Marginalen Bank är mer än en bank. Marginalen Bank är nämligen del av en Marginalen koncern där flera andra företag ingår. Till exempel Konsult AB Marginalen och Inkasso AB Marginalen. Idag har Marginalen hundratals medarbetare som finns på kontor runt om hela Sverige.

Marginalen vill skapa möjlighet för människor att utvecklas genom att deras ekonomiska vardag förenklas. Utöver att erbjuda konkurrenskraftiga produkter så har även Marginalen ett stort samhällsengagemang genom att de till exempel är medlemmar i Finans Koalitionen mot barnpornografi och även är vänföretag med WWF Världsnaturfonden.

Marginalen Bank privatlån

Marginalen bank privatlån erbjuder ett lån med rörlig ränta som sätts individuellt. Du kan låna mellan 25 000 kr till 500 000 kr. Återbetalningstiden är mellan 2 – 15 år.

Marginalen bank privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till i stort sett vilket ändamål du önskar. Kanske är det till renovering, resan, eller billån av privatperson. Hos Marginalen Bank kan du även ansöka om Omstartslånet där du med betalningsanmärkning kan ansöka. Ansök direkt på Marginalen Bank om privatlån och få snabbt besked.

Starta om med Marginalen Bank Omstartslån

Du kan enkelt ansöka om Marginalen bank bostadslån, privatlån, lån med säkerhet eller borgenslån. Hos Marginalen bank kan du ansöka om bostadslån trots en historia med betalningsanmärkningar.Villkoren för bostadslån är bland annat en belåningsgrads upp till 85%. Minsta lånesumma är 100 000 kr och att du kan använda din eller någon närståendes bostad som säkerhet för lånet. Räntan för bostadslånet är rörlig och sätts individuellt.

Till deras hemsida Marginalen.se

Så ansöker du om lån

Ansök direkt på Marginalen Bank om privatlån och Omstartslån och få snabbt besked. På samma sätt kan du även ansöka om att samla dina lån och småkrediter hos Marginalen, du fyller i ansökan på deras hemsida och signerar sedan med ditt BankID. Processen är kort och du blir snart kontaktad av Marginalen för ett besked på din låneansökan.

Kraven för att få bolån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Ålder: Minst 20 år
  • Folkbokföring: Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst: Årsinkomst på minst 200 000 kr om man ansöker själv. Vill du använda en medsökande ska era gemensamma årsinkomster vara minst 400 000 kr.
  • Utmätningar: Det får inte finnas några aktiva skulder hos något inkasso företag eller hos Kronofogden.
  • Civilstånd: Din partner måste stå med på lånet ifall ni är gifta eller lever i ett samboförhållande.
  • Lagfart och pantbrev: Köparen av bostaden ska själv betala kostnaden lagfart och pantbrev.
  • Belånad bostadsrätt: Har du bostadslån i en bostadsrätt måste dessa flyttas över till det nya bolånet.
  • Kontantinsats: Banken lånar enbart ut 85 % av bostaden. Du måste därför själv ha 15 % i egen kontantinsats.
  • Värdering och förmedling: En registrerad fastighetsmäklare måste utföra både värdering och förmedling av bostaden du köper.

Det finns olika anledningar till att få en betalningsanmärkning och hos Marginalen Bank  kan du med betalningsanmärkning ansöka om att få ett lån, det kallas för “omstartslånet”.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-20:00 samt helger 09:00-17:00 och du kan nå dem på 0771-717 710. Det finns även möjlighet att chatta med Marginalen Bank  direkt på deras hemsida eller använda deras Kundforum för frågor.

Utbetalningar

Utbetalningar sker generellt varje bankdag och när du signerat ditt skuldbrev så tar det som mest 3 bankdagar för att få pengarna på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på Marginalen.se  som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.