan en låneförfrågan upprättas. En kreditupplysning görs på dig som sökande. Sedan skickas en ifylld låneansökan till din folkbokföringsadress. Den får du skriva under och sedan har du pengarna på kontot inom 1-2 dagar.

Så beviljas du lån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

 • Vara minst 18 år.
 • Ha en fast inkomst på minst 240 000kr.
 • Inga betalningsanmärkningar.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-22:00, Lör-Sön 8:00-20:00 och du kan nå dem på 0771-60 65 00. Det finns även möjlighet att maila till Swedbank via deras kontaktformulär.

Utbetalningar

När du valt att gå vidare med din låneansökan så skickas ett ifyllt låneformulär hem till dig. Du signerar formuläret och skickar tillbaka det. Sedan har du pengarna inom 1-2 dagar på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på Swedbank  som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.