Svea Ekonomi har sedan år 1981 hjälpt människor att få en enklare och bättre ekonomisk tillvaro. Med hjälp av sina tjänster inom lån som till exempel, konsumentlån, samla dina lån, bolån och lån trots betalningsanmärkning så ser inte Svea Ekonomi några hinder till att just du skulle kunna bli deras kund. De erbjuder är sparande till förmånliga räntor.

Svea Ekonomi är en relativt stor aktör i Sverige och har ett bra omdöme. Här kan du verkligen känna dig trygg med att ansöka om ett lån. Om du mot förmodan skulle ha några frågor så är du varmt välkommen att skriva till oss. Vi hoppas kunna ge dig råden som behövs för det bästa möjliga privatlån.

Om du redan nu vet att du skall ansöka om ett privatlån, så hittar du deras lån här.

Så ansöker du om ett lån hos Svea Ekonomi

Genom att använda dig av formuläret på Svea Ekonomis hemsida så kan du snabbt och enkelt göra en ansökan om konsumentlån, bolån eller att samla dina lån. Även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka via formuläret. Genom sina snabba handläggning så har du snabbt ett svar på din ansökan från Svea Ekonomi. Du kan också ansöka om en amorteringsfri period för ditt lån, välj mellan 0, 3, 6 eller 12 månaders amorteringsfri period. Det innebär att du då bara betalar av räntan på ditt lån under den amorteringsfria perioden.

Det finns några olika lån hos Svea Ekonomi som man kan välja mellan:

Detta lån är för dig som inte har några betalningsanmärkningar och som önskar ett privatlån på 10 000 kr upp till 400 000 kr.

Detta lån är ett perfekt val för dig som har andra lån eller krediter som du vill samla som ett lån istället för att ha flera olika. Här kan du låna från 14 000 kr upp till 400 000 kr.

Det här lånet är ett utmärkt val för dig som har svårt att få privatlån pga betalningsanmärkning eller andra skulder som ligger sedan tidigare. Här kan du ansöka om ett privatlån och låna från 10 000 kr upp till 200 000 kr. Passa på att ansöka om detta privatlån ifall du har svårt att få lån någon annanstans.

Så beviljas du ett lån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Vara minst 20 år
  • Ha en fast inkomst
  • Skriven i Sverige i minst 3 år

Det finns olika anledningar till att få en betalningsanmärkning och hos Svea Ekonomi kan du med betalningsanmärkning ansöka om att få ett lån. Grundkravet för att få ansöka om lån trots betalningsanmärkning är att du har en fast inkomst och att din årsinkomst är minst 120 000 kr per år. Har du en medsökande för lånet så måste den personen ha minst 90 000 kr i årsinkomst. Du måste också ha varit skriven i Sverige i minst 3 år.

Varför kan man behöva ett privatlån?

I många fall kan ett privatlån handla om att man behöver extra pengar för en renovering, ett fastighetsköp eller en semester. Det kan även handla om att man behöver samla ihop dyra lån och krediter för att få bättre villkor och en mer samlad bild av sina lån och krediter. Anledningarna till ett privatlån kan vara många och Svea Ekonomi går efter filosofin att alla skall kunna låna pengar oavsett om du har satt dig själv i en jobbig sits – hos Svea Ekonomi kan du samla alla dina gamla lån och göra något bättre för framtiden.

Idag så lånar nästan alla svenskar pengar i form av bolån, privatlån eller andra krediter. Enligt SCB så har svenska hushållens skuldsättning ökat och detta är något som diskuterats flitigt under hela 2010-talet. Det handlar i många fall om skulder för att kunna finansiera bostadsköp eftersom bostadspriserna ökat något drastiskt de senaste åren. En hög skuldnivå kan vara problematisk för den enskilde individen, men det kan också vara viktigt att få låna pengar, eftersom det kan lösa många svåra situationer.

Vi rekommenderar alltid att man har en bra plan för sina avbetalningar och att man enbart tar privatlån med en tanke av att finansiera det varje månad och betala av på det i normal takt. Ta aldrig ett privatlån för nöjes skull utan se alltid till att ha en plan för ditt privatlån hos Svea Ekonomi – det är vårt starkaste tips!

Frågor som svar gällande Sveas privatlån

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-16:30 och du kan nå dem på 08-735 29 40. Det finns även möjlighet att maila till Svea Ekonomi på [email protected]

Vill du göra ett besök på Svea Ekonomis kontor så kan du göra det på Evenemangsgatan 31 169 81 Solna.

Hur fungerar utbetalningen av privatlånet?

När du valt erbjudande från någon av långivarna anslutna till Svea Ekonomi så får du hem ett skuldebrev som du måste signera och sända tillbaka. När man tagit emot ditt signerade skuldebrev så tar 3-5 dagar innan du har dina pengar på kontot.

Vårt omdöme

Vi har testat Svea och allt har fungerat enligt vad vi kunnat förvänta oss. Supporten är bra och enkel att få tag i. Lånet betalades ut i tid och räntan stämde överens med vad vi blivit lovade.

Villkor för Sveas privatlån

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggare på Svea Ekonomi som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.

Vi rekommenderar alltid att man läser igenom sitt avtal och villkoren för sitt privatlån, så att man tydligt förstår allting och exakt hur avbetalningen skall se ut och till vilken ränta lånet ligger på.

Tack för att du läst vår artikel om Svea Ekonomis privatlån. Vi hoppas att du blir nöjd med ditt nya lån och tveka inte på att höra av dig ifall det dyker upp några frågetecken gällande privatlån.