Jämför låneförmedlare

Här nedanför kan du hitta tillgängliga låneförmedlare i Sverige som kan hjälpa dig att jämföra privatlån. Du kan längre ner på sidan hitta mer inormation om hur en låneförmedlare fungerar.

 • Topp 5 bästa låneförmedlarna
 • Hitta räntor mellan 2,95 - 29,99 %
 • Även till dig med betalningsanmärkningar


Fakta om Lendo
Återbetalningstid: 1 - 15 år
Ränta 3.50 - 28.00 %
Effektiv Ränta 4.70 - 33.75 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: Låna upp till 150 000 kr om du är 18 år, folkbokförd i Sverige sedan två år, årslön på minst 120 000 kr, skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader.
Typ av lån: Låneförmedlare

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
4.70 - 33.75 %

Beskrivning av banken
Lendo hjälper dig att jämföra räntor på privatlån & billån genom att samla in erbjudanden från 40 stycken banker & långivare och sen presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 40 stycken banker och långivare.

Ansök Recension Lendo
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Låna upp till 150 000 kr om du är 18 år, folkbokförd i Sverige sedan två år, årslön på minst 120 000 kr, skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader.

Fakta om Sambla
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Ränta 3.06 - 29.99 %
Effektiv Ränta 3.06 - 29.99 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18 år, fast månadsinkomst på minst 10 000 kr och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.
Typ av lån: Låneförmedlare

Lånebelopp
5000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
3.06 - 29.99 %

Beskrivning av banken

Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare och du kan enkelt ansöka om privatlån och jämföra räntor och avgifter. Din ansökan är helt kostnadsfri och endast en kreditupplysning (UC) upprättas. Du får svar inom 24 timmar på din ansökan.

Du ska ha varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka. Att vara fri från betalningsanmärkning är alltså inget krav. De krav som Sambla ställer är att du som låntagare har en fast anställning, eget företag, pensionär samt en fast inkomst på minst 10.000 kr per månad. Du ska också vara folkbokförd i Sverige.

Ansök Recension Sambla
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Fast månadslön på minst 8 400 kr krävs och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Fakta om Compricer
Återbetalningstid: 2 - 15 år
Ränta 2.95 - 29.95 %
Effektiv Ränta 2.95 - 29.95 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: Minst 18 år, Årsinkomst på minst 110 000 kr. Skuldfri minst 6 månader från Kronofogden.
Typ av lån: Låneförmedlare

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
2.95 - 29.95 %

Beskrivning av banken
Compricer är en låneförmedlare som hjälper dig att ta ett nytt lån eller att samla flera lån genom att samla erbjudanden från flera banker. Här kan du jämföra privatlån, bolån och billån.

Med Compricers privatlån kan du låna upp till 600 000 kr. Compricer förmedlar privatlån från en mängd olika banker och hjälper dig att hitta rätt lån.

Det kostar ingenting att ansöka om lån via Compricer och här får du möjligheten att både ta ett nytt lån och samla flera lån till ett.

Du behöver vara över 18 år och ha en årsinkomst på mer än 110 000 kr.

Ansök Recension Compricer
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Se grundkrav för lån. Skuldfri minst 6 månader hos Kronofogden.

Fakta om Lånekoll.se
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Ränta 4.95 - 28.00 %
Effektiv Ränta 5.06 - 31.89 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav:
Åldersgräns 18 - 75 år
Minst 110 000 kr i årsinkomst
Folkbokförd i Sverige
Typ av lån: Låneförmedlare

Lånebelopp
10000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
5.06 - 31.89 %

Beskrivning av banken
Lånekoll.se hjälper dig att jämföra räntor på privatlån, bolån och billån genom att samla in erbjudanden från ca 30 stycken banker och presentera dem för dig på en lista. Du väljer sedan själv vilket erbjudande som passar dig bäst och du kan alltid tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill. Med en enda kostnadsfri ansökan får du erbjudanden från upp till 30 stycken banker.

Ansök Recension Lånekoll.se
Support:
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Ålder mellan 18-75 år, inga betalningsanmärkningar senaste halvåret.

Fakta om Advisa
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Ränta 2.95 - 25.95 %
Effektiv Ränta 3.06 - 29.99 %
Tillåter betalningsanmärkning: Ja, se villkor* nedan
Låna utan UC: Nej
Grundkrav: 18 år. Inkomst på minst 120 000 kr per år. Folkbokförd i Sverige.
Typ av lån: Låneförmedlare

Lånebelopp
5000 - 600000 kr

Effektiv Ränta
3.06 - 29.99 %

Beskrivning av banken
Advisa jämför privatlån och billån hos 36 stycken olika långivare och presenterar en lista med alla erbjudanden. Du väljer sedan själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att jämföra och man förbinder sig inte till något när man ansöker.

Ansök Recension Advisa
N/A
Ansökan:
Beviljande:
Utbetalning:
Villkor:
* Möjligheten att ta lån kan minska. Få betalningsanmärkningar och ingen skuld till Kronofogden.

Mer om låneförmedlare

Låneförmedlare

Låneförmedlare har blivit ett allt vanligare begrepp och det är många som med fördel använder sig av just en låneförmedlare. Här går vi in lite djupare på vad låneförmedling innebär och varför det kan vara positivt eller negativt att använda sig av en. Låneförmedling innebär kort att en förmedlare samlar en mängd olika banker och låneföretag. När du ansöker om ett lån via förmedlaren så görs endast en ansökan och en kreditupplysning på dig som sökande. För många kreditförfrågningar på dig som sökande kan uppfattas som negativt och kan ge dig en dålig kreditvärdighet. Det slipper du med en låneförmedlare. Förmedlaren samlar sedan ihop de olika anbuden från banker och låneföretag på din ansökan och du kan sedan välja utifrån det bästa erbjudandet. Läs mer om låneförmedlare för att skaffa dig en god kännedom om vad det innebär att använda dig av en låneförmedlare och när det kan vara särskilt bra att använda deras tjänster. Vi vill hjälpa dig att göra välgrundade beslut.

Vissa förmedlare jämför och förmedlar både bolån och privatlån medan vissa endast förmedlar privatlån.


Innehåll i artikeln


Hur fungerar låneförmedling

En låneförmedlare samlar flera olika banker och låneaktörer så att du som kund endast behöver skicka in en låneansökan istället för flera.

Låneförmedlaren tar emot din ansökan om lån och kan då erbjuda dig flera olika låneofferter som du kan välja mellan. Du kan på så sätt förhandla fram den bästa räntan utifrån din ekonomiska situation.

Vad gör en låneförmedlare

 1. En låneförmedlare samlar flera olika banker och låneaktörer.
 2. Du som kund behöver endast skicka in en låneansökan istället för flera.
 3. Låneförmedlaren ger dig flera låneförslag utifrån endast en ansökan.
 4. Endast en UC görs hos en låneförmedlare.
 5. Det kan dröja upp till 24 timmar innan du får alla dina låneförslag.

Hur du gör en ansökan

När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare fyller du i ansökan och redovisar hur din ekonomiska situation ser ut samt anger hur stort belopp du vill låna. Låneförmedlaren går sedan igenom din ansökan (kan ta upp till 24 timmar i handläggningstid innan du får besked på din ansökan) vissa låneförmedlare ger svar direkt.

Fördelar med låneförmedlare

Den största fördelen med låneförmedlare är att du sparar tid vid ansökan, det görs endast en UC (kreditupplysning) istället för om du ansökt om flera olika lån hos olika banker.

Låneförmedlaren ställer inte alltid lika höga krav på låntagaren som till exempel en bank skulle göra vid en låneansökan. Det beror på att låneförmedlaren samlar flera olika långivare där vissa erbjuder mindre summor mot högre räntor och då kan ha lägre krav på den den person som ansöker om lån. För att hitta och jämföra de bästa låneförmedlarna kan du besöka Lånium.

Nackdelar med låneförmedlare

Nackdelen är att du endast får låneförslag från banker och låneföretag som är anslutna hos låneförmedlaren, det kan också dröja upp till 24 timmar innan du får dina låneförslag ifrån låneförmedlaren. Den sista nackdelen är också att det görs en kreditupplysning (UC).


Video om hur en låneförmedlare fungerar


Mer om kreditupplysning

Låneförmedlaren i sin tur skickar ut din ansökan till de banker och låneföretag som är anslutna till låneförmedlaren och återkommer sedan till dig med de erbjudanden du får från de olika långivarna.

När du fått besked och erbjudanden från långivarna kan du sätta dig och ta ställning till de olika erbjudandena och på så sätt få fram det bästa erbjudandet för dig. Du är inte på något sätt bunden till att vara tvungen att acceptera ett låneerbjudande, hittar du inget erbjudande som passar dig så finns inga krav på dig.

Om du har en medsökande för lånet så bör också den personen kunna visa dokumentation över tillgångar, skulder och anställning. Du bör alltså innan ansökan ha samlat den informationen och dokumentationen av din ekonomiska situation. Läs gärna mer om att gå i borgen för någon eller vara medsökande på ett lån.

Bästa låneförmedlaren 2022

När det kommer till privatlån är konkurrensen hård och dom flesta stora låneförmedlarna samarbetar med liknande banker. Deras hanteringsprocess av ansökningar ser i princip likadan ut, det som kan skilja är hur företagen vårdar sina kunder. För att mäta kundnöjdhet använder vi Trustpilot.com. Här kan vi se betyg hos alla låneförmdelare och läsa tidigare upplevelser när folk har lånat pengar. Vi kan hos Trustpilot se att alla stora låneförmedlare har höga betyg och nöjda kunder, men här nedanför kan du se aktuella betyg hos de olika låneförmedlarna på marknaden.

Vilken låneförmedlare ska du då välja? Det beror också på ifall du ska ansöka om privatlån eller bolån, eller eventuellt låna pengar utan UC. Det finns också låneförmedlare som kan hantera betalningsanmärkningar bättre en andra.

Bästa bolåneförmedlare

När det kommer till att hitta den bästa bolåneförmedlaren krymper utbudet och det blir lite enklare att hitta en klar vinnare på marknaden. Vi har tagit fram den bolåneförmedlare som har bäst betyg och flest banker när du ska jämföra bolån.

Compricer.se

 • Flest banker inom bolån (totalt 9 banker)
 • 4,6 / 5 hos Trustpilot.com av totalt 1383 stycken omdömen
 • Bra information om bankers listräntor och snitträntor

Bästa låneförmedlare utan UC

Vad gäller låneförmedlare utan UC hittar vi bara Klaralan.se. Alla långivare hos denna låneförmedlare erbjuder snabblån. Du kan inte ansöka om privatlån utan att en UC-kontroll upprättas. Tänk på att denna typ av lån är en högkostnadskredit och medför en högre ränta jämfört med privatlån. Du kan nämligen ansöka hos exempelvis Lendo.se och den vägen få erbjudanden från företag som erbjuder små krediter, även kallat snabblån och SMS-lån. Det kommer att göras en UC hos Lendo, men du ökar dina chanser till en bättre ränta.

Klaralan.se

 • Enda låneförmedlaren inom lån utan UC
 • Jämför lån hos 10 långivare
 • 3,9 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Vanliga frågor och svar


Vilken är den bästa låneförmedlaren

Vår favorit bland alla långivare är Lendo.se.

Olika låneförmedlare