Genom att använda sig av Klara Lån så sparar man mycket tid när det kommer till att leta ett lån som passar.  
Att ansöka om ett lån via Klara Lån är både gratis och väldigt enkelt. Här kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att kunna göra en låneansökan via Klara Lån, snabbt och smidigt. 

Grundkrav för att låna pengar via Klara Lån

Precis som när du ansöker om lån hos en långivare så ställs ett visst antal grundkrav på dig när du ansöker om lån via Klara Lån. Nedan kan du se en lista på de krav som ställs av Klara Lån för att du ska ha möjlighet att bli beviljad ett lån hos någon av deras samarbetspartners. 

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 100.000kr/år
 • Inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Grundkraven som ställs är alltså inte speciellt höga och beviljandegraden för dem som uppfyller ovanstående krav är relativt hög. Tänk dock på att du inte är garanterad ett beviljat lån även om du uppfyller alla ovanstående krav. Alla ansökningar behandlas individuellt av respektive långivare. 

Låna pengar via Klara Lån 

Att ansökan om ett lån via Klara Lån är som sagt både enkelt och smidigt. En låneansökan tar endast ett par minuter att slutföra och sedan behöver du bara vänta på besked som kommer från flera olika långivare. 

Du kan låna mellan 5 000 kr – 150 000 kr, därmed avser tjänsten både mindre lån som smslån och snabblån, men även större lån som blancolån eller privatlån. 

För att ansöka om ett lån via Klara Lån går du helt enkelt in på deras hemsida och fyller i vilket belopp du önskar låna, de personuppgifter som efterfrågas samt övriga uppgifter som krävs. Du behöver även ange dina inkomster och utgifter och även din boendesituation. 

Anledningen till att alla dessa uppgifter efterfrågas är för att Klara lån ska kunna få en så bra bild som möjligt av din situation och erbjuda dig det lånet som passar dig bäst. 

När du fyllt i alla uppgifter som efterfrågas så signerar du dina ansökan med BankID, sedan skickar Klara Lån ut den till 15 olika långivare som återkommer med erbjudanden om de lån de kan erbjuda dig. Du väljer sedan själv vilket lån som passar dig bäst. 

Du är aldrig bunden att tacka ja till något lån och att ansöka via Klara Lån är helt gratis. Lånen är också lån utan säkerhet, vilket innebär att det är du själv som avgör vad pengarna ska användas till. 

Anslutna långivare

Olika typer av lån 

Som tidigare nämnt så erbjuder Klara Lån både snabblån och blancolån- beroende på vilken summa lånet avser. Nedan kommer vi att gå igenom lite mer detaljerat de olika låntyperna som finns att välja på och vilket lån som är aktuellt för dig beroende på det lånebelopp du önskar. 

Snabblån

Om du är i behov av ett belopp som ligger mellan 2000 kr – 30.000 kr så hamnar du i kategorin för snabblån. Fördelen med att ta ett snabblån via Klara Lån är att du slipper UC. Alla långivare som Klara Lån samarbetar med som erbjuder snabblån använder sig istället av Creditsafe eller Bisnode när de tar kreditupplysningar.

Det är fördelaktigt för dig som vill undvika att en förfrågan registreras hos UC. Du kan välja en återbetalningstid på mellan 1 – 10 år för ett snabblån. Observera dock att du kan bli erbjuden en kortare återbetalningstid beroende på långivaren. 

Blancolån

Om du lånar 30.000 kr eller mer så via Klara Lån så hamnar du istället i kategorin för blancolån eller privatlån. Här gäller dock samma löptid som för de mindre lånen, men återigen så är de det slutgiltiga beskedet från långivaren som säger vilken löptid du kan få på de lån du erbjuds. 

När det gäller blancolån så kommer man tyvärr inte undan UC. Däremot slipper du flera förfrågningar eftersom Klara Lån är en låneförmedlare och därmed tas endast en kreditupplysning, även fast du får erbjudanden från flera olika långivare. Det är såklart fördelaktigt för dig som ansöker om lån och en bra anledning att använda sig av en låneförmedlare som Klara Lån. 

Utbetalning av lån

Eftersom Klara Lån är en låneförmedlare och inte dem du lånar pengar av direkt så kan utbetalningstiderna variera. Ubetalningstiderna beror dels på vilket lånebelopp du ansöker om, men även när din ansökan beviljas och vilken bank du har. 

Det enklaste sättet att ta reda på när ditt lån kommer att utbetalas är att ta kontakt med långivare som beviljar dig lån direkt istället. Då kan du få ett klart besked om när pengarna kommer till ditt konto. 

Direktutbetalning

Vid en godkänd låneansökan kommer det ske en direktutbetalning ifall du har någon av de banker som ligger i listan nedanför. Tänk på att göra din låneansökan under långivarnas öppettider. Direktutbetalningar skiljer beroende på vilken av långivaren du väljer.

 • Nordea
 • Swedbank
 • SEB
 • Handelsbanken
 • Danske Bank

Klara Lån Kundservice

När det kommer till kundservicen hos Klara Lån så är den inte speciellt lättillgänglig. Det framgår egentligen ingenting om deras kundservice på hemsidan men är en mailadress.

Så i dagsläget är det enda alternativet att kontakta dem via mail på [email protected]. Några öppettider eller svarstider framgår dessvärre inte heller på hemsidan. 

Fördelar och nackdelar med Klara Lån

Här kommer vi att gå igenom vilka fördelarna och nackdelarna med låneförmedlaren är så att du ska kunna få en bättre bild över vad du kan förvänta dig när du ansöker om ett lån via Klara lån. 

Fördelar

 • Utan UC vid lån under 30.000 kr
 • Betalningsanmärkningar OK
 • Erbjuder olika typer av lån
 • Enkelt och snabbt att ansöka

Nackdelar

 • Lånelöfte kan ta lite tid ibland
 • Inget snabbt sätt att få hjälp på 

Sammanfattning och omdöme

Överlag vill vi säga att Klara Lån är en bra och flexibel låneförmedlare där det är både snabbt och enkelt att ansöka om lån från flera olika långivare på en gång. Att ingen UC tas på lån upp till 50 000 kronor är såklart ett stort plus också. 

Eftersom ansökan signeras med BankID går ansökningsprocessen väldigt snabbt och du kan ofta få besked från flera långivare samma dag som du ansöker. Det mindre positiva med Klara Lån är dock deras bristande kundservice som endast kan nås via mejl och därmed kan det ta lite tid att få svar på frågor och funderingar man kan ha kring deras tjänst. 

Det är dock väldigt positivt att de samarbetar med så pass många långivare i Sverige, vilket också ökar dina chanser för att få ett lån beviljat. Om du är i behov av ett lån mellan 5 000 kr – 150 000 kr rekommenderar vi att du använder dig av Klara Lån.

FAQ – Vanliga frågor om Klara Lån

Hur mycket kan jag låna?

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån mellan 5 000 kr – 150.000 kr.

Kostar det något att låna via Klara Lån?

Nej, det kostar ingenting att ansöka om lån via Klara Lån.

Hur många kreditupplysningar registreras?

När du gör en låneansökan med hjälp av Klara Lån så skickas ansökan ut till 15 olika långivare, men endast en kreditupplysning tas.

Hur länge tar det innan jag får besked?

Efter att du skickat in din låneansökan till Klara Lån så får du besked från alla långivare inom 24 timmar, men oftast går det snabbare än så. 
Om din ansökan däremot behöver kompletteras kan det dröja något längre.

När betalas pengarna ut?

När du får ditt lån utbetalt beror på vilken långivare du väljer av de som erbjudit dig lån. Det beror också på vilken bank du har samt när på dygnet din ansökan beviljas. 
Kontakta långivaren som beviljat dig lån för att få mer information kring utbetalningstiden.

Får jag låna med betalningsanmärkningar?

Ja. När du ansöker om lån via Klara Lån så är det ok med Betalningsanmärkningar. Värt att notera är dock att vissa långivare kan ha högre krav på dig som har en eller flera betalningsanmärkningar.