Ansök om lån utan UC – så fungerar det

låna utan UC

Det handlar snabbt om stora pengar när du lånar utan UC.

Sammanfattning – Så fungerar ett lån utan UC

  • Ett lån utan UC ges utan kreditupplysning.
  • Som risk tar för lånet tar lånegivaren en avvsevärt mycket högre ränta än ett traditionellt privatlån.
  • Flera låneansökningar på kort tid kan äventyra kreditvärdigheten.
  • UC görs av Upplysningscentralen som ägs av de större bankerna i Sverige.
  • Ett lån utan UC har ofta en ränta mellan 99 – 5000 %.
  • En anledning till att ansöka om lån utan UC är att man inte vill belasta kreditvärdigheten med smålån.
  • Ansök inte om lån du inte kan betala tillbaka.

Vad är ett lån utan UC?

Ett lån utan UC det vill säga utan en kreditupplysning innebär ofta att det är en högkostnadskredit. Då är räntorna betydligt högre än till exempel ett traditionellt privatlån. Ett lån som ges ut utan att en personupplysning görs på dig handlar ofta om summor upp till 40 000 och du kan generellt få tillgång till pengarna omgående. Dock är den här typen av lån inget vi på hittalånet rekommenderar.

Snabba lån med höga räntor

Vill du ha ett snabbt lån så är en högkostnadskredit inget alternativ som rekommenderas på grund av de höga räntorna och den korta återbetalningstiden.

Vill du ansöka om lån för att lösa många små krediter så rekommenderar vi dig att kontakta någon av de större låneförmedlarna av privatlån till exempel ICA Banken, Lendo, Advisa, Consector, eller Sambla.

För att undvika en problematisk ekonomisk situation så undvik högkostnadskrediter, det kan snabbt leda till stora ekonomiska bekymmer med betalningsanmärkningar och skulder.

Så fungerar ett lån utan UC

Anledning till att att söka ett lån utan UC (kreditupplysning, läs gärna mer om begreppet här.) kan till exempel vara att man vill kunna låna pengar vid flera tillfällen utan att bli belastad med flera kreditupplysningar. Du kanske har lån sen innan som du snabbt behöver lösa och ser en möjlighet att snabbt låna pengar genom att låna utan UC.

Riskfyllt att låna utan UC

Det kan vara riskfyllt och det är inte något att rekommendera under en längre tidsperiod. När du ansöker om flera smålån under samma tidsperiod så kan det påverka kreditvärdigheten och leda till att låneansökan avslås.

Det är därför många söker sig till lån utan UC, för att ha möjligheten kvar att bli beviljad ett större lån.

Ett lån utan UC kan möjligtvis kunna vara mindre riskfyllt om din ekonomi är ordnad och du snabbt behöver extra pengar till något men väntar på lön för att ge ett exempel.

Ett lån utan UC  kan ha en effektiv ränta (sammanlagda summan av ränta samt avgifter) mellan 99 – 5000 % vilket gör att det är en enorm risk att ansöka om ett lån av den här kategorin.

Vad är UC?

UC kallas också för en kreditupplysning och görs av UpplysningsCentralen (UC) som är den kreditupplysningstjänst som företagen använder sig av då de vill undersöka kreditvärdigheten hos någon de ska ingå kreditavtal med.

Det är de större bankerna som tillsammans äger Upplysningscentralen och den används till exempel av hyresvärdar, större företag, banker och lånegivare.

Du kan ha upplevt en UC vid tecknande av telefonabonnemang till exempel, då kommer ofta ett brev hem för att uppmärksamma dig på att en UC gjorts.

Smslån utan inkomst

Ett smslån det vill säga ett lån med kort återbetalningstid och hög ränta som säkerhet blir ibland frestande för personer utan inkomst och skulder att betala. Många lånegivare och banker beviljar inte personer lån som saknar fast inkomst då det skapar osäkerhet kring förmågan att kunna betala tillbaka lånet.

Smslån ges även generellt utan UC vilket såklart kan användas av personer som kanske redan har en ansträngd kreditvärdighet.

Men det behöver heller inte betyda att du är skuldsatt för att du saknar inkomst, det kan innebära att du arbetar men har olika kortare anställningar eller är egen företagare och då finns flera möjligheter för dig som söker ett lån att bli beviljad till exempel ett privatlån. Har du en obelånad bostad så kan även det hjälpa till och öka chanserna att bli beviljad ett lån.

Kontokredit utan UC

En kontokredit är kopplad till ditt bankkonto och är ett alternativ till snabblån. Här skiljer det sig mycket beroende på om ansöker om kontokredit hos en bank eller ett låneföretag.

Låneföretagen kan ge kontokrediter på mindre summor än bankerna och behöver då inte ställa lika höga krav på låntagaren som banken måste vid en större kredit. Det som låneföretagen i sin tur tar ut som säkerhet för de mindre summorna som kontokredit är en betydligt högre ränta på kontokrediten.

Låna 50 000 utan UC

Det finns något färre möjligheter att låna upp till 50 000 utan uc då de flesta låneföretag ligger runt 5000-25 000 som summa för ett snabblån utan uc. Men för dig som vill låna runt 50 000 kr utan uc finns naturligtvis möjligheten. Det du bör känna till är naturligtvis att räntan är väldigt mycket högre än om du skulle ansöka om ett privatlån i motsvarande summa. Även vissa privatlåneförmedlare kan godkänna lån under passande motsvarigheter.

 

Här finner du lånegivare som kan ge lån till dig med betalningsanmärkning, Marginalen Bank Omstartslånet, samt Mitt Bolån Compricer för dig som vill söka bolån.

 

Läs mer om lån med betalningsanmärkning och att samla sina lån

 

 

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.