Hos Bank Norwegian kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 kr – 600 000 kr, du kan också samla dyra lån och krediter till ett samlingslån. Hela processen för ansökan sker via nätet och du signerar med ditt Bank ID.

Om Bank Norwegian

BankNorwegian.se erbjuder enkla och smarta finansiella tjänster till privatmarknaden. Visionen är att genom innovation och smart teknologi kunna erbjuda kunder de bästa villkoren för finansiella tjänster. Genom att all försäljning sker via nätet så effektiviseras processen och du som kund sparar pengar.

Privatlånet är ett annuitetslån och har en löpande rörlig ränta. Räntan sätts individuellt och bestäms efter en kreditprövning gjorts.


Vårt omdöme om banken

Vi tycker också att deras hemsida är lite rörig och mest fokus på att snabbt komma till låneansökan. Vi hade velat ha lite mer lättillgänglig information om villkor, avgifter och hur det fungerar att låna pengar. Deras räntor tycker vi är aningen höga, speciellt om man ansöker med en god ekonomi. Det som vi tycker är positivt är den smidiga ansökningsprocessen som du även kan utföra enkelt i mobilen. Det är också bra att kunna låna ifrån 5 000 kr, och ett stort plus är också deras snabba utbetalningar. Vår tips är att du ansöker hos låneförmedlaren Advisa.se som samarbetar med både Bank Norwegian och 39 andra banker. Du kan då enkelt jämföra Bank Norwegians erbjudande med andra långivare.

 • Lågt betyg på Trustpilot.com (kundnöjdhet)
 • Rörig hemsida med största fokus på låneansökan
 • Aningen höga räntor
 • Krånglig kundsupport
 • Smidig ansökningsprocess, även i mobil
 • Snabba utbetalningar
 • Låna från 5 000 kr

Grundkrav för att låna pengar

För att bli beviljad ett lån hos Bank Norwegian så måste du uppfylla följande krav;

 • Vara minst 23 år.
 • Inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.

De gör även en kreditvärdering (kreditupplysning) på dig innan du blir beviljad ett lån.


Hur du ansöker om privatlån

Hos Bank Norwegian kan du snabbt och smidigt ansöka om ett blancolån (privatlån) via ett ansökningsformulär på nätet, det går lika smidigt att ansöka i mobilen eller via deras app. Du kan sedan signera ditt skuldebrev enkelt och smidigt via BankID, alternativt få ditt skuldebrev på posten.

Du får svar inom några minuter. Ansöker du tillsammans med en medsökande så ökar dina möjligheter ytterligare att få lånet beviljat.

 • Ansök via dator, mobil eller app
 • Signera skuldebrevet via BankID
 • Även medsökande signerar med BankID

Jämför banken via en låneförmedlare

Du kan få offert från både Bank Norwegian och andra långivare ifall du ansöker om privatlån via låneförmedlaren Advisa.se. Det görs enbart en kreditupplysning vid ansökan hos Advisa.se och du kommer få erbjudanden från upp till 40 olika långivare. Det är viktigt att jämföra olika bankers räntor och villkor innan man lånar pengar.


Avgifter & kostnader

Uppläggningsavgift
Lån under 25 000 kr
Lån 25 000 – 39 900 kr
Lån över 40 000 kr

0 kr
149 kr
399 kr
Administrationsavgift per månad
(5 000 – 14 999 kr)
(15 000 – 600 000 kr)

0 kr
19 kr
Dröjsmålsränta24 %
Förseningsavgift0 kr
Påminnelseavgift60 kr

Utbetalningar

Utbetalningen av lån sker mellan 0 – 2 dagar, då signeringen av låneavtalet är klart. Det kan hända att du blir rekommenderad att skicka in kompletterande handlingar till din ansökan under handläggning av ditt avtal. Dina pengar brukar vara på kontot efter 1 – 2 dagar om din ansökan är korrekt ifylld.

 • Pengarna på kontot efter 1 – 2 dagar till alla svenska banker

Support och kundtjänst

Du kan enkelt nå Bank Norwegian via kontaktformuläret på deras hemsida. Du kan också ringa på telefonnummer 0770 – 45 77 66.

Öppettider för Kundtjänst via telefon är:

Måndag – Fredag 10:00 – 16:00.

Du kan också skicka vanlig post till följande adress;

Bank Norwegian AS
Snarøyveien 36
1364 Fornebu
Norge


Villkor

Det finns tydliga villkor för ett lån hos BankNorwegian.se och de är att du som är 23 år, är folkbokförd i Sverige i minst 36 månader samt inte har några betalningsanmärkningar. Du kan låna från 5000 kr – 600 000 kr, samla dina lån och krediter samt ansöka om kreditkort.

Vanliga frågor om Bank Norwegian

Erbjuder Bank Norwegian autogiro?

Ja, alla nya lån får automatiskt ett autogiro konto. Detta gäller enbart lån som blivit godkända efter 2022.05.02.

Kan jag låna pengar utan BankID

Nej, det krävs ett BankID för att kunna signera dina lånehandlingar.