Lånevillkor

LånebeloppUpp till 85% av bostadens värde
RäntaSe nuvarande räntenivåer
Betalnings­anmärkningarAccepteras
Utan fast anställningAccepteras
Uppläggningsavgift2495 kr
Löptid30 år
Ålderskrav18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Bolån utan kontantinsatsNej, 15% av bostadens värde krävs
Ansök med BankIDNej
Aviavgift20 kr
InkomstkravVarierar
Svarstid5 arbetsdagar
Betalningsfria månaderNej
Minsta kontantinsats15% av bostaden värde
Betyg på TrustpilotSe nuvarande betyg

Vårt omdöme om Bluestep Bank

Ränta ★★ Vilken ränta du får beror på hur din ekonomi som helhet ser ut. Om du har god ekonomi kommer Bluestep Bank att erbjuda dig en bättre bolåneränta, jämfört med om din ekonomi är mer ansträngd. Vi tycker att deras bolåneräntor är lite väl höga även om banken tar en större risk jämfört med storbankerna.

Tydliga avgifter ★★★★ När vi läser igenom omdömen från befintliga låntagare hittar vi få kunder som upplevt att avgifterna varit otydliga, vilket är positivt. Det finns dock undantag, därav inte fullt betyg.

Beviljningsgrad ★★★★★ När det kommer till att bevilja nya bolån får Bluestep Bank 5/5 stjärnor. När de traditionella bankerna kräver fasta anställningar och inga betalningsanmärkningar väljer Bluestep Bank att titta på låntagarens ekonomi som helhet och göra en egen bedömning.

Kundservice ★★★ Finns tillgängligt via både chat, email och telefon. Tyvärr går det inte att boka in fysiska möten, där av det lite sämre betyget.

Kundomdömen ★★★ Bluestep Bank har höga betyg hos Truspilot. Flera av de som gett betyg lyfter fram Bluestep Bank som sympatiska och lösningsorienterade handläggare. Andra menar att deras upplevelse inte varit lika bra.

Slutsats ★★★★ Vår slutsats är att Bluestep Banks bolån är ett bra alternativt för dig som är egenföretagare, student, på ett vikariat eller kanske anställd på timmar. Det bästa sättet att veta om Bluestep Bank är ett bra alternativ för dig är att ansöka om lånelöfte och jämföra räntan med andra bankers erbjudande.

💡 Tips:
Bluestep Bank är en av alla de banker som jämförs när du använder den jämförelsetjänst av bolån och lånelöften som Lånekoll.se erbjuder. Med en enda ansökan jämför du erbjudanden från en massa olika banker. Ansökan är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Vad kostar bolån hos Bluestep Bank?

Om du fått din ansökan om bolån godkänd och vunnit en budgivning tillkommer tre olika avgifter, detta alltså först när du köpt din bostad och lånet sker.

Avgifter

 • Uppläggningsavgift Är en engångsavgift som banken tar för att administrerar själva lånet. Bluesteps avgift är 2 495 kronor i uppläggningsavgift vilket är standard jämfört andra banker.
 • Aviavgift är den avgift som en banken ta ut för att täcka kostnaden för administration kring avihantering. Bluestep tar 20 kronor i Aviagift.
 • Värderingsavgift är en engångsavgift Bluestep Bank tar ut för att värdera din bostad. Värderingsavgiften är 1995 kr.

Räkneexempel för ett bolån hos Bluestep Bank:

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,30%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,54%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 780 780 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 7 877 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 april 2023.

Hur du ansöker

Tid som behövs: 2 minuter

 1. Besök hemsidan

  För att ansöka om bolån hos Bluestep Bank behöver du först besöka deras hemsida. På deras hemsida gör du en ansökan där du delger om du ska söka lånet med någon annan, hur mycket du vill låna, din kontantinsats och din nuvarande bostadssituation.

 2. Ditt lån

  För att Bluestep Bank ska kunna avgöra om du får ett beviljat lån eller inte behöver du först berätta hur mycket du vill låna och om du eventuell kommer vill ta lånet tillsammans med någon annan.

 3. Om dig

  I nästa steg behöver banken lite mer personlig information om dig. Ditt namn, adress, civiltillstånd och personnummer.

 4. Din boendesituation idag

  Bluestep Bank behöver här veta hur din boendesituation ser ut idag. Äger du en bostad idag?

 5. Kreditupplysning

  Slutligen behöver banken blicka in i din privat ekonomi genom att göra en kreditupplysning via UC.

 6. Klar!

  Ansökan är färdig, en bolåneexpert kommer gå igenom din ansökan och ge dig besked inom några dagar. Beskedet skickas ut via post eller e-melj.


Bolån med betalningsanmärkningar

En stor fördel med Bluestep Banks bolån är att banken bevilja dig ett lån även om du har en gammal betalningsanmärkning. De skriver på sin hemsida att en anmärkning inte behöver vara ett hinder då de fokuserar på din betalningsförmåga idag och i framtiden, snarare än din ekonomiska historia. Om du har en skuld hos kronofogden behöver du dock först lösa det lånen innan de godkänner ditt bolån.

Bolån utan fast anställning

Ytterligare en fördel med att ansöka om ett bolån hos Bluestep Bank är att du som låntagare inte behöver ha en fast anställning. Idag finns det runt en halv miljon svenskar som arbetar i en annan anställningsform än som fast anställd. Bluestep Bank godkänner låneansökningar om du exempelvis är egenföretagare och får lön från ditt bolag, timmanställd, vikarie, student, pensionär eller provanställd.

Godkända anställningsformer och inkomsttyper:

 • Timanställning
 • Provanställning
 • Projektanställning
 • Vikariat
 • Student
 • Säsongsanställning
 • Frilans / Konsult
 • Egenföretagare
 • Flera anställningar i kombination
 • Föräldrapenning
 • A-kassa
 • Pension
 • Studielån
 • M.fl.

Fördelar

De två största fördelarna med att ansöka om ett bolån hos Bluestep Bank är att banken är mer flexibel jämfört med de traditionella bankerna. Knappt en halv miljon svenskar får sin inkomst via andra anställningsformen än den traditionella ”fasta anställningen”. Om du är en av dessa svenskar är Bluestep Bank ett bra val för dig när du söker ett bolån.

Ytterligare en fördel med deras bolån är att banken väljer att bortse ifrån om du har en gammal betalningsanmärkning, så länge din nuvarande ekonomiska situation är stabil finns det goda chanser att Bluestep Bank godkänner din ansökan om bolån. För att bäst veta om den här banken är bra för dig borde du göra en ansökan om bolån och jämföra ränta du blir erbjuden med andra bankers erbjudande.

Nackdelar

När vi nämnt fördelarna känns det också rätt att prata om nackdelarna. Om vi utgår ifrån vad kunder hos Bluestep Bank har lyft fram som mindre bra är att man inte kan boka fysiska möten med en handläggare. Bluestep Bank är en internet-bank och har inga kontor, vilket är en nackdel utifrån det perspektivet. Det finns dock möjlighet att både chatta, maila och ringa till en handläggare, väntetiden är inte alldeles för lång.