Hos Ferratum bank kan du låna pengar via blancolån, även känt som privatlån. De erbjuder också lån i form av en kontokredit som heter Ferratum Credit. Om du är i behov av ett mindre lån så kan du ansöka om ett SMS-lån hos Ferratum där du kan låna mellan 1000 kr – 45.000 kr. Om du är i behov av större summor så erbjuder de privatlån mellan 46.000 kr – 300.000 kr. Nedan kan du läsa mer om deras olika typer av lån och deras kontokredit.


Vad vill du veta om Ferratum?


Grundkrav

Nedan kan du se vilka krav som ställs för att du ska kunna ansöka om ett blancolån hos Ferratum.

  • Vara minst 22 år gammal.
  • Vara bosatt i Sverige
  • Ett mobilnummer och en e-postadress
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos något inkassobolag eller hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Ferratum har som målsättning att behandla din låneansökan inom 15 minuter under deras ordinarie öppettider: måndag-fredag mellan kl 08:00 och 21:00 samt mellan 11:00 och 17:00 på helger.

Utbetalningar

När du får ett lån beviljat hos Ferratum så kan du förvänta dig snabba utbetalningar. Efter godkänd ansökan så betalas dina pengar ut direkt till ditt bankkonto både på vardagar och helger om du har SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.
Eftersom du signerar din ansökan och låneavtalet digitalt med BankID så behöver du inte vänta på att de ska skickas med posten och som du sedan måste signera manuellt och skicka tillbaka. Så utbetalning av lån tar inte mer än ett par minuter vid godkänd ansökan.

  • Direktutbetalning ifall du har Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea.
  • Vid annan bank måste din låneansökan blivit godkänd innan kl 13:00 för utbetalning samma dag.

Ferratum snabblån/smslån

Som vi nämnde tidigare så erbjuder även Ferratum SMS-lån via deras tjänst Ferratum Credit. Ett SMS-lån lämpar sig väl om du är i behov av en mindre summa pengar snabbt. Du kan ansöka om belopp mellan 1000 kr – 45.000 kr där den minsta månadsbetalningen baserar på ditt lånebelopp.

Om du exempevlis lånar 1000 kr så måste du betala tillbaka minst 300 kr per månad. Det som är bra med Ferratum Credit är att ett bevilat lån hamnar på ditt konto hos Ferratum och du kan själv ta ut pengar vid behov när det passar dig.

Tänk dock på att detta är en såkallad högkostnadskredit som ofta har 30% ränta eller högre. Det ställs samma krav på dig som låntagare för Ferratum Credit som för deras blancolån med undantaget att du oftast kan ha en lägre inkomst då det avser mindre summor.

Men var noga med att tänka på att du ska kunna betala tillbaka lånet trots den höga räntan.

Höja kreditgräns

  1. Logga in på din profil med hjälp av PIN kod och telefonnummer.
  2. I din profil väljer du sedan “Höj din kreditgräns”. Denna fliken kan saknas för vissa. Detta beror på att du inte kan höja din kredit högre.
  3. Nu ska du identifiera dig och sedan acceptera de nya villkoren.

Ferratum Blancolån

Hos Ferratum kan du ansöka om Blancolån från 46.000 kr – 300.000 kr med en återbetalningstid på 12 – 144 månader. Räntan sätts individuellt från 5,25% – 22,95%.

För att ansöka om ett blancolån hos Ferratum så går du in på deras hemsida och anger vilket belopp du vill låna och under vilken tid. Sedan får du fylla i ansökningsformuläret där du ska ange dina personuppgifter, din inkomst samt dina utgifter.

När du har fyllt i all nödvändig information så får du signera med BankID och en kreditprövning görs. Du får sedan besked direkt på skrämen om din ansökan blivit godkänd eller inte.

Om din ansökan blir godkänd får du ett samtal från Ferratum där de bekräftar att allt stämmer och sedan betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto.

De betalar även ut lån under helgerna vilket innebär att du får dina pengar direkt om du har någon av följande banker: SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.

Ferratum Bank

Ferratum Bank är ett dotterbolag och kreditinstitut inom Ferratum Group som regleras av Maltese Financial Supervisory Authority. Ferratum Bank står för både blancolånen och kontokrediten som du kan ansöka om.

De erbjuder bra alternativ för kosumenter med snabba besked och snabba utbetalningar till de flesta svenska bankerna. När du ansöker om Ferratum Credit kan du exemeplvis spara delar av ditt kreditbelopp på ditt konto istället för att ta ut allt på en gång.

Det innebär att du inte behöver betala för outnyttjad kredit. Det finns vissa andra långivare som erbjuder liknande lösningar med Ferratum Bank var först med detta i Sverige.

Lån utan UC

Att låna pengar utan UC innebär att man lånar hos en bank eller långivare som inte använder sig av UC (Upplysningscentralen). Istället använder de sig av alternativa kreditupplysningsföretag.

Ferratum tar inte sina kreditupplysningar hos UC utan istället hos företaget Creditsafe, däremot så rapporteras eventuella lån in till UC. Fördelen med att låna utan UC är att du inte riskerar förfrågningar hos UC vilket kan försämra ditt kreditbetyg och göra det svårare för dig att ta lån.

En vanlig missuppfattning är att lån utan UC är ett lån utan kreditupplysning, men så är inte fallet. Enligt lag så måste alla banker och kreditgivare ta en kreditupplysning på den som ansöker om lån för att kunna få en bild av dennes enkomiska förutsättningar och historik samt kunna fastställa hurvida lånet kan betalas tillbaka eller inte.

Så när du ansöker om ett blancolån eller kontotkredit hos Ferratum så registreras alltså ingen förfrågan hos UC eftersom de istället använder sig av Creditsafe.

Kundtjänst

Om du har några frågor eller funderingar som rör ditt konto hos Ferratum eller något av deras lån så kan du kontakt dem via mail på [email protected]. De svarar relativt snabbt under kontorstid som är:

Mån-Fre: 09.00 – 17.00
Lör: 11.00 – 17.00
Sön: 11.00 – 17.00

Du kan också besöka deras hjälpcenter där du finner svar på de vanligaste frågorna. Därifrån kan du också kontakta dem via messenger på Facebook för snabb kontakt.

Omdöme

Sammanfattningsvis vill vi påstå att Ferratum är en utmärkt långivare och efter att ha testa deras hemsida och sett hur deras upplägg fungerar kan vi säga att det är både enkelt och smidigt att ansöka om lån hos dem.

Direkt när du kommer in på hemsidan får du välja belopp och återbetalningstid, sedan behöver du bara fylla i dina personuppgifter och din inkomst och signera ansökan med BankID.

Därefter får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit beviljad eller ej. Om du fått ditt lån beviljat så kommer pengar in på ditt bankkonto efter ett par minuter. Om du inte blir beviljad lån så kan du oftast se orsaken till varför, annars kan du även kontakta dem för mer information.

Vi rekommenderar Ferratum till dig som är i behov av ett mindre snabblån eller ett blancolån som är enkelt och smidigt utan krångel.

Trustpilot betyg: 3,0 / 5 av totalt 549 omdömen

FAQ – Vanliga frågor om Ferratum lån

Hur mycket kan jag lån?

Om du ansöker om ett SMSlån kan du låna mellan 1000 kr – 45.000 kr och för blancolån 46.000 kr – 300. 000 kr.

Vem kan ansöka om ett snabblån hos Ferratum?

För att ansöka krävs det att du är minst 21 år gammal samt att du har en e-postadress, ett mobiltelefonnummer och ett bankkonto.

Vilka tider kan jag kontakta kundtjänsten?

Kundtjänsten är tillgänglig måndag-fredag mellan kl 08:00 och 21:00 och helger mellan 11:00 och 17:00.

Hur länge tar det innan jag får mitt lån utbetalt?

Vid godkänd låneansökan så betalas lånet ut inom ett par minuter om du har Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken.

När får jag mitt lånebesked?

Oftast får du besked direkt på skärmen inom ett par minuter. Vid manuell handläggning kan det dock ta upp till en arbetsdag.