Låneskydd – försäkring till ditt lån

Av: , Publicerad: 29 oktober, 2013

laneskydd

Vad är ett låneskydd? Behöver man ett? I det här inlägget kommer vi att kort beskriva vad det är och vad som kan vara bra att tänka på när du tecknar ett.

Vad är ett låneskydd?

  • Tänk på att alla skydd inte täcker in allt, tex skydd vid arbetslöshet. Undersök noga vad som ingår i ditt låneskydd.
  • Ett låneskydd ska hjälpa privatekonomin vid händelse av t.ex. sjukdom, dödsfall, arbetslöshet som bidrar till att lånet inte kan betalas
  • Undersök om din livförsäkring inkluderar låneskydd och jämför alltid olika erbjudanden.

Ett låneskydd skyddar ditt lån som en försäkring. Skulle något inträffa som gör att det blir svårt att betala av lånet så försäkrar skyddet upp det.

Det kan handla om sjukdom, dödsfall, arbetslöshet, eller olycksfall. Det fungerar så att vid olycksfall eller arbetslöshet till exempel så står låneskyddet för de löpande månadskostnaderna. Vid dödsfall så hjälper det efterlevande med del av eller hela betalningen av lånet.

Att tänka på

Innan du tecknar en försäkring till ditt lån undersök och jämför olika erbjudanden. Undersök också om dina privata försäkringar kan inkludera ett skydd, till exempel livförsäkring.

Vissa försäkringar täcker in på olika sätt vid olika situationer, det kan handla om att vissa skydd inte inkluderar arbetslöshet eller sjukdom. Många låneskydd har också en maxersättningsgräns, hos många minskar den ju äldre du blir.

Läs mer lånefakta

Amortering
Avbetalning
CSN lån
Fakta om kreditkort
Fördjupning av Lånebegrepp
Kreditupplysning
Lån med betalningsanmärkning
Lån och nybörjare
Låneförmedling
Lånekategorier
Medsökande lån
Ränta
Snabblån