Hypoteket bolån

I den här artikeln kommer vi att gå igenom Hypotekets bolån och vad som gäller ifall man är på jakt efter ett bolån. Vi kommer att gå igenom de viktigaste grejerna som man bör ta i beaktande och lite bakgrundsinformation om Hypoteket. Vi hoppas ni skall finna denna artikel nyttig och lärorik.

Sammanfattning om Hypotekets bolån:

  • Hypoteket bolån erbjuder bolån med belåningsgrad upp till 75%
  • Förmedlingen av bolånen sker via en fond där försäkringsbolag och pensionsfonder kan investera i
  • Välj mellan rörlig eller bunden ränta
  • Du kan även ansöka om lånelöfte
  • Det går bra att flytta befintligt bolån till Hypoteket för bättre villkor

Hur fungerar Hypotekets bolån?

Hypoteket vill ta bort den ibland tidskrävande mellanhanden att förhandla om räntan med bankerna och istället erbjuda låga och förmånliga räntor direkt till låntagaren. Förmedlingen av lånen sker via en fond där investerare som till exempel pensionsfonder och försäkringsbolag kan investera i.

Ansökan sker digitalt och du kan smidigt signera med ditt Bank ID. Hos Hypoteket kan du också ansöka om lånelöfte samt flytta över dina befintliga lån för att få bättre villkor – ett bra sätt att samla sina dyra krediter och lån under ett och samma tak med en bra och förmånlig ränta.

Ansökan

Ansökan om bolån hos Hypoteket innebär att du genomgår en kreditprövning samt att din belåningsgrad är max 75%. Välj mellan olika förmånliga ränteupplägg där du kan växla mellan rörlig och bunden ränta. En rörlig ränta innebär att räntan binds i 3 månader i taget medan en bunden ränta kan bindas i 1,3 eller 5 år. Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut kan de olika uppläggen vara olika fördelaktiga.

Du kan ansöka om lån för villa, bostadsrätt, fritidshus och småhus. Möjligheterna är stora med Hypotekets lån. Ett bra tips är att lägga till en medsökande om du vill öka chanserna för ett förmånligt lån. Det är alltid bättre att vara två personer på ett lån, för att minimera risken för banken när man lånar ut en stor summa pengar till ett hushåll. Om ni är två personer så minskar helt enkelt risken för banken.

Aktuella bolåneräntor

Här nedanför kan du se Hypotekets list- och snittränta. Du kan inte förhandla din ränta hos Hypoteket, den är redan fast och du kan enkelt se vilken ränta du kommer få ifall du skriver in bostadsvärdet och hur mycket lån du har på bostaden.

BindningListräntaSnittränta
Rörlig4,56 %4,68 %
1 år4,53 %4,62 %
2 år4,10 %4,04 %
3 år3,92 %3,84 %
5 år3,73 %3,66 %
Uppdaterad: 2024-05-15

Lendo.se jämför privatlån, bolån och billån åt dig gratis och presenterar sedan erbjudanden från ett stort antal olika banker åt dig på en lista. Du väljer sedan själv om du vill acceptera någon av bankernas erbjudanden eller inte.

Tjänsten är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Lendo.

Fördelar

Hypoteket är världsklass för dig som vill ha låg ränta och ett förmånligt bolån, men det finns även många andra bra tjänster med Hypoteket som man kan dra nytta av som privatperson.

Hypotekets Låneskydd

När du tagit ett bolån hos Hypoteket så kan man signera på ett låneskydd, vilket innebär att du får hjälp om något oväntat skulle ske. Det finns låneskydd i både betalskydd och livskydd.

  • Betalskydd: Det innebär att har ett skydd ifall du blir långtidssjuk eller arbetslös. Betalskyddet löser det åt dig och rycker in och betalar dina månadsfakturor hos Hypoteket.
  • Livskydd: Det här skyddet återbetalar ditt bolån hos Hypoteket om du skulle avlida. Premien baseras på ditt lånebelopp, ålder och din hälsa vid tillfället som du tecknar skyddet.

Familjejuridik hos Hypoteket

Hos Hypoteket kan du även få hjälp med samboavtal, äktenskapsförord, testamente och övrig rådgivning som kan behövas.

I Sverige finns det cirka 2 miljoner som lever i samboförhållande med nästan 90 % saknar samboavtal. Hos Hypoteket kan du få kostnadsfri rådgivning och rabatt på avtal som du kan använda dig utav.

Bolånestatistik över hela Sverige

Hypoteket satsar verkligen på sina bolån och driver tillsammans med Aftonbladet den största kartläggningen av bolåneräntor. Man har samlat upp data baserat på över 200 000 bolån som man kan ta del av på Hypoteket.

Hypoteket vet verkligen vad man pratar om när man pratar om bolåneräntor.

Hur du ansöker om ett bolån

Du fyller enkelt i ansökan på Hypoteket.com där du också kan signera din ansökan digitalt med ditt Bank ID. En ungefärlig tid för att fylla i ansökan är ca 3 minuter. Efter att din ansökan är genomförd får du genast besked då Hypoteket inte behöver förhandla med banker för att bevilja lånet.

Så beviljas du ett bolån

När du ansöker hos Hypoteket så genomgår du en kreditprövning. Där visas din ekonomiska historik och om du eventuellt har några betalningsanmärkningar. Hypoteket gör även en bedömning av dina inkomster på längre sikt då du har ditt bolån under en längre period. I bedömningen tar de inte med eventuella bonusar och andra tillfälliga inkomster.

För att lånet ska beviljas får också belåningsgraden på huset vara max 75% och som vi beskrev innan är det alltid bra ifall ni är två personer som ansöker om bolånet tillsammans, då ökar era chanser till ett förmånligt lån.

Hur kommer man i kontakt med Hypoteket

Det går bra att ringa in till Hypoteket på 010-150 70 00. Önskar man hellre att maila in sina frågor så kan man maila dem på [email protected]. Det går även bra att skicka traditionell post på adressen Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm. Märk brevet med “Hypoteket Bolån Sverige AB”.

Hur sker utbetalningarna

Efter att du signerat och godkänt dina lånehandlingar med exempelvis mobilt BankID så sker utbetalningen. Allt hos Hypoteket sker digitalt, så du kan ej signera, skriva ut och posta lånehandlingarna. Allt sker med hjälp av mobilt BankID och över nätet. Om du har fler frågor gällande utbetalningen så rekommenderar vi dig att ta kontakt med Hypoteket.

Vad är det för villkor?

Ansökan och signering sker digitalt så du måste ha tillgång till ett mobilt BankID för att kunna göra din låneansökan hos Hypoteket. Du måste även klara att genomgå en kreditprövning samt ha en belåningsgrad på maximalt 75%. Om du vill se fullständiga villkor så rekommenderar vi dig att kika på ditt avtal och lånehandlingar som skickas till dig, där finns all information om vad som gäller för just dig och ditt lån.