ICA bankens kreditkort är ett populärt kort med räntefria dagar, reseförsäkring, bonus och trygghetsförsäkring. Här sammanfattar vi vad de olika delarna i kortet innebär.

Kreditkortet i korthet

Kreditkortet är ett Mastercard där du kan ha 20 000 – 100 000 kronor i kredit på. Kreditkortet har en hel del fördelar där de viktigaste är följande.

 1. Du får bonus om du handlar på ICA matbutik eller någon annan av ICAs butiker. Du får även dubbel bonus om du har bankens andra produkter som försäkring eller lån.
 2. Blippa kortet på summor under 350 kr.
 3. Det finns en trygghetsförsäkring så att t.ex. elektronik eller vitvaror försäkras om du köper dem på kortet.
 4. Du kan koppla en kontokredit upp till 50 000kr på kontot.
 5. Inga uttagsavgifter.

Jämför kreditkorten ute på marknaden

Kortio.se kan du enkelt jämföra alla de tillgängliga kreditkorten på den svenska marknaden. Du får en tydlig och överskådlig bild av de olika alternativen samt vilka för- och nackdelar de olika korten har.

Villkor för kortet

Det finns ett antal villkor för att du skall kunna skaffa kreditkortet. Sammanfattningsvis gäller följande.

 • De krediter du tar betalar du genom en faktura som du får en gång per månad.
 • Kostnaden för att ha kreditkortet är 27 kr per månad.
 • Räntefri kortkredit upp till 60 dagar.
 • Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta är 1,25 %
 • Du behöver vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 16 667 kr.
 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Inte student eller arbetslös

Så beviljas du kortet

För att ansöka om kortet så går du till ICA bankens hemsida och ansöker om kortet via Mobilt Bank ID eller att du får signera ett hemskickat avtal. I ansökningsprocessen får du ange dina personuppgifter, kreditnivå, syfte med kortet, mer om dig och din ekonomi och slutligen godkänna din ansökan.

ICA banken går sedan igenom din ansökan och avgör om du kan bli beviljad kortet.

Support

Banken har en lättillgänglig kundservice som är öppen alla vardagar 08-18. De finns även ett kundforum samt enkel möjlighet att skicka meddelanden via hemsidan.

Utbetalning och Återbetalning

När du handlar med ett kreditkort så är den största fördelen att du direkt får tillgång till pengarna vid köpet. Det fungerar inte som ett privatlån där du behöver gå igenom en ansökningsprocess för varje lån.

Varje månad får du en faktura på dina tagna krediter. Eftersom att du har räntefri kortkredit i upp till 60 dagar så är det fördelaktigt för att minska räntekostnaderna att återbetala detta så fort som möjligt.