Jämförelsesajter för lån

Av: , Uppdaterad: 2024-06-14

Hemsaidor som jämför lån

Det enklaste sättet att hitta det bästa lånet med lägst ränta är genom att använda en jämförelsesajt. Nedan tittar vi närmare på några av de mest populära svenska jämförelsesajterna/låneförmedlarna.

De bästa jämförelsesajterna 2024

  1. Compricer.se – Jämför privatlån & bolån hos 40 st banker (bäst banker enligt oss)
  2. Lendo.se – Jämför privatlån & bolån hos upp till 40 st banker & långivare
  3. Lånekoll.se – Jämför privatlån & bolån hos 30 st banker
  4. Sambla.se – Jämför privatlån hos 40 st banker
  5. Advisa.se – Jämför privatlån & billån hos 40 st banker
  6. Zmarta.se – Jämför privatlån hos 35 st banker, bolån & försäkringar
  7. Axofinans.se – Jämför privatlån hos 38 st banker
  8. Enklare.se – Jämför privatlån hos 39 st banker
  9. Kredio.se – jämför privatlån
  10. Klaralån.se – jämför snabblån, sms-lån & privatlån hos 10 st långivare

Det är gratis att använda samtliga aktörer ovan och man förbinder sig inte till något när man ansöker.


I videon ovan går vi igenom vad en låneförmedlare/jämförelsesajt är och hur de arbetar.

JämförelsesajtAntal banker
(privatlån)
Jämför privatlån
& bolån?
Compricer40Ja
Lendo40Ja
Lånekoll30Ja
Sambla40Ja
Advisa40Endast privatlån
Zmarta35Ja
Axo finans38Endast privatlån
Enklare39Endast privatlån
KredioEndast snabblån
Klaralån10Snabblån & privatlån
Compricer - jämförelsesajt

Compricer lån

Compricer lån är avdelningen Compricer har för att jämföra lån. Tjänsten är perfekt för den som behöver låna för att till exempel köpa ny bostad eller bil. De hjälper till med att jämföra både privatlån och bolån.

Deras jämförelsetjänst för privatlån fungerar enligt följande:

  1. Du gör en ansökan på hemsidan.
  2. Endast en kreditupplysning görs på dig.
  3. Din ansökan + kreditupplysning skickas ut till Compricers samarbetsbanker.
  4. Du får erbjudanden av bankerna publicerade i en lista.
  5. Du väljer om du vill acceptera något av de erbjudanden du fått.
  6. Det är fritt fram att inte svara på något av de erbjudanden du fått.
  7. Tjänsten är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Tjänsten för att jämföra bolån fungerar något annorlunda. Ambitionen är att hjälpa dig hitta den absolut lägsta boräntan. På sajten uppdateras bolåneräntor varje halvtimme och de länkar direkt till bankerna där man kan gå vidare och göra en bolåneansökan.

Något som imponerar hos Compricer är att sajten har jämförelsetjänster för i princip allting som rör privatekonomi. Upptäcker du att du inte behöver ett större privatlån eller bolån kan du till exempel jämföra kreditkort hos dem.


Lendo - jämförelsesajt

Lendo

De flesta lär ha hört talas om Lendo.se, en av de populäraste sajterna för att jämföra privatlån/blancolån och nu även bolån. De gör mycket reklam över hela Sverige och det har gjort att många har fått upp ögonen för just deras tjänst. Den fungerar genom att du som låntagare fyller i dina uppgifter, sedan tar Lendo kontakt med samtliga banker och långivare som är beredda att låna ut pengar till dig. Därefter får du ett eller flera låneerbjudanden att ta ställning till. Lendo brukar lyfta fram i sin marknadsföring att de är en perfekt tjänst för att baka ihop sina privatlån/sms-lån till ett enda privatlån och kraftigt sänka räntekostnaden.

  1. Fyll i och skicka in din ansökan på hemsidan (det är gratis att och du förbinder dig inte till att låna)
  2. Välj det bästa erbjudandet bland alla de långivare som beviljar din ansökan (om du inte vill välja något av de erbjudanden du fått kan du bara låta bli att svara)
  3. Skriv på låneavtalet och få dina pengar utbetalade

En av de största fördelarna med Lendo är deras breda kontaktnät. Endast en kreditupplysning behövs för att nå alla aktörer som Lendo samarbetar med. Skulle du på egen hand kontakta alla långivare skulle det behövas massvis av UC-kontroller i ditt namn, vilket inverkar negativt på kreditvärdigheten. Ytterligare en fördel med sajten är att den är gratis. Istället är det bankerna eller kreditinstituten som betalar en mindre provision om en kund har tecknat lån via Lendo. Det betyder att du aldrig behöver betala för tjänsten eller ens förbinda dig till att acceptera ett av erbjudandena. Passar inget av alternativen är det bara att tacka nej.

Det märks också att Lendo har lagt mycket energi på att göra allting så tydligt och smidigt som möjligt. För varje lån uppges storlek, ränta, villkor osv. När du använder tjänsten blir det enkelt att göra jämförelser och verkligen välja det bästa lånet. Lendo har också en ledande position som gör att de kan säga nej till banker och andra typer av långivare som inte är seriösa. Om ett företag finns listat hos Lendo kan man som låntagare garanterat lita på att de uppfyller Finansinspektions krav och är trygga att använda sig av.

Läs vårt omdöme om Lendo


Advisa - jämförelsesajt

Advisa

Hos Advisa.se finns en smidig tjänst som hjälper svenska kunder att samla sina lån och sänka månadskostnaden. De samarbetar i skrivande stund med 36 st olika långivare som konkurrerar med varandra om att få just dig som kund. Endast en kreditupplysning behövs för att få alla låneerbjudanden. Att hitta det bästa lånet hos Advisa går till enligt följande:

  1. Fyll i och skicka in din ansökan med hjälp av Advisas formulär (det är gratis att ansöka och du förbinder dig inte till att låna)
  2. Välj det bästa låne-erbjudandet bland alla de långivare som beviljar din ansökan (om du inte vill välja något av de erbjudanden du fått kan du bara låta bli att svara)
  3. Skriv på låneavtalet och få dina pengar utbetalade

Allt sker kostnadsfritt och de samarbetar med stora långivare som bland annat Swedbank, SEB, ICA-banken, IKANO Bank, MedMera Bank, Santander Consumer Bank, Marginalen Bank, Bank Norwegian och Collector. Kraven är relativt låga, men för att kunna få hjälp av Advisa måste man vara minst 18 år och ha regelbunden månadsinkomst. Man får heller inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Någonting som Advisa.se lyfter fram särskilt på sin sajt är tryggheten och säkerheten. De står under tillsyn av Finansinspektionen och samarbetar bara med pålitliga kreditgivare. De ser också till att handskas mycket varsamt med alla personuppgifter som du lämnar till dem.


Lånekoll - jämförelsesajt

Lånekoll

Hos Lånekoll.se går det att få hjälp att förhandla ner kostnaden för bolån och privatlån. De har tre olika tjänster:

  • Omförhandla befintligt privatlån eller bolån
  • Sök lånelöfte för bolån eller privatlån
  • Möjlighet att få erbjudanden från en mängd banker vid ansökan om bolån & privatlån
  • Hjälp att få lånelöfte inför ett bostadsköp

De menar att deras snittkund sparar flera tusenlappar om året tack vare deras effektiva förhandlingsmetoder. Den största fördelen med att använda sig av Lånekoll är att svenskar generellt sett är dåliga på att pruta själva. Många får en sämre ränta än förväntat när de försöker förhandla på egen hand. Inte minst för stora bolån kan det bli förödande. Till exempel har Lånekoll lyckats hjälpa vissa av sina kunder till en bolåneränta på endast 1,09 %.

Deras tjänster fungerar helt gratis. Du förbinder dig heller inte till någonting. Att fylla i ansökan tar inte mer än cirka fem minuter och kräver bara en kreditupplysning via UC, oavsett hur många kreditinstitut eller banker som ger dig ett låneerbjudande. Du blir sedan kontaktad av en handläggare som kommer fråga dig mer om dina uppgifter och dina önskemål. Handläggaren förhandlar därefter med uppemot 30 st banker för att ge dig det allra bästa tänkbara erbjudandet utifrån hur förutsättningarna ser ut. Du väljer det låneerbjudande som passar bäst, eller så kan du tacka nej till samtliga.

En stor fördel med Lånekoll är deras fokus på bolån och inte bara på privatlån/blancolån. Det blir mycket tidskrävande om du själv tänkt ringa runt och förhandla med uppemot 30 banker. Dessutom har de flesta ingen erfarenhet om räntesättning och vad de ens kan förvänta sig som rimlig ränta utifrån sin egna ekonomiska situation. Då blir det svårt att pruta och ställa krav på banken.
Lånekoll.se har lång erfarenhet och grundarna bakom företaget kommer från bank- och finansbranschen. De känner till olika trick som att du till exempel kan få bättre villkor om du väljer att också flytta över sparande eller en del av dina tillgångar till banken som erbjuder bolånet.


Zmarta - jämförelsesajt

Zmarta

Zmarta.se är en jämförelsesajt som riktar in sig på lån, el och försäkringar. Här tittar vi på deras tjänst för att jämföra lån, men det är bra att känna till att de också erbjuder andra jämförelser. Enligt dem tar det bara 2-3 minuter att fylla i sina uppgifter. Du kan låna upp till 600 000 kr och under processen kontaktas upp till 35 olika långivare, samtidigt som du kommer undan med en enda kreditupplysning. Jämförelsetjänsten lämpar sig bra när du behöver ett privatlån, ett billån eller för att samla några av dina befintliga lån.

För att göra en ansökan fyller man i alla sina uppgifter direkt på sajten. Vad de vill veta är hur mycket du behöver låna, dina personuppgifter, dina boendeuppgifter, samt vilken typ av anställning du har. Skulle du inte ha någon form av anställning ökar chanserna betydligt om du har en medsökande för lånet. Därefter tar Zmarta en kreditupplysning hos UC. Ansökan skickas sedan till deras samarbetspartners. Vissa kommer lämna besked direkt, andra banker eller långivare gör en manuell behandling av ärendet och då tar det lite längre tid. Hos Zmarta kan du följa processen via “Mina sidor” och se när alla svar trillar in. När du bestämt dig behöver du godkänna låneavtalet och när allt är klart har du snart pengarna på kontot.

En bra sak med Zmarta.se är att de verkligen verkar bry sig om sina kunders ekonomi. På sajten finns tydliga instruktioner om hur du gör en budget och får bättre koll på din privatekonomi. Då blir det heller inga problem att klara återbetalningen av ett lån. Du kan till och med ladda ner deras särskilda budgetmall som gör mycket av jobbet åt dig. Deras andra jämförelsetjänster kan också hjälpa till att sänka månadskostnaden för el eller för försäkringspremier.


Sambla - jämförelsesajt

Sambla

Sambla.se jämför privatlån åt dig genom sin jämförelsetjänst som finns tillgänglig på Sambla.se. Fördelen är att de kontaktar alla banker och långivare som de samarbetar med, allt med bara en enda ansökan och en enda kreditupplysning hos UC. Deras mål är att göra ansökningsprocessen så smidig och snabb som möjligt och i allmänhet får du besked samma dag. Tjänsten är gratis och att lämna en ansökan är inte bindande. Du kan välja att tacka nej till samtliga erbjudanden.

Hos Sambla ligger fokus på lån utan säkerhet, dvs så kallade blancolån. Långivaren har ingen möjlighet att ställa krav vad pengarna ska användas till och många använder dem som rena konsumtionslån. I allmänhet tillämpar de individuell räntesättning och likt andra jämförelsesajter för lån fungerar Sambla.se som en slags låneförmedlare. Du fyller i dina uppgifter i en snabb låneansökan, sedan börjar erbjudanden trilla in från en rad olika banker och andra kreditinstitut.


Kredio

Kredio.se är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att jämföra privatlån från flera olika banker och långivare. Med endast en kreditupplysning får du möjlighet att ta ställning till några av de bästa låneerbjudandena på marknaden.

Så fungerar Kredio:

  1. Fyll i din ansökan på Kredios hemsida. Det tar bara några minuter, är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till att låna.
  2. Få låneerbjudanden från banker och långivare som är beredda att låna ut pengar till dig.
  3. Jämför erbjudandena i lugn och ro. Du kan se ränta, återbetalningstid, månadskostnad och andra villkor för varje lån.
  4. Välj det bästa erbjudandet för dig. Om du inte hittar något lån som passar dig kan du tacka nej till alla erbjudanden.
  5. Skriv på låneavtalet och få pengarna utbetalda till ditt konto.

Fördelar:

  • Endast en kreditupplysning görs.
  • Spara pengar genom att hitta det lån som har lägst ränta & bästa villkor.
  • Få en kostnadsfri och objektiv jämförelse av låneerbjudanden.
  • Känn dig trygg med att alla långivare på Kredio uppfyller Finansinspektions krav.

Kredio är perfekt för dig som:

  • Vill baka ihop sina privatlån/sms-lån till ett enda lån med lägre ränta.
  • Vill ha en överblick över alla låneerbjudanden på marknaden.
  • Vill spara tid och pengar på sin låneansökan.

Sammanfattning

Likheterna är större än skillnaderna när det gäller jämförelsetjänster för lån. De är kostnadsfria och gör att du kommer undan med en enda kreditupplysning, trots att din ansökan kan nå ut till tiotals olika långivare. Deras affärsmodell fungerar genom att de får provision om du tecknar ett lån genom att använda deras tjänst. Lägg dock märke till att vissa fokuserar enbart på privatlån och att samla lån, medan andra också har tjänster för att jämföra bolån. Det finns också vissa skillnader i hur deras sajter och ansökningsformulär är designade, även om alla arbetar för att göra ansökningsprocessen så snabb och smidig som möjligt.

  • Compricer.se – Jämför privatlån & bolån hos upp till 40 st banker & långivare samt annat inom privatekonomi
  • Lendo.se – Jämför privatlån & bolån hos upp till 40 st banker & långivare
  • Advisa.se – jämför privatlån och billån hos 40 st banker
  • Lånekoll.se – Jämför privatlån och bolån hos 30 st banker
  • Zmarta.se – Jämför privatlån hos 35 st banker & långivare samt bolån och försäkringar
  • Sambla.se – Jämför privatlån hos 40 st banker & långivare
  • Axofinans.se – Jämför privatlån hos 38 st banker
  • Enklare.se – Jämför privatlån hos 39 st banker
  • Kredio.se – jämför privatlån
  • Klaralån.se – jämför snabblån, sms-lån & privatlån hos 10 st långivare