Varför kan man behöva ett billån från Nordea?

Nästan alla svenskar som har en bil, har idag ett billån. Det skulle bli väldigt dyrt att finansiera bilen med egna sparpengar, därför tar man ett billån.

Med ett billån från Nordea har du bilen som säkerhet för lånet och det tar bara ett par minuter att göra själva ansökan. För att kunna ta ett billån hos Nordea måste du köpa bilen hos en bilhandlare.

Vad har Nordea för fördelar på sitt billån?

Om du ansöker om ett billån hos Nordea så har du alltid 14 dagars ångerrätt, vilket kan vara bra att veta om. Vi vet att det kan gå snabbt vid bilaffärer och därav kan det vara bra att ha en viss ångerrätt ifall något skulle gå åt skogen i bilaffären.

Här kommer några starka fördelar:

  • När du tar ett billån hos Nordea så används bilen som säkerhet för lånet
  • Du kan som minst låna 100 000 kronor och hur mycket du får låna beror på din kreditvärdighet och din ekonomiska situation vid ansökningen
  • Du kan som mest låna upp till 80 % av bilens totala värde
  • Du behöver ha minst 20 % i handpenning som du betalar själv för bilen
  • Om du redan har en bil så kan du byta in den istället för handpenningen
  • Du måste handla av en professionell leverantör/bilhandlare, om du skall handla av en privatperson så får du ansöka om ett privatlån istället.
  • Om du köper en elbil med 100 % eldrift så får du rabatt på dina ränta

Ta ett privatlån till bilköpet istället
Om du saknar kontantinsats eller om du inte vill ha bilen som säkerhet för lånet kan du välja att ta ett vanligt privatlån för att finansiera bilköpet istället.

Med Lendo kan du jämföra räntor & erbjudanden från ca 40 stycken långivare med en enda ansökan. Du får en lista med erbjudanden och väljer själv om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du jämför banker och långivare på Lendo.se.

Vem kan ansöka?

Om du vill ansökan om ett billån hos Nordea så behöver du fyllt 18 år och ha en god kreditvärdighet. När man bedömer kreditvärdigheten så kollar man främst på din situation, det vill säga – tidigare lån, krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter. Nordea tar alltid en kreditupplysning när man ansöker om ett billån.

I vissa fall kan man behöva komplettera med anställningsbevis och lite information om sig själv. Vi rekommenderar alltid att ha en medsökande på billånet, det gör processen betydligt enklare, när man är två personer som skall dela på lånet och kostnaderna som kommer med ett lån.

Om du är kund hos Nordea idag med dina banktjänster så kan du få möjlighet till deras premiumlån med lite bättre villkor och erbjudanden.

Hur ansöker man?

Det är väldigt enkelt. Du börjar med att räkna ut din månadskostnad i deras kalkyl på hemsidan och sedan går du vidare till deras ansökan. I nästa steg så fyller du i dina uppgifter och klickar på skicka – du kommer få ett svar direkt på din skärm. I det sista steget så signerar du ditt lån med hjälp av ditt mobila BankID – sedan betalas dina pengar ut!

Är ett billån samma sak som privatlån eller blancolån?

Nej, det är inte riktigt samma sak. Ett privatlån eller blancolån är egentligen samma sak. Det är lån som du kan göra precis vad du vill med. Om du skall låna pengar för att köpa en bil så är det något helt annat, därför heter det billån.
Man kan ta som exempel som ett bolån, där du har din bostad som en säkerhet för lånet. Om du tar ett privatlån eller blancolån så behövs ingen säkerhet. Du får göra precis vad du vill med pengarna och banken behöver ingen säkerhet för dessa typer av lån. Det är ofta en högre ränta och kortare amorteringstid på blancolån eller privatlån.

Hur gör man för att förändra en befintlig ansökan för billån?

Om du fått en ansökan beviljad av Nordea för ett billån och behöver ändra lånebeloppet så rekommenderar vi dig att ringa in till Nordea på 08-402 57 47.

Ibland kan det bli så att bilens pris blir högre än vad du tänkt eller lägre än vad du tänkt. Nordea är redo att förändra din ansökan om du bara hör av dig i god tid.

Räkneexempel för Nordeas Billån

Med en kredit och annuitetsamortering om 100 000 kronor och med en rörlig räntesats på 4,25 % (exempelränta) och en löptid på 5 år, så blir den effektiva räntan, enligt konsumentverkets riktlinjer och inklusive eventuella avgifter och kostnader till 5,36 %.

Det totala beloppet att betala är baserad på aktuell räntesats, 13 802 kronor och månadskostnaden kommer att uppgå till 18 888 kronor.

Innan du lämnar in din ansökan för ett billån hos Nordea så görs givetvis en kreditprövning. En kreditprövning innebär att man gör en bedömning och testar kundens återbetalningsförmåga. Det är något alla banker pysslar med och måste göra ifall man skall låna ut pengar till privatpersoner.

Vårt omdöme av Nordea Billån

Vi har testat deras tjänst och måste erkänna att den är otroligt smidig och flexibel. Det är väldigt simpelt och enkelt att göra en ansökan. Man följer enbart ett par tydliga steg och fyller i sina kontaktuppgifter sedan får man svar direkt på skärmen ifall man blivit godkänd eller nekad. Vi behövde sedan skicka över ett köpeavtal till Nordea så att dem kunde fixa avtalet som vi fick signera när vi hämtade bilen hos leverantören.

Vi vill framhäva Nordeas tydlighet på deras hemsida – hela processen är väldigt enkel och tydlig. Vem som helst kan göra en ansökan utan problem. Vi är väldigt nöjd med Nordeas Billån, dessutom fick vi en otroligt bra ränta.