SEB billån

Är du på jakt efter ett billån för att finansiera din nya bil? I den här texten kommer vi att gå igenom vad SEB kan erbjuda och vad som ingår i deras låneerbjudande.

Varför kan man behöva ett billån från SEB?

Det är inte helt ovanligt att man behöver finansiera sin nya bil för att ha råd att köpa den. Nästan alla människor i vårt avlånga land som äger en bil idag, har ett billån för att kunna finansiera bilen. Att finansiera en bil med sina egna sparpengar är inte speciellt fördelaktigt eftersom det finns en hel del värdeminskning i bilar. Därför rekommenderar vi er till att ansöka om ett billån när det är dags att köpa den nya bilen.

Om du tar ett billån från SEB så har du bilen som säkerhet för lånet och det tar bara ett par minuter att fullfölja ansökan för att se om du blir godkänd för ett billån hos SEB.

En fördel om du är tidigare kund hos SEB är att du kan gå till deras SEB-kontor och göra en ansökan, på så sätt får du svar mycket snabbare och slipper vänta 4-5 dagar på att få pengarna utbetalda till ditt konto. Ett perfekt alternativ ifall bilaffären behöver gå snabbt och ifall du behöver pengarna snabbare än 4-5 dagar.

Obs, SEB:s billån är egentligen ett vanligt privatlån. De erbjuder alltså inte lån med bilen som säkerhet.

Låna med bilen som säkerhet vid köp av privatperson
För att kunna ta ett riktigt billån, dvs ett lån med bilen som säkerhet har man tidigare varit tvungen att köpa bilen via en bilhandlare. Nu finns det en ny smart tjänst som heter Blipp.se. Med deras tjänst kan man köpa bil av privatpersoner men ändå ta ett riktigt billån. Går du via vår länk och använder vår kod “ad2020” vid registreringen så öppnar du ett Blipp-konto helt gratis.

Vad har SEB för fördelar på sitt billån?

Det finns en hel del fördelar ifall man väljer ett billån från SEB. Här kan du ta ett lån med upp till 350 000 kronor i lånesumma. Du har även möjlighet att få en riktigt förmånlig fordonsförsäkring från Trygg-Hansa när du skaffar ett billån från SEB.

  • Låna upp till 350 000 kronor
  • Få en förmånlig fordonsförsäkring från Trygg-Hansa när du är kund hos SEB
  • Räntan sätts individuellt utifrån din ekonomiska situation där man kollar på de ekonomiska förutsättningarna och lånets storlek, vilket innebär att du kan få en riktigt bra ränta om du har goda förutsättningar
  • Pengarna finns på ditt konto redan 4-5 dagar efter SEB tagit emot skuldebrevet
  • Om du behöver pengarna snabbare än 4-5 dagar går det bra att besöka ett SEB-kontor för snabbare handläggning
  • Du kan finansiera hela bilen med SEB Billån och behöver inte någon handpenning

Är du kund hos SEB idag så finns det en hel del förmåner att hämta hem. Ring in till en handläggare på 0771-365 365.

Ta ett privatlån till bilköpet istället
Om du saknar kontantinsats eller om du inte vill ha bilen som säkerhet för lånet kan du välja att ta ett vanligt privatlån för att finansiera bilköpet istället.

Med Lendo kan du jämföra räntor & erbjudanden från ca 40 stycken långivare med en enda ansökan. Du får en lista med erbjudanden och väljer själv om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du jämför banker och långivare på Lendo.se.

Vem kan ansöka?

Alla som har fyllt 18 år är varmt välkomna att ansöka om ett lån hos SEB. Det enda som krävs är en god kreditvärdighet. När man bedömer kreditvärdigheten så kikar man på den ekonomiska situationen hos varje individ, där man främst kollar på tidigare krediter, lån, betalningsanmärkningar och övriga månadsutgifter. SEB tar givetvis alltid en kreditupplysning när man ansöker om ett lån.

Om du har problem att få ett lån beviljad när du ansöker själv så rekommenderar vi att skriva dit en medsökande på lånet för att öka chanserna för att bli beviljad. Om man är två personer så anser SEB att man fördelar risken på ett bra sätt, vilket ökar chanserna för dig och ditt lån.

Om du är kund idag hos SEB så kan du få snabbare handläggning samt få ta del av deras förmånliga medlemsvillkor när du ansöker om lån. Kika gärna in deras förmåner här.

Hur ansöker man?

Själv processen är väldigt enkel hos SEB. Du besöker deras hemsida och fyller i en ansökan här.

  1. Fyll i dina uppgifter om hur mycket du vill låna, återbetalningstid, medsökande och ditt kontonummer
  2. Sedan fyller du i information gällande ditt hushåll och ditt arbete
  3. Du berättar kort om dina vardagliga utgifter och skulder
  4. Sedan granskar du och godkänner din ansökan, sen klar!

Ansökningen hos SEB är väldigt enkel och görs smidigt på deras hemsida. Vem som helst kan ansöka om ett lån, så länge man är fyllda 18 år.
Om du har några frågor gällande ansökningsprocessen så är du varmt välkommen att skriva till oss och ställa dina frågor, vi besvarar dessa mer än gärna.

Är ett billån samma sak som privatlån eller blancolån hos SEB?

Hos SEB är deras billån samma sak som deras “Enkla lånet” – vilket är deras privatlån. Det innebär att deras fordonslån är klassat som ett privatlån, alldeles perfekt om du skall inhandla en ny bil.

I övrigt skiljer sig ett traditionellt billån med privatlån eller blancolån. Privatlån eller blancolån är lån där banken inte riktigt bryr sig om vad du skall använda pengarna till. Ett traditionellt billån då behöver man ta in bilen som säkerhet innan man lånar ut pengarna till en privatperson. Man fastställer också ett köpeavtal som bilhandlaren får ta del av.

Så, ett billån är en helt annan sak jämfört med ett privatlån eller blancolån (blanco och privat är i princip samma sak, bara olika benämningar).

Vårt omdöme av SEB Billån

Vi måste säga att vi är otroligt imponerade av SEB:s Billån. Själva ansökningen hos SEB är väldigt smidig och tydlig rakt igenom. Man behöver fylla i samtliga uppgifter om sig själv och sina tidigare skulder och utgifter och sedan skickar man in sin ansökan.

SEB har en otroligt användarvänlig hemsida och den talar ett tydligt språk som gör att vem som helst, i vilken ålder som helst kan ansöka om ett billån. Eftersom det mesta görs digitalt idag så har vi rätt höga krav på hur en hemsida är uppbyggd, funktioner och användarvänlighet. SEB uppfyller alla våra personliga krav för detta – snyggt!

Tack för att ni läst vår artikel om SEB Billån. Vi hoppas den har varit tydlig och att ni fått en bra information. Hoppas du blir nöjd med ditt nya billån och att du får en förmånlig ränta!