Låna pengar till köp av bil - Billån

Här kan du jämföra olika billån när du skall låna pengar till köp av bil. Vi samlar banker och låneinstitut så att du kan hitta det lån som passar dig bäst.


Fakta om Lendo
Återbetalningstid: 1.00 - 15.00
Ränta 3.50 - 28.00 %
Effektiv Ränta 4.70 - 33.75 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: För lån över 30 000. Fyllt 18 år, årsinkomst på minst 110 000 kr. Skuldfri minst 6 mån från Kronofogden.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
4.70 - 33.75 %

Beskrivning av banken
Lendo hjälper dig att jämföra räntor på privatlån och billån genom att samla in erbjudanden från ca 40 st banker och presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 40 st banker.

Ansök Recension Lendo
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Låna upp till 150 000 kr om du är 18 år, folkbokförd i Sverige sedan två år, årslön på minst 120 000 kr, skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader.

Fakta om Blipp
Återbetalningstid: 2 - 10 år
Ränta 7.99 - 7.99 %
Effektiv Ränta 9.07 - 9.07 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18
Typ av lån: Bank

Lånebelopp
50000 - 1500000 kr

Effektiv Ränta
9.07 - 9.07 %

Beskrivning av banken
Blipp erbjuder riktiga billån, dvs lån med bilen som säkerhet även när du köper bilen av en privatperson. Detta är unikt, andra banker erbjuder bara billån vid köp av bilhandlare.

Gå via vår länk och använd vår koden “ad2020” så är det helt gratis att registrera sig hos Blipp och ansöka om lånelöfte för bil.

Ansök Recension Blipp
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Kan accepteras i vissa fall

Fakta om Lånekoll.se
Återbetalningstid: 1.00 - 15.00
Ränta 3.95 - 26.00 %
Effektiv Ränta 3.99 - 28.33 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18 år, minst 10 000 kr i månadsinkomst, 120 000 kr i årisinkomst. Folkbokförd i Sverige.
Typ av lån: Förmedlar och jämför lån

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
3.99 - 28.33 %

Beskrivning av banken
Lånekoll hjälper dig att jämföra räntor på privatlån, bolån och billån genom att samla in erbjudanden från ca 30 st banker och presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 30 st banker. Lånekoll är enligt oss den absolut bästa kostnadsfria jämförelsetjänsten för lån.

Ansök Recension Lånekoll.se
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Ålder mellan 20-60 år, månadsinkomst minst 15 000 kr, inga betalningsanmärkningar senaste halvåret.

Så fungerar det att finansiera bilköpet

Vad är ett billån?

Ett billån är ett lån som är anpassat för dig som vill låna pengar till ett bilköp. Det kan vara ett lån med säkerhet villket innebär att när du lånar pengar så är bankens säkerhet bilen på samma sätt som bostaden är en säkerhet när du tar ett bolån. Det kan även vara ett lån utan säkerhet, dvs ett vanligt privatlån som används för att köpa en bil. Privatlån som används till bilköp är dock inget "riktigt" billån men i vissa fall kan det lämpa sig bättre än billån med säkerhet, till exempel om man endast behöver låna mindre belopp. Billån med säkerhet används främst vid köp av bilar som är värda minsta 100 000 kr.

En bils värde minskar snabbt efter det att du köpt bilen och värdet på bilen kommer att fortsätta att minska hela tiden. Detta gör att räntan för billån är högre än räntan på bolån. När du lånar till en bil fungerar det också olika beroende på om du köper en helt ny bil eller om du köper en begagnad bil. Var medveten om att många banker endast erbjuder billån om du köper en ny bil. Alternativet kan då vara att ta ett privatlån

Vilken ränta är det?

Räntan för ett billån är högre än till ett bolån men inte lika hög som den är till ett privatlån (lån utan säkerhet). Den effektiva räntan brukar vara från 3 % till 6 % beroende på din situation.

Hur mycket kan man låna?

En vanlig siffra som bankerna nämner är att du kan låna upp till 80 % av bilens värde. Så om du köper en bil som kostar 350 000 kr så kan du då låna 280 000 kr. Resterande 70 000 kr behöver du kunna betala ur egen ficka.

Det är också viktigt att du räknar på ditt lån så att du vet vad lånekostnaden för bilen kommer att vara. En bils kostnader är drivmedel, service & reparation, försäkring, däckbyten, fordonsskatt och oväntade utgifter så det är viktigt att du tar reda på att du har råd med bilen.

Välja privatlån eller billån?

Skillnaden mellan ett billån och ett privatlån är att privatlånet är ett lån utan säkerhet medan billånet är ett lån med säkerhet (bilen). Banken får då en säkerhet som gör att du kan få lägre ränta. Så välj i första hand ett billån om du har möjlighet till det.

Video om hur det fungerar att ta ett billån

Vanliga frågor och svar


Vad är skillnaden mellan ett billån och ett privatlån?

När du tar ett privatlån så är detta ett lån utan säkerhet. Dvs du använder inte pengarna till ett köp som banken kan se som en garanti för få tillbaka hela eller delar av lånet. Ett billån liknar mer ett bolån men där säkerheten för lånet är den bil du har köpt.

Vad krävs för att få ett beviljat billån?

Vanliga krav på dig som söker ett billån är att du är över 20 år, att bilen köps hos auktoriserad bilhandlare (inte alltid ett krav), att du har en fast inkomst och inte några betalningsanmärkningar.

Vilken ränta kommer jag att få?

Tyvärr går det inte att säga vilken ränta som du kommer att få utan denna sätts individuellt av banken. Räntan som just du får beror på ett antal olika saker som din lön, hur många som söker och hur mycket du lånar.

Vad är en kontantinsats?

När man tar ett billån så är bilen en del av säkerheten för banken. Det är dock så att du själv måste betala en del av summan kontant. Denna summan kallas för kontantinsats. Kontantinsatsen ligger oftast lite högre på ett billån än för ett bostadslån och det är rekommenderat att betala denna själv men det går också att ta ett privatlån för att finansiera kontantinsatsen. Ett privatlån har högre ränta än ett billån då detta är ett lån utan säkerhet.

Vad är bunden och rörlig ränta?

Med bunden ränta så får du en ränta som är förutbestämd en viss tid framöver oavsett hur ränteläget i landet (reporäntan) ser eller hur banken förändrar sina räntar. Detta skapar ekonomisk förutsägbarhet och det blir enklare att planera privatekonomin. Det behöver dock inte vara det mest lönsamma alternativet. Med en rörlig ränta så kan räntan förändras beroende på hur ränteläget i landet och banken ser ut för tillfället.

Vad är rak amortering och annuitet?

Med rak amortering menas att du betalar samma summa i amortering vid varje betalningstillfälle. Den del av inbetalningen du gör som består av ränta kommer att vara högre i början av lånetiden och minska allteftersom lånet minskar. Med annuitet så betalar du iställa samma total summa i inbetalning vid varje betalningstillfället. Det här innebär att amorteringsdelen kommer att vara mindre i början av lånet och öka allteftersom att räntedelen minskar. Läs gärna mer om rak amortering och annuitet här.

Kan man låna pengar till kontantinsatsen?

Det är alltid rekommenderat att kunna betala handpenningen (kontantinsatsen) med egna pengar istället för att ta ett lån till detta. Eftersom att man då får ta ett lån utan säkerhet (privatlån) så kommer detta innebära en högre ränta. Du kan dock ta ett privatlån till detta om din ekonomi tillåter det. Räkna alltid på hur mycket detta kommer att kosta dig månadsvis.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Du som har en betalningsanmärkning sedan tidigare har möjlighet att ansöka om lån. Du kommer då inte att få låna de högsta beloppen och du behöver vara skuldfri hos Kronofogden. Du behöver även ha en stabil årsinkomst. Det är banken som avgör om du får ta ett lån så varje liknande fall prövas individuellt.

Senaste artiklarna inom bil och billån

SEB billån

0 kommentarer

Nordea Billån

0 kommentarer

Handelsbanken billån

0 kommentarer

Ikano billån

0 kommentarer

Blipp

0 kommentarer

Swedbank billån

0 kommentarer