Brixo.se ägs av varumärket Brixo AB som också står bakom Euroloan, Kontant Finans, Merax, Flexkontot och Aasa Kredit. Man erbjuder förutom en kontokredit även ett privatlån där man kan ansöka från 10 000 kr upp till 100 000 kr utan UC.

Fördelen med Brixo´s kontokredit jämfört andra typer av lån är att du endast behöver betala för den delen av krediten som du utnyttjar. Om du exempelvis ansöker om en kredit på 50 000 kr men bara använder 15 000 kronor så är det bara på det utnyttjade beloppet du behöver betala ränta. 

Lite kort om att låna hos Brixo AB

Hos Brixo.se gör du hela dina ansökan direkt på startsidan på deras webbplats. På så sätt blir det väldigt enkelt och bekvämt att ansökan om kredit. I ansökningsformuläret fyller du i de uppgifter som efterfrågas som namn, adress, personnummer mm. Ansökan signeras sedan digitalt med BankID. 

Det tar bara några enstaka minuter att slutföra låneansökan och du får alltid besked inom 24 timmar, oftast går det betydligt snabbare än så. Du kan ansökan om kredit mellan 3 000 kr – 50 000 kr. 

Brixo använder Bisnode som kreditupplysningsföretag i samband med att du gör en låneansökan hos dem. Kreditupplysningen tas för att Brixo ska kunna säkerställa att du har den ekonomiska möjligheten att klara av lånet.

Det ska dock tilläggas att det är positivt för dig som låntagare att de använder ett alternativt kreditupplysningsföretag som Bisnode istället för UC. Ingen förfrågan om din ansökan kommer då att registreras hos UC och du riskerar därmed inte att ditt kreditbetyg påverkas negativt.

Information om Brixo snabblån

Grundkrav för att låna

Precis som hos alla långivare ställs ett antal grundkrav på dig som låntagare för att du ska ha möjlighet att bli beviljad lån. Grundkraven som ställs hos Brixo är inte många, men däremot är kravet på inkomst relativt högt. Nedan kan du se vilka grundkraven som ställs är. 

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Ha en årsinkomst på minst 180.000 kronor
 • Inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
 • Identifiering endast med BankID
 • Skuldsaldo hos Kronofogden får ej finnas (betalningsanmärkningar är okej)

Tänk på att du är inte garanterad att bli beviljad kredit även om du uppfyller alla ovanstående krav. Brixo gör även individuella bedömningar på dig som ansöker om lån. Men för att de ska kunna ta ställning till din ansökan så krävs det att du uppfyller grundkraven.

Fördelar och nackdelar med Brixo

Precis som med allting annat så finns det för- och nackdelar med långivaren. Nedan kan du se vilka vi anser vara fördelarna och nackdelarna med Brixo. 

Fördelar

 • Du behöver inte betala för outnyttjad kredit
 • Möjlighet till lån trots betalningsanmärkning
 • Ingen UC (Bisnode)
 • Helt digital låneansökan som signeras med BankID
 • Utbetalnings samma dag om du ansöker innan 12.00 en vardag

Nackdelar

 • Väldigt korta öppettider för kundtjänst
 • Högt inkomstkrav (180 000 kr)
 • Inga utbetalningar under kvällar och helger

Utbetalningar hos Brixo

Hos Brixo.se är utbetalningarna ganska standardiserade. Du som får din kontokredit beviljad en vardag innan klockan 12.00 har normalt sett pengarna på ditt konto samma dag. Om du ansöker om kredit en vardag efter kl 12.00 får du in pengarna på ditt konto nästkommande bankdag.

När blir min kredit beviljad?

Det kan ta upp till 24 timmar innan du får svar på din ansökan. Du kan inte heller få svar under helgen eller på kvällar.

Snabbare utbetalning med Swish 

För att utbetalningen ska gå snabbare kan du få din utbetalning via Swish.

Utbetalning under helgen ej möjligt

Något som blir mer och mer vanligt numera är att kreditgivare och banker erbjuder utbetalning under kvällar och helger. Tyvärr är detta inget som Brixo har börjat göra ännu. Vi hoppas dock att de kommer att följa trenden och erbjuda sina kunder utbetalning under kvällar och helger.

Det är såklart fördelaktigt för den som ansöker om ett lån att kunna få sina pengar utbetalda under veckans alla dagar istället för under kontorstid endast. Men Brixo betalas åtminstone ut samma dag om man ansöker för lunchtid, vilket såklart är positivt.

Läs vårt omdöme om Ferratum ifall du måste ha en långivare som betalar ut dygnet runt alla dagar i veckan.

Återbetalning

Du ska varje månad återbetala 5 % av den totala skulden som du utnyttjar. Den minsta summan som ska återbetalas är dock 500 kr.

Exempel 1: Du har en kredit på 20 000 kr där du utnyttjat 5 000 kr. Här blir 5 % av 5 000 kr endast 250 kr. Du måste därför återbetala 500 kr varje månad, det minsta beloppet.

Exempel 2: Du har en beviljad kredit på 20 000 kr och av dessa har du använt 15 000 kr. På detta belopp blir 5 % totalt 750 kr, vilket du ska återbetala varje månad.

Kan jag betala mitt lån i förtid?

Du kan närsomhelst betala tillbaka hela lånet utan att detta medför några extra kostnader. Enligt hemsidan ska du mejla [email protected] och uppge den dagen du vill att slutbetalning ska göras.

Det går även att amortera extra på skulden ifall man snabbare vill bli skuldfri. Detta är något vi rekommenderar då räntorna är väldigt höga på denna typ av lån.

Låna trots betalningsanmärkning

Hos Brixo behöver en betalningsanmärkning inte betyda ett direkt nej. Brixo ser mer på din framtida och nuvarande ekonomiska situation än på din historik. Det kan hända alla att man drar på sig en onödigt betalningsanmärkning p.g.a exempelvis en missad faktura eller något annat simpelt. 

En betalningsanmärkning vid ett tillfälle behöver absolut inte betyda att man är slarvig eller oansvarsfull med sin ekonomi. Detta är något som Brixo har i åtanke och gör därför en individuell bedömning av din nuvarande situation istället för att blint kolla bakåt på din ekonomiska historik. 

Även om du har en betalningsanmärkning så behöver inte det vara ett hinder för att bli beviljad ett lån hos Brixo. Däremot får du inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden när du ansöker om kredit hos Brixo

Hur du ansöker om kredit hos Brixo 

Att göra en låneansökan ska vara enkelt och gå snabbt och det är precis vad det är hos brixo. Det tar bara ett par minuter att slutföra låneansökan och allt sker digitalt på deras hemsida. Nedan kan du se hur du gör en ansökan snabbt och enkelt i tre olika steg. 

 1. Välj kreditgräns och hur mycket av krediten du vill ta ut 

Det första steget när du ska göra en låneansökan hos Brixo är att välja hur hög kreditgräns du vill ha samt hur mycket av krediten du vill ta ut till ditt bankkonto. Du kan välja en kredit mellan 3 000 – 50 000 kronor.

 1. Fyll i dina personuppgifter – personuppgifter, inkomster och utgifter samt bankkonto.

Efter att du valt kreditgräns så ska du fylla i dina personuppgifter som namn, adress, telefonnummer, personnummer inklusive dina inkomster, utgifter och det bankkonto dit du vill ha pengarna utbetalda. 

 1. Signera och godkänn låneavtalet och villkoren med BankID

Det sista steget efter att du fyllt i all nödvändig information i ansökan är att signera låneavtalet och de allmänna villkoren med ditt BankID. Din ansökan behandlas sedan och du får svar inom 24 timmar. 

Så, att göra en låneansökan hos Brixo är väldigt enkelt och det tar inte mer än ett par minuter. Att få svar på dina ansökan kan som tidigare nämnt ta upp till 24 timmar, men oftast går det betydligt snabbare än så. Det kan även hända att Brixo behöver ytterligare information, då kontaktar dom dig angående det.

Låneskydd

Varumärket Brixo AB erbjuder sina kunder ett låneskydd som heter Brixo Kreditskydd. Det är en frivillig gruppförsäkring som betalar skulden om något oväntat skulle inträffa som ofrivillig arbetslöshet, olycksfall eller dödsfall. Du som har en kredit hos Brixo AB kan teckna denna försäkring. 

För att kunna teckna försäkringen ställs några krav på dig. Bland annat så måste du bara bosatt och folkbokförd i Sverige, vara fullt arbetsför samt vara 18-65 år gammal. Försäkringspremien ligger på 0,6 % av utestående skuld och den betalas månadsvis. Maiden Life & General är försäkringsbolaget som står bakom denna försäkring via Brixo AB.

Brixos Kundtjänst

En bra långivare eller bank bör också ha en bra kundtjänst som kan svara på eventuella frågor och funderingar rörande företagets tjänster. Just kundtjänsten hos Brixo är kanske inte deras starkaste sida. 

Även om kundtjänsten finns tillgänglig via både e-post och telefon så är bristen på öppettider för telefonsupporten väldigt påtaglig. Du kan nämligen endast komma i kontakt med Brixos telefonhandläggare vardagar mellan 09.00 – 12.00. Det är väldigt snålt med tid med tanke på att man kan ansöka om lån alla dagar i veckan, dygnet runt. 

Du kan såklart alltid skicka mail till dem, men det tar desto längre tid att få svar på det sättet. Om man jämför Brixos kundtjänst med konkurrenterna så ligger de en bra bit efter när det gäller tillgänglighet. De har däremot en sida för vanliga frågor där du med stor sannolikhet kan hitta svar på frågor som rör deras tjänster, ansökningsprocessen och villkor. 

Vi hoppas att Brixo i framtiden kommer att utöka sina öppettider för sin support och göra den mer tillgänglig för sina kunder. 

Brixo Omdöme

Sammanfattningsvis anser vi att Brixo är en bra långivare som erbjuder kredit till dig som behöver ett extra tillskott i kassan. Något som är väldigt positivt är att de erbjuder kontokredit istället för snabblån, just för att du då inte behöver betala för mer än du använder. 

När det kommer till deras utbetalningstider hade vi såklart sett att kvällar och helger fanns med som alternativ, men vi anser ändå att utbetalning samma dag under vardagar täcker upp för detta. Det är trots allt relativt snabbt att bara behöva vänta ett par timmar på sina pengar. 

Den negativa sidan hos Brixo är supporten som tidigare nämnt. Även om de har en bra sida med vanliga frågor och svar så anser vi att öppettiderna de erbjuder är väldigt svagt. Ofta när det gäller lån vill man komma i kontakt med en person via telefon om man har några frågor eller funderingar. 

Vi hoppas dock att detta är något som kommer att ses över och förbättras i framtiden hos Brixo. Om du är i behov av en kredit på ett mindre belopp så rekommenderar vi absolut Brixo då du endast behöver betala för det kreditbeloppet du använder och därmed kan hålla nere kostnaden för ditt lån.  

FAQ – Vanliga frågor och svar om Brixo

Hur mycket kan jag låna hos Brixo?

Hos Brixo kan du ansöka om en kontokredit på mellan 3 000 kr – 50 000 kr

Måste jag betala för hela beloppet även om jag inte använder det?

Nej. Du betalar endast för det kreditbeloppet som du har använt.

Vad krävs för att låna hos Brixo?

Du måste vara minst 18 år gammal och ha en inkomst på 180.000 kronor per år.

Kan jag betala tillbaka min kredit i förtid?

Ja, du kan alltid betala tillbaka din kredit tidigare utan någon extra kostnad. Kontakta Brixos kundtjänst om du vill göra det.

Kan jag utöka min kredit?

Ja, du kan logga in på dina sidor hos Brixo och ansökan om att bli beviljad utökad kreditgräns.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att bli beviljad lån hos Brixo.