Hur mycket pengar behöver du låna?

Hur många år?


Fakta om Lendo
Återbetalningstid: 1 - 15 år
Ränta 2.95 - 29.95 %
Effektiv Ränta 2.95 - 29.95 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: För lån över 30 000. Fyllt 18 år, årsinkomst på minst 110 000 kr. Skuldfri minst 6 mån från Kronofogden.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
2.95 - 29.95 %

Beskrivning av banken
Lendo hjälper dig att jämföra räntor på privatlån & billån genom att samla in erbjudanden från ca 30 st banker & långivare och sen presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 30 st banker.

Ansök Recension Lendo

Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Låna upp till 150 000 kr om du är 18 år, folkbokförd i Sverige sedan två år, årslön på minst 120 000 kr, skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader.

Fakta om Lånekoll.se
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Ränta 2.90 - 26.00 %
Effektiv Ränta 2.94 - 29.33 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18 år, minst 10 000 kr i månadsinkomst, 110 000 kr i årsinkomst. Folkbokförd i Sverige.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
2.94 - 29.33 %

Beskrivning av banken
Lånekoll.se hjälper dig att jämföra räntor på privatlån, bolån och billån genom att samla in erbjudanden från ca 30 st banker och presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 30 st banker. Lånekoll.se är enligt oss den absolut bästa kostnadsfria jämförelsetjänsten för lån.

Ansök Recension Lånekoll.se

Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Ålder mellan 18-75 år, månadsinkomst minst 10 000 kr, inga betalningsanmärkningar senaste halvåret.

Fakta om Compricer
Återbetalningstid: 2 - 15 år
Ränta 2.95 - 26.00 %
Effektiv Ränta 2.95 - 46.03 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: Minst 18 år, Årsinkomst på minst 110 000 kr. Skuldfri minst 6 månader från Kronofogden.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
2.95 - 46.03 %

Beskrivning av banken
Compricer är en låneförmedlare som hjälper dig att ta ett nytt lån eller att samla flera lån genom att samla erbjudanden från flera banker. Här kan du jämföra privatlån, bolån och billån.

Ansök Recension Compricer

Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Se grundkrav för lån. Skuldfri minst 6 månader hos Kronofogden.

Fakta om Advisa
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Ränta 2.95 - 29.05 %
Effektiv Ränta 3.06 - 29.99 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18 år. Inkomst på minst 120 000 kr per år. Folkbokförd i Sverige.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
5000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
3.06 - 29.99 %

Beskrivning av banken
Advisa jämför privatlån och billån hos 36 st olika långivare och presenterar en lista med alla erbjudanden. Du väljer sedan själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att jämföra och man förbinder sig inte till något när man ansöker.

Ansök Recension Advisa

N/A
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Möjligheten att ta lån kan minska. Få betalningsanmärkningar och ingen skuld till Kronofogden.

Jämför privatlån - Låna pengar utan säkerhet

Att jämföra privatlån hos någon av de stora låneförmedlarna kommer ge dig bästa förhandlingsläget när du ska teckna ett privatlån. Du kan via en kreditupplysning få förslag från upp till 39 banker. Ett privatlån brukar också kallas för blancolån eller lån utan säkerhet. Detta betyder att banken inte har någon säkerhet i lånet, en säkerhet för banken kan vara en bostad, bil eller motorcykel.

Vad är ett privatlån?

Privatlån är till för dig som behöver ta ett lån till något som inte är en bostad, bil eller till studier (CSN lån). Det finns ingen begränsning för vad du får ta lån till utan det väljer du själv. Privatlån kallas ibland också för blancolån.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Här har du alltså inte någon säkerhet som du har när du exempelvis lånar till en bostad eller till en bil där bostaden eller bilen är säkerheten för banken. Detta gör att banken tar ut högre ränta men inte lika hög ränta som exempelvis ett snabblån eller sms-lån.

Vad kostar ett privatlån?

Räntan för ett privatlån är högre än till ett bolån men inte alls lika hög som den är till ett snabblån. Den effektiva räntan brukar vara från 3 % upp till 40 % beroende på din situation. Var också noga med att kolla ifall det tillkommer en uppläggningsavgift på lånet. De flesta låneförmedlare har idag ingen kostnad för detta.

Så stort lån kan du ta

De allra flesta banker har en gräns på cirka 500 000 kr för sina privatlån men summan kan variera. Det finns banker som ger dig möjlighet att låna så mycket som 600 000 kr. Hos Lendo är exempelvis gränsen 600 000 kr och Bank Norwegian har den tom så hög som 600 000 kr.

När du tar stora privatlån så är det viktigt att tänka på vad det är du lånar till. Se till att ha en säkerhet vid lånet och att låna till något som du kan sälja vid behov.

Privatlån eller snabblån?

Skillnaden mellan ett snabblån och ett privatlån är att snabblån är mindre (ofta 1 000 - 50 000 kr), räntan är högre och du kan få ut lånet mycket snabbare än vid ett större lån. Vi rekommenderar alltid att man ska undvika denna typ av lån och istället ansöka om privatlån. Du kan hos vissa låneförmedlare göra en jämförelse av privatlån från 5000 kr.

Video om hur det fungerar att ta ett privatlån

Vanliga frågor och svar

Hur mycket får man låna med ett privatlån?

Bankerna brukar oftast tillåta privatlån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Det är inte säkert att man får låna så mycket som det högsta beloppet som bankerna utlovar. Banken utför en kreditprövning och undersöker dina förutsättningar (antal sökande, lön, kreditprövning osv) och bestämmer sedan hur mycket du kan låna. Ibland ges rekommendationen att det maximala beloppet är upp till 80 % av din årsinkomst.

Vad kan jag använda privatlånet till?

Med ett privatlån spelar det inte någon roll till vad du lånar till. Tanken med lånet är att du skall kunna använda pengarna till det du önskar. Eftersom lånet inte har någon säkerhet (ex. bostad, bil) så är räntan högre.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Du som har en betalningsanmärkning sedan tidigare har möjlighet att ansöka om lån. Du kommer då inte att få låna de högsta beloppen och du behöver vara skuldfri hos Kronofogden. Du behöver även ha en stabil årsinkomst. Det är banken som avgör om du får ta ett lån så varje liknande fall prövas individuellt.

Kan jag samla mina lån till ett lån? (lösa lån och krediter)

Det går att samla flera lån till ett lån för att på detta vis förenkla inbetalningar och förhoppningsvis sänka den totala lånekostnaden. Om du vill göra det kan det vara viktigt att du anger detta till banken som du söker om lån hos. Undersök också att banken eller jämförelsetjänsten som du använder tydligt går ut med att de hjälper dig att samla lånen.
Läs gärna mer om att samla lånen här.

Vilken ränta kommer jag att få?

Tyvärr går det inte att säga vilken ränta som du kommer att få utan denna sätts individuellt av banken. Räntan som just du får beror på ett antal olika saker som din lön, hur många som söker och hur mycket du lånar. Den lägsta räntan kommer du dock få genom att jämföra privatlån hos någon av de största låneförmedlarna på marknaden.

Vad innebär den effektiva räntan?

Med den effektiva räntan menas räntan för lånet samt övriga avgifter som uppäggningsavgifter, eventuella årsavgiter och aviavgifter (vid fakturering). Den effektiva räntan kan ses som alla kostnader för dig som tar ett lån.

Hur gammal måste jag vara för att få ta ett privatlån?

Du måste vara över 18 år för att få ta ett privatlån.

Vad innebär en kreditprövning?

När banken gör en kreditprövning (kreditupplysning) görs en undersökning på din betalningsförmåga och om du har några betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Senaste artiklarna om privatlån

Lånekoll omdöme

0 kommentarer

Bynk bank & privatlån

2 kommentarer

Lån för alla

0 kommentarer

Freedom finance

0 kommentarer

Compricer Privatlån

0 kommentarer

ICA bankens privatlån

4 kommentarer

SevenDay privatlån

0 kommentarer

Swedbank privatlån

0 kommentarer

Ikano bank privatlån

2 kommentarer

SEB enkla lånet

0 kommentarer

Lendo privatlån

2 kommentarer