Viktigt om bolån

Ett bolån är ett lån där du har en säkerhet för lånet i form av en bostad.
Svea Ekonomi erbjuder lån där du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån.
Räntan är rörlig och sätts utifrån din ekonomiska situation.
Räkna alltid på dina lånekostnader så att du får en bra uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig.
Svea Ekonomi är en lånegivare som använder trygg och säker hantering av dina uppgifter och ärende. Det innebär att de använder sig av en specialtjänst som tillhandahålls av UC (Upplysningscentralen) som gör att du som kund inte belastats av mer än en kreditupplysning.

Om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har sedan 1981 hjälpt människor att få en enklare och bättre ekonomisk tillvaro. Med hjälp av sina tjänster inom lån som till exempel, Konsumentlån, samla dina lån, bolån och lån trots betalningsanmärkning så ser inte Svea Ekonomi några hinder till att just du skulle kunna bli deras kund. De erbjuder är sparande till förmånliga räntor.

Jämför bolån och lånelöften

Den enda som förlorar på att inte jämföra bankerna är du själv.
Lånekoll.se hjälper dig att söka lånelöfte eller jämföra räntorna på dina nuvarande bolån eller privatlån. De presenterar sedan erbjudanden från upp till 30 st olika banker åt dig på en lista. Du väljer sedan själv om du vill acceptera någon av bankernas erbjudanden eller inte. Tjänsten är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan hos Lånekoll.se.

Så ansöker du om lån

Genom att använda dig av formuläret på Svea Ekonomis hemsida så kan du snabbt och enkelt göra en ansökan om konsumentlån, bolån eller att samla dina lån. Även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka via formuläret. Genom sina snabba handläggning så har du snabbt ett svar på din ansökan från Svea Ekonomi. Du kan också ansöka om en amorteringsfri period för ditt lån, välj mellan 0,3,6 eller 12 månaders amorteringsfri period. Det innebär att du då bara betalar av räntan på ditt lån under den amorteringsfria perioden.

Så beviljas du lån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Vara minst 20 år.
  • Ha en fast inkomst.
  • Skriven i Sverige i minst 3 år.

Det finns olika anledningar till att få en betalningsanmärkning och hos Svea Ekonomi kan du med betalningsanmärkning ansöka om att få ett lån. Grundkravet för att få ansöka om lån trots betalningsanmärkning är att du har en fast inkomst och att din årsinkomst är minst 120 000 kr per år. Har du en medsökande för lånet så måste den personen ha minst 90 000 kr i årsinkomst. Du måste också ha varit skriven i Sverige i minst 3 år.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-16:30 och du kan nå dem på 08-735 29 40. Det finns även möjlighet att maila till Svea Ekonomi på [email protected]

Vill du göra ett besök på Svea Ekonomis kontor så kan du göra det på Evenemangsgatan 31 169 81 Solna

Utbetalningar

När du valt erbjudande från någon av långivarna anslutna till Svea Ekonomi så får du hem ett skuldebrev som du måste signera och sända tillbaka. När man tagit emot ditt signerade skuldebrev så tar 3-5 dagar innan du har dina pengar på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på SveaEkonomi.se som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.