Viktigt om privatlån
  • Ett privatlån är ett lån utan säkerhet och kallas även för blancolån.
  • På grund av ett det är ett lån utan säkerhet blir räntan i regel högre än för exempelvis bolån och billån.
  • Räkna alltid på dina lånekostnader så att du får en bra uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig.

Om Advisa

Advisa.se är förmedlar lån från sammanlagt 38 st olika banker och långivare, genom att jämföra de olika låneerbjudande så har de möjlighet att förhandla ned räntan åt sina kunder. De erbjuder dig att samla dina lån, ansöka om privatlån och billån. Låna upp till 600 000 kr och bestäm själv vilket ändamål du vill använda pengarna till. Räntan kommer att sättas utefter din ekonomiska situation.

Så ansöker du om lån

Du ansöker via ett formulär direkt på hemsidan, och få svar inom 5 minuter på din ansökan. Under 24 timmar så sker en budgivning, de olika bankerna och låneverksamheterna ger sina bästa erbjudanden till dig via Advisa. För att få ansöka om lån krävs villkor

När du sedan fått alla erbjudanden så har du 30 dagar att bestämma dig, fundera och fatta ett beslut. Du kan också ringa 0770 – 17 50 50 för att få personlig hjälp och rådgivning.

Så beviljas du lån

Genom att du uppfyller det villkor som Advisa satt upp tillsammans med de 29 anslutna långivare så kan du enkelt genomföra ansökningsprocessen hos Advisa. Fyll i formuläret genom att ange lånebelopp och tid för återbetalning, här kan du också ange vad pengarna ska användas till vilket du naturligtvis bestämmer. Du som har få betalningsanmärkningar kan även ansöka hos Advisa, ett krav är att du är skuldfri hos Kronofogden.

Support och kundtjänst

Du kan enkelt nå Advisas kundtjänst dagligen på telefonnummer 0770 – 17 50 50 eller på epost [email protected] eller genom deras kontaktformulär på hemsidan. Du kan även chatta direkt med Advisa på hemsidan.

Öppettider för telefon;

  • Måndag – Torsdag 09:00 20:30
  • Fredag 09:00 17:00
  • Lördag 14:00 18:00
  • Söndag 14:00 18:00

Utbetalningar

När du signerat dina avtal så tar det 2-5 dagar innan långivaren kan betala ut pengarna. Då det tar olika antal dagar för olika banker och långivare att administrera lånet så varierar antalet dagar för utbetalning.

Villkor

Advisa har villkor för låneansökan som är enkla och bestämda tillsammans med de 29 långivare som de samarbetar med. Räntan sätts individuellt utefter din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga.

Varför en låneförmedlare?

Med rekordlåga räntor och skenande bostadspriser så är det många som letar efter det bästa lånet med den bästa räntan. Men varför ska man lägga tid på att leta efter lån när man kan jämföra lån med exempelvis Advisa?

Hur du letar efter det bästa lånet

Många vänder sig antagligen först till sin vanliga bank där man har sitt bankkort och lönekonto. Problemet här är att dom klassiska storbankerna oftast har högst ränta och högst avgifter på alla sina olika produkter. Min rekommendation är istället att tänka utanför boxen och istället se om du faktiskt kan få bättre villkor och räntor hos någon annan bank. Varför ska du betala mer än nödvändigt till banken?

Rekordlåga räntor – vad händer sen?

Just nu har vi rekordlåga räntor i Sverige där man kan få bolån ner mot 1% eller klassiska blancolån ner mot 2-3% vilket är riktigt lågt. När du ansöker om ett lån är det otroligt viktigt att du faktiskt räknar med att räntan kan komma att stiga upp mot 5-8% inom kanske 5 år. Under 2017 kommer antagligen det inte att ske så mycket med räntan men från och med 2018-2019 kan det bli så att räntan vänder upp igen. Då bör du ha räknat med det i din kalkyl för lånet, ju större lån du har ju mer kommer du antagligen att påverkas av en räntehöjning.

Endast en kreditupplysning – låt bankerna slåss om dig

En annan intressant fråga är, varför ska du vända dig till 5 olika banker och be alla ta en kreditupplysning på dig? Det ser inte speciellt bra ut när du kommer till bank nr 6 och du redan har 5 kreditupplysningar på dig inom kort tid. Med Advisa kan du istället ta EN kreditupplysning som flera banker sen får ta del av och slåss om dig som kund. På så vis sparar du både tid och kreditupplysningar, du låter också bankerna direkt slåss om dig som kund och du kan enkelt välja den bank som passar dig bäst.

Fördelar med att låna just nu

Den första fördelen med att låna just nu är dom låga räntenivåerna. Istället för att betala allt med dina sparpengar kan du låna till en låg ränta och sedan investera dina sparpengar i något annat som kan ge dig högre avkastning än vad du betalar ränta för ditt lån. Så fundera först på vad du ska låna till, hur ditt sparande ser ut och om du faktiskt kan gynnas av att låna istället för att betala allt kontant.