En anmärkning kan göra det svårare att få ta ett lån. Anmärkningar brukar i vardagligt tal också kallas för “prick i registret”. Det innebär att personen inte betalat sina skulder i tid och det har gått vidare till kronofogden som tar beslut om betalningsanmärkning. Pricken finns kvar i registret i tre år. På anmärkning.se (en del av Lendo) kan privatpersoner jämföra långivare som accepterar en anmärkning i registret.

Lendo har valt att lägga ner sin tjänst Anmärkning.se. Du kan dock söka privatlån hos Lendo.se och få erbjudanden även om du har betalningsanmärkningar.

Hur anmärkning.se fungerar

Steg 1. Fyll i dina personuppgifter och svara på några korta frågor, hela processen tar mindre än två minuter.

Steg 2. De kontaktar flera banker och kreditinstitut som de har samarbete med för och se vilka villkor och räntor du kan bli erbjuden. Endast en kreditupplysning (UC) görs – du undviker att belastas med flera kreditupplysningar i ditt namn.

Steg 3. Alla möjliga lån presenteras i form av en lista för dig. Här kan du i lugn och ro jämföra de olika alternativ som presenteras.

Steg 4. Slutligen väljer du själv om något erbjudande passar dig eller om du väljer att avstå. Tjänsten är gratis att använda och du binder inte upp dig till något vid nyttjande av tjänsten.

Vårt omdöme av anmärkning.se

Anmärkning.se är en seriös sida som ägs av Lendo och de samarbetar med trovärdiga aktörer. Ett bra alternativ för dig som önskar ta ett lån trots att du av någon anledning har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Allt fungerar som utlovat när vi testat tjänsten och vi fick en gedigen lista med erbjudanden från olika banker & långivare som vi kunde välja mellan. Det var inte heller några problem när vi valde att tacka nej till samtliga erbjudanden.

Hur tjänar de sina pengar?

För kunderna är det gratis och Anmärkning.se får en provision varje gång någon väljer att teckna ett lån via deras hemsida. Det är en säker tjänst att använda och tjänsten är en del av Lendo vilket är den största jämförelsesidan av räntor och lånevillkor.

Fördelar med tjänsten

 • Gratis att använda utan att du förbinder dig till något
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför många banker och kreditinstitut åt dig
 • Spara pengar genom att jämföra olika aktörer
 • Tacka enkelt nej om inget erbjudande lockar

Vilken ränta erbjuds?

Personer som har en anmärkning anses vara något högre risk för långivare att låna ut pengar till. Därför kommer räntan att ligga något högre vilket man bör vara medveten om. Av den anledningen finns det ingen lägsta ränta utan det avgörs utifrån varje enskild person och dennes förutsättningar.

Exempel på banker de samarbetar med

De har flera banker anslutna till sig och några av dessa är:

 • ICA banken
 • Collector bank
 • Forex bank
 • Marginalen bank

Vid en ansökan har bankerna 24 timmar på sig att svara vad de kan erbjuda dig.

Konkurrenter

Idag finns det ingen annan jämförelsesajt inriktad på lån till dig med betalningsanmärkning. Det finns aktörer som har riktat in sig på den marknaden och erbjuder lån, men för att ansöka hos dessa blir det en kreditprövning på varje ansökan. På anmärkning.se jämförs flertalet banken på en och samma gång med endast en kreditprövning. Många kreditprövningar sänker trovärdigheten hos banken.

Varför ett blancolån?

 • Samla flera smålån och krediter till ett
 • Vid renovering av bostad
 • Större inköp som bil, båt eller liknande
 • Privatlån som handpenning vid köp av bostad