Hos Ferratum bank kan du låna pengar via blancolån, även känt som privatlån. De erbjuder också lån i form av en kontokredit som heter Ferratum Credit. Om du är i behov av ett mindre lån kan du ansöka om ett SMS-lån hos Ferratum och låna mellan 1000 kr – 40 000 kr. Om du är i behov av större summor erbjuder de privatlån mellan 20.000 kr – 300.000 kr. Nedan kan du läsa mer om deras olika typer av lån och deras kontokredit.

Grundkrav hos Ferratum

Nedan kan du se vilka krav som ställs för att du ska kunna ansöka om ett blancolån hos Ferratum.

 • Vara minst 21 år gammal.
 • Vara bosatt i Sverige
 • Ett mobilnummer och en e-postadress
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos något inkassobolag eller hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Ferratum har som målsättning att behandla din låneansökan inom 15 minuter under deras ordinarie öppettider: måndag-fredag mellan kl 08:00 och 21:00 samt mellan 11:00 och 17:00 på helger.

Utbetalning

När du får ett lån beviljat hos Ferratum kan du förvänta dig snabba utbetalningar.
Eftersom du signerar ansökan och låneavtal digitalt med BankID behöver du inte vänta på att de ska skickas med posten och som du sedan måste signera manuellt och skicka tillbaka. Utbetalning av lån tar inte mer än ett par minuter vid godkänd ansökan.

Du logga in på din Ferratum profil och kontrollera till vilket bankkonto pengarna kommer överföras till.

 • Din låneansökan måste bli godkänd innan klockan 13:30 för utbetalning samma dag.

Direktutbetalning

Ferratum erbjuder direktutbetalning ifall du har Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea.

 • Du kommer efter godkänd ansökan ha dina pengar på kontot efter cirka 15 minuter.

Utbetalning helg

Ferratum erbjuder även utbetalning på lördagar och söndagar med snabba handläggningstider via sitt automatiska system. Det bästa med Ferratum är att företaget även erbjuder utbetalning under nationella helgdagar. Du kan därför snabbt låna pengar vid högtider som midsommar, jul och påsk.

Efter godkänd ansökan betalas dina pengar ut direkt till ditt bankkonto under helgen om du har SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.

 • Du kan inte få utbetalningen under helgen ifall du har en annan bank en dom nämnda ovanför.

Utbetalning kväll

Du kan även få utbetalning på kvällen ifall du skickar en ansökan till Ferratum. Men det krävs att du har någon av bankerna SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken för att kunna ta emot direktutbetalning.

Ferratum snabblån/smslån

Som vi nämnde tidigare erbjuder även Ferratum SMS-lån via deras tjänst Ferratum Credit. Ett SMS-lån lämpar sig väl om du är i behov av en mindre summa pengar snabbt. Du kan ansöka om belopp mellan 1 000 kr – 40 000 kr där den minsta månadsbetalningen baserar på ditt lånebelopp.

Om du exempelvis lånar 1 000 kr måste du betala tillbaka minst 300 kr per månad. Det som är bra med Ferratum Credit är att ett beviljat lån hamnar på ditt konto hos Ferratum och du kan själv ta ut pengar vid behov när det passar dig.

Tänk dock på att detta är en såkallad högkostnadskredit som ofta har 30 % ränta eller högre. Det ställs samma krav på dig som låntagare för Ferratum Credit som för deras blancolån med undantaget att du oftast kan ha en lägre inkomst då det avser mindre summor.

Men var noga med att tänka på att du ska kunna betala tillbaka lånet trots den höga räntan.

Höja kreditgräns

 1. Logga in på din profil med hjälp av PIN kod och telefonnummer.
 2. I din profil väljer du sedan “Höj din kreditgräns”. Denna fliken kan saknas för vissa. Detta beror på att du inte kan höja din kredit högre.
 3. Nu ska du identifiera dig och sedan acceptera de nya villkoren.

Ferratum Blancolån

Lånebelopp20 000 – 300 000 kr
Löptid1 – 12 år
Nominell ränta6,15 – 12,25 %
Effektiv ränta6,33 – 12,96 %
Uppläggningsavgift0 kr
Lån utan UCNej
Svar på ansökanMindre än 10 min, automatiskt system
När kan du ansökaDygnet runt alla dagar i veckan

Hos Ferratum kan du ansöka om Blancolån från 20.000 kr – 300.000 kr med en återbetalningstid på 12 – 144 månader. Räntan sätts individuellt.

För att ansöka om ett blancolån hos Ferratum går du in på deras hemsida och anger vilket belopp du vill låna och under vilken tid. Sedan får du fylla i ansökningsformuläret där du ska ange dina personuppgifter, din inkomst samt dina utgifter.

När du har fyllt i all nödvändig information kommer du sen få du signera med BankID och en kreditprövning görs. Du får sedan besked direkt på skärmen om din ansökan blivit godkänd eller inte.

Om din ansökan blir godkänd får du ett samtal från Ferratum där de bekräftar att allt stämmer och sedan betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto.

De betalar även ut lån under helgerna vilket innebär att du får dina pengar direkt om du har någon av följande banker: SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.

Grundkrav vid blancolån

 • Minst 22 år gammal
 • Att du är svensk medborgare
 • Mobilnummer och e-postadress
 • Svenskt bankkonto krävs
 • En månadslön på minst 12 500 kr
 • Betalningsanmärkningar accepteras ej
 • Du får inte ha en pågående skuld hos något inkassobolag
 • Skuld hos Kronofogden accepteras ej

Utbetalning av blancolån

Du kan få ditt blancolån utbetalt samma dag ifall du har någon av bankerna SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.

Ferratum Bank

Ferratum Bank är ett dotterbolag och kreditinstitut inom Ferratum Group som regleras av Maltese Financial Supervisory Authority. Ferratum Bank står för både blancolån och kontokredit som du kan ansöka om.

De erbjuder bra alternativ för konsumenter med snabba besked och snabba utbetalningar till de flesta svenska bankerna. När du ansöker om Ferratum Credit kan du exempelvis spara delar av ditt kreditbelopp på ditt konto istället för att ta ut allt på en gång.

Det innebär att du inte behöver betala för outnyttjad kredit. Det finns vissa andra långivare som erbjuder liknande lösningar med Ferratum Bank var först med detta i Sverige.

Lån utan UC

 • Ferratum credit (snabblån) – Här tar man ingen UC, man tar istället en kreditupplysning via Creditsafe.
 • Ferratum blancolån – När du ansöker om ett blancolån hos Ferratum gör man alltid en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen).

Att låna pengar utan UC innebär att man lånar hos en bank eller långivare som inte använder sig av UC (Upplysningscentralen). Istället använder de sig av alternativa kreditupplysningsföretag.

Ferratum tar inte kreditupplysning via UC ifall du ansöker om snabblånet Ferratum credit, utan istället använder man företaget Creditsafe vid kreditupplysning. Däremot rapporteras eventuella lån in till UC ifall de beviljas.

Ska du ansöka om privatlån via deras tjänst “Ferratum blancolån” så kommer kreditupplysningen direkt gå via UC.

Vad är fördelen med lån utan UC

Fördelen med att låna utan UC är att du inte riskerar förfrågningar hos UC vilket kan försämra ditt kreditbetyg och göra det svårare för dig att ta lån.

En vanlig missuppfattning är att lån utan UC är ett lån utan kreditupplysning, men detta är inte fallet. Enligt lag måste alla banker och kreditgivare ta en kreditupplysning på den som ansöker om lån för att kunna få en bild av dennes ekonomiska förutsättningar och historik, samt kunna fastställa ifall lånet kan betalas av låntagaren.

När du ansöker om blancolån eller kontotkredit hos Ferratum registreras alltså ingen förfrågan hos UC eftersom de istället använder sig av Creditsafe.

Kundtjänst

Om du har några frågor eller funderingar som rör ditt konto hos Ferratum eller något av deras lån kan du kontakta dem via mail på [email protected]. De svarar relativt snabbt under kontorstid som är:

Mån-Fre: 09.00 – 17.00
Lör: 11.00 – 17.00
Sön: 11.00 – 17.00

Du kan också besöka deras hjälpcenter där du finner svar på de vanligaste frågorna. Därifrån kan du också kontakta dem via messenger på Facebook för snabb kontakt.

Ferratum omdöme

Sammanfattningsvis vill vi påstå att Ferratum är en utmärkt långivare och efter att ha testat deras hemsida och sett hur deras upplägg fungerar kan vi säga att det är både enkelt och smidigt att ansöka om lån hos dem.

Direkt när du kommer in på hemsidan får du välja belopp och återbetalningstid, sedan behöver du bara fylla i dina personuppgifter och din inkomst och signera ansökan med BankID.

Därefter får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit beviljad eller ej. Om du fått ditt lån beviljat kommer pengar in på ditt bankkonto efter ett par minuter. Om du inte blir beviljad lån kan du oftast se orsaken till varför, annars kan du även kontakta dem för mer information.

Vi rekommenderar Ferratum till dig som är i behov av ett mindre snabblån eller ett blancolån som är enkelt och smidigt utan krångel.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kan jag låna hos Ferratum?

Om du ansöker om ett snabblån kan du låna mellan 1.000 kr – 40 000 kr och för blancolån 20.000 kr – 300.000 kr.

Vem kan ansöka om ett snabblån hos Ferratum?

För att ansöka krävs det att du är minst 21 år gammal samt att du har en e-postadress, ett mobiltelefonnummer och ett bankkonto. Du måste även ha en årlig inkomst på minst 24 000 kr per år. Inga skulder hos Kronofogden accepteras, men en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder.

Vilka tider kan jag kontakta kundtjänsten?

Kundtjänsten är tillgänglig måndag-fredag mellan klockan 08:00 och 21:00 och helger mellan 11:00 och 17:00.

Erbjuder Ferratum direktutbetalning?

Ja, Ferratum erbjuder direktutbetalning till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Du har inon 15 minuter efter godkänd låneansökan pengarna tillgängliga på ditt bankkonto.

När får jag mitt lånebesked?

Du får direkt via SMS besked om din ansökan blivit godkänd. Vid manuell handläggning kan det dock ta upp till en arbetsdag.

Kan jag slutbetala lånet i förtid?

Ja det kan man göra. Logga in på ditt konto hos Ferratum och välj “inbetalning”. Här kan du se din kvarvarande skuld att betala. Du kommer sen få en bekräftelse på att betalningen är registrerad via SMS.