Låneskydd – försäkring till ditt lån

Av: , Uppdaterad: 2021-07-05

Låneskydd

Ett låneskydd kan vara ett sätt att skydda sig och sin ekonomi om du skulle hamna i en situation där du till exempel inte kan arbeta eller om din ekonomi förändras på grund av arbetslöshet

Att tänka på

Ett låneskydd skyddar ditt lån som en försäkring. Skulle något inträffa som gör att det blir svårt att betala av lånet så försäkrar skyddet upp det.

Det kan handla om sjukdom, dödsfall, arbetslöshet, eller olycksfall. Det fungerar så att vid olycksfall eller arbetslöshet till exempel så står låneskyddet för de löpande månadskostnaderna. Vid dödsfall så hjälper det efterlevande med del av eller hela betalningen av lånet.

Tänk på detta när du tecknar ett låneskydd

  1. Tänk på att alla skydd inte täcker in allt, tex skydd vid arbetslöshet. Undersök noga vad som ingår i ditt låneskydd.
  2. Ett låneskydd ska hjälpa privatekonomin vid händelse av t.ex. sjukdom, dödsfall, arbetslöshet som bidrar till att lånet inte kan betalas
  3. Undersök om din livförsäkring inkluderar låneskydd och jämför alltid olika erbjudanden.

Innan du tecknar en försäkring till ditt lån undersök och jämför olika erbjudanden. Undersök också om dina privata försäkringar kan inkludera ett skydd, till exempel livförsäkring.

Vissa försäkringar täcker in på olika sätt vid olika situationer, det kan handla om att vissa skydd inte inkluderar arbetslöshet eller sjukdom. Många låneskydd har också en maxersättningsgräns, hos många minskar den ju äldre du blir.

Jämför räntor på privatlån & bolån
Lånekoll.se kan du jämföra räntor på privatlån och bolån. Med en enda ansökan får du erbjudanden från ett stort antal olika banker och långivare presenterade på en lista. Du väljer själv om du vill nappa på något erbjudande eller inte. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Läs mer lånefakta