Viktigt om privatlån
  • Ett privatlån är ett lån utan säkerhet och kallas även för blancolån.
  • På grund av ett det är ett lån utan säkerhet blir räntan i regel högre än för exempelvis bolån och billån.
  • Räkna alltid på dina lånekostnader så att du får en bra uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig.
  • Lånekoll.se är en låneförmedlare och använder sig av en låneförmedlarlösning. Det innebär att de använder sig av en specialtjänst som tillhandahålls av UC (Upplysningscentralen) som gör att du som kund inte belastats av mer än en kreditupplysning.

Om Lånekoll.se

Lånekoll är en låneförmedlare  som använder sig av en låneförmedlarlösning specifikt utformad av UC (Upplysningscentralen) den innebär att flera långivare delar på samma kreditupplysning, vilket i sin tur inte påverkar din kreditvärdighet på något sätt. Du kan ansöka om att låna summor mellan 10 000 – 600 000 kr.

Lånekoll står under tillsyn av Finansinspektionen och du kan enkelt signera dina handlingar med Bank ID.

Du kan få det bästa låneerbjudandet genom att välja mellan flera olika låneerbjudanden och låta bankerna/långivarna konkurrera om dig som kund.

Så ansöker du om lån

Du ansöker via ett formulär på Lånekolls hemsida, för att får ansöka om privatlån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Vara 18 år.
  • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr eller årsinkomst på 120 000 kr.
  • Vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

Även du som är student, provanställd eller går på A-kassa kan ansöka via Lånekoll för att få en bedömning om du kan bli beviljad ett lån. Det är bankerna som gör en granskning och bedömer utifrån sina kriterier och fattar beslut om du blir beviljad. Kan du påvisa en stadig inkomst så ökar dina möjligheter att bli beviljad ett lån.

Så beviljas du lån

Genom att uppfylla de krav som Lånekoll tillsammans med de anslutna långivarna satt upp så kan du gå igenom ansökningsprocessen snabbt. Redan inom 24 timmar efter din ansökan så har du svar från flera långivare som du kan välja mellan. Lånekoll samarbetar med ett fåtal långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning, de krav som finns för lån med betalningsanmärkning är att du måste vara mellan 20-60 år, ha en fast månadsinkomst på minst 15 000 kr och inte fått en anmärkning det senaste halvåret.

Support och kundtjänst

Du kan nå Lånekolls Kundjtänst på telefon 0770-221 222, eller via epost på [email protected], deras öppettider för telefonkontakt är;

Måndag-torsdag 9:00 – 18:00
Fredag 9:00 – 17:00

Du kan även använda kontaktformuläret på Lånekoll.se. Du kan även chatta med kundtjänsten direkt på hemsidan.

Utbetalningar

Efter att ha signerat ditt skuldbrev så tar det mellan 2-5 dagar för långivaren att betala ut pengarna till ditt konto. Du kan signera via nätet med Bank ID eller på fysiska handlingar med penna.

Villkor

När du ansöker om lån görs en kreditupplysning på dig, men du kan få upp till 30 erbjudanden om lån. För att få använda webbansökan så måste du vara 18 år och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr och minst 120 000 kr per år, även en medsökande måste uppfylla dessa krav. Lånekoll står även under Finansinspektionens tillsyn. Personuppgifter behandlas enligt GDPR.