Att ansöka om en lån hos Everydayplus är enkelt och går snabbt. Nedan kommer vi att gå igenom mer om kreditgivaren samt ge mer information om utbetalningstider, villkor, grundkrav för att låna pengar, kundtjänst samt hur du gör en låneansökan. 

Det fina med Everydayplus är att eftersom du tar en kredit istället för ett lån så behöver du endast betala för den kredit som du utnyttjat, vilket kan spara dig en slant om det visar sig att du inte behöver använda hela kreditbeloppet.

Grundkrav för att låna pengar hos Everydayplus

När man ska låna pengar så ställs oftast ett antal grundkrav på dig som låntagare för att du ska ha en chans att bli beviljad ett lån eller en kredit. Kraven hos Everydayplus skulle vi säga är relativt genomsnittliga. Nedan kan du se en lista på den grundkrav som måste uppfyllas för att du ska kunna beviljas kredit. 

 • Ha en årsinkomst på minst 120.000kr/år
 • Vara minst 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige 
 • Inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • Ha ett BankID samt ett svenskt bankkonto

Kredit hos Everydayplus

Tänk på att även om du uppfyller alla dessa krav ovan så finns det ingen garanti för att du ska bli beviljad en kredit hos Everydayplus. Alla ansökningar behandlas individuellt, men om du uppfyller ovanstående krav så är dina chanser goda för att bli beviljad kredit. 

Som tidigare nämnt så erbjuder Everydayplus en kredit på 1000 kr – 25.000 kr. När det gäller återbetalningstiden hos Everydayplus så är den väldigt flexibel eftersom att du kan återbetala din kredit i din egen takt. Du kan också välja att betala av hela krediten när du vill, utan extra kostnad. 

Det minsta beloppet du måste betala varje månad ligger dock på 200kr eller 4% av det totala kreditbeloppet. Om du inte utnyttjar all kredit så behöver du inte heller betala för den outnyttjade krediten, vilket såklart är fördelaktigt för dig som låntagare. 

Hur du ansöker om kredit

Tid som behövs: 2 minuter

Att ansöka om ett kreditkonto hos Everydayplus är väldigt enkelt och tar bara ett par minuter. Nedan kommer vi gå igenom steg för steg hur du gör för att ansöka om en kredit. 

 1. Steg 1

  Gå in på Everydayplus hemsida och välj vilket kreditbelopp du önskar, klicka sedan på ansök. 

 2. Steg 2

  På nästa sida får du fylla i dina kontaktuppgifter som mail och telefonnummer. Du ska även fylla i din boendesituation på denna sida samt dina inkomstuppgifter, utgifter och syfte med lånet. När du fyllt i allt som efterfrågas klickar du på knappen längst och fortsätter till verifiering och signering med BankID. 

 3. Steg 3

  Det sista steget är att godkänna och signera ansökan samt lånevillkoren med hjälp av ditt BankID. Du får sedan besked direkt på skärmen om din ansökan har beviljats eller inte. 

  Om din ansökan inte beviljas har du rätt att kontakta kundtjänsten och be om att få veta vad anledningen till detta var om det inte skulle framgå. Så att ansöka om en kredit hos Everydayplus är väldigt enkelt och tar endast ett par minuter. 

Låna utan UC

Everydayplus tar precis som alla andra långivare en kreditupplysning på dig som ansöker om en kredit hos dom, det är något som alla långivare och banker är skyldiga att göra enligt Finansinspektionens regler.

Detta görs både för din och långivarens säkerhet, för att kunna fastställa att du har ekonomisk kapacitet att kunna betala tillbaka lånet utan att din ekonomiska situation förvärras. Everydayplus använder sig dock inte av UC när det tar sina kreditupplysningar utan istället av det alternativa kreditupplysningsföretaget Bisnode. 

Detta är till fördel för dig som låntagare eftersom att ingen förfrågan registreras hos UC när du ansöker om kredit hos Everydayplus och därmed riskerar du inte att ditt kreditbetyg försämras. 

Ränta och återbetalningstid

Everydayplus är en så kallad högkostnadskredit, vilket innebär att räntan är väldigt hög (se räntan högre upp i artikeln). Å andra sidan så är lånebeloppet som erbjuds relativt lågt och kan ofta betalas tillbaka inom ett par månader.

Återbetalningstiden gör du som tidigare nämnt i din egen takt, så om du vill och kan betala tillbaka krediten efter endast en månad så blir det inte speciellt dyrt för dig att låna pengar hos dem. 

Utbetalning och tider

När man ansöker om att låna pengar vill man såklart att det ska gå snabbt att få tillgång till sitt lån eller sin kredit efter ansökan beviljats. Hos Everydayplus är det väldigt enkelt att ta ut pengar från sitt kreditkonto och det går i regel väldigt snabbt också.

Om du har personkonto i Nordea så kan du, efter beviljad kredit begära ut hela eller delar av ditt kreditbelopp och ha pengarna på ditt konto inom 15 minuter. Om du har en annan bank så får du även då pengarna samma dag om uttaget görs före kl 13.30. Om uttaget görs efter 13.30 så har du pengarna på kontot nästkommande bankdag. Tänk dock på att uttag måste begäras under kontorets öppettider som är vardagar 08:00-19:00, samt lördag och söndag 10:00-14:00.

Kundtjänst & öppettider

Kundtjänsten hos Everydayplus är lättillgänglig och väldigt hjälpsamma och kunniga om ämnet. Så om du har några frågor eller funderingar som rör ditt kreditkonto eller ansökan kan du kontakta dem via mail på [email protected] ,telefon på 08-225115 eller chatt direkt på deras hemsida. 

Everydayplus kundtjänst erbjuder generösa öppettider och du kan även få hjälp under helger. Öppettiderna på vardagar är mellan 09.00 – 21.00 och mellan 10.00 – 15.00 lör-sön. Så att få hjälp hos Everydayplus är aldrig svårt, vilket såklart är betygshöjande. 

Fördelar och nackdelar med Everydayplus

Här kikar vi närmare på vilka för- och nackdelarna med långivare är. 

Fördelar

 • Få pengarna på kontot inom 15 minuter om du har Nordea
 • Du betalar inget för outnyttjad kredit
 • Du kan ansökan om kredit utan UC
 • Du kan återbetala krediten i din egen takt och återbetala hela beloppet när du vill utan extra kostnad
 • Supporten erbjuder väl tilltagna öppettider

Nackdelar

 • Det är en dyr kredit om du betalar tillbaka i den lägsta takten
 • Erbjuder inte lån till dig med betalningsanmärkningar
 • Ganska hög åldersgräns för att ansöka om kredit

Everydayplus omdöme

Slutledningsvis så tycker vi att Everydayplus är en mycket bra långivare. De erbjuder en snabb och smidig kredit med rimliga krav. Något vi imponeras mycket av är deras snabba utbetalningar till dig som har konto hos Nordea samt deras kundtjänsts öppettider. 

Även om det blir vanligare och vanligare att långivare ser till den sökandes framtida ekonomiska möjligheter snarare än bakåt och erbjuder lån till de med betalningsanmärkningar så är detta inget som Everydayplus har tagit efter ännu. Däremot är det positivt att de inte tar någon UC och istället använder sig av Bisnode. 

Att du har möjlighet att betala av hela din kredit när du vill samt att du inte betalar för outnyttjad kredit är såklart ett stort plus också. Om du är i behov av en snabb kredit som är väldigt flexibel så kan vi absolut rekommendera Everydayplus.

FAQ – Vanliga frågor

Hur gör jag ett uttag?

Ett uttag gör du enkelt genom att skicka ett sms från telefonnumret du angav vid ansökan med önskat uttagsbelopp (t.ex. UTTAG 1000) till 076 51 96 255. Det minsta beloppet du kan ta ut är 1000 kr.

Tas någon UC vid ansökan?

Nej, Everydayplus använder sig av Bisnode istället för UC.

Kan jag höja min kreditgräns?

Ja, du kan enkelt ansöka om att få en höjd kreditgräns. Dock måste du haft krediten i minst 6 månader för att detta ska vara möjligt.

Hur mycket kredit är möjligt att få?

Du kan ansöka om kredit mellan 1000 kr- 25.000 kr.

Hur säger jag upp min kredit hos Everydayplus?

Om du vill avsluta din kredit så behöver du bara kontakta kundtjänst med dina önskemål så hjälper de dig därifrån med att avsluta ditt kreditkonto.