Har du tänkt låna pengar via LEASY i form av ett privatlån?. Här nedanför kan du läsa mer om ansökan, utbetalningar, kundservice, räntor och andra kostnader samt vilka krav som ställs på dig för att du ska kunna bli beviljad ett lån hos LEASY. 

Hur ansöker man om ett lån? 

Att ansökan om ett lån hos LEASY är enkelt och tar bara ett par minuter. Börja med att gå in på deras webbplats och fyll i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du önskar. Sedan klickar du på den gröna knappen ”ansök nu”.

I nästa steg ska du fylla i ditt för- och efternamn, e-postadress, telefonnummer samt dina bankkontouppgifter. Här ska du även samtycka till att Thorn inhämtar en kreditupplysning på dig. 

Nästa steg blir att signera och godkänna din ansökan med BankID. När du har gjort detta så får du besked direkt på skärmen om din ansökan har beviljats eller inte, ibland kan det ta upp till en timme innan du får svar, besked kommer då till den mailadress eller det telefonnummer som du angav i ansökan.

Om din ansökan inte skulle beviljas så kan du alltid kontakta LEASY´s kundtjänst för att få reda på anledningen. Tänk också på att även om du blir beviljad ett lån så behöver du inte tacka ja, ansökan är alltså inte bindande. 

Kreditupplysning via UC

Något som är en lite negativt med långivaren är att de använder sig av UC (Upplysningscentralen) när det tar en kreditupplysning på den som ansöker om lån. Det är dock inte helt ovanligt att UC används vid större lån och privatlån. 

Nackdelen med att en kreditupplysning tas via UC är att då registreras en förfrågan hos dem där andra långivare kan se att du ansökt om ett lån. Vid flera registreringar hos UC, speciellt med jämna mellanrum så löper du risk för att ditt kreditbetyg försämras.

Om du dock bara ansöker om lån någon enstaka gång så behöver du i regel inte oroa dig för detta om du överlag har en stabil ekonomi och bra kreditvärdighet. 

Låneskydd

LEASY erbjuder genom Thorn Svenska AB ett låneskydd till dig som tecknar ett kreditavtal med dem. Låneskyddet kostar dig 8% av din utestående skuld och täcker upp belopp som förfaller månatligen vid ofrivillig arbetslöshet eller om du av giltig anledning blir oförmögen att arbeta. 

Låneskyddet täcker hela din skuld om dödsfall eller annan allvarlig olycka skulle inträffa. AmTrust International Underwriters DAC är det bolag som tillhandahåller försäkringen. 

De krav som ställs på dig som vill teckna försäkringen är att du är bosatt och folkbokförd i Sverige, att du är mellan 18-66 år samt att du är fullt arbetsför och arbetar heltid eller minst 22 timmar per vecka. 

Räntor & Avgifter

Räntan hos LEASY sätts individuellt. Vilken ränta du får bestäms efter att kreditprövning gjorts. 

Exempel:
Ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 7 år som ger en ränta 21,6 % blir totalt 21 889 kr som skall återbetalas, varav kostnaden för lånet 10 889 kr. Den effektiva räntan blir då 29,62 %.

Det finns även andra avgifter som tillkommer i samband med att du tar ett lån hos LEASY. Nedan kan du se en lista över andra tillkommande avgifter i samband med ditt lån. 

 • Uppläggningsavgift – 595 kr
 • Aviavgift – 39 kr (19 kr med autogiro)

Avgifter vid sena betalningar

Om du är försenad med dina inbetalningar till LEASY så tillkommer det även där en del avgifter som du kan se i lista nedan. 

 • Påminnelseavgift – 60 kr
 • Dröjsmålsränta – Kreditränta
 • Inkassoavgift – 180 kr

Så det är bra att alltid se till att vara i tid med sina inbetalningar. Om man ändå skulle ha svårt att hinna med en betalning en månad så är ett gott råd att kontakta LEASY´s kundtjänst och meddela detta. Då kan du oftast få hjälp med att få uppskov med din betalning.

Utbetalningar

Efter att du har fått din låneansökan beviljad behöver du signera och godkänna lånet med BankID. Efter det så betalas pengarna ut omgående under kontorets öppettider. Det tar dock oftast en dag innan pengar når ditt konto. 

Om ansökan görs och beviljas sent på kvällen eller under helgen så får du dina pengar utbetalda nästkommande bankdag. Även om LEASY är en relativt stor långivare så erbjuder de tyvärr inte utbetalningar på kvällar och helger i nuläget. 

Grundkrav för att låna hos LEASY

När du ansöker om ett lån hos LEASY så ställs ett antal grundkrav på dig för att du ska ha en möjlighet att bli beviljad ett lån. Vi anser att kraven som ställs av långivaren är rimliga och du kan se dem i listan nedan. 

 • Du måste vara minst 20 år gammal
 • Inte har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Ha en stabil inkomst

Tänk dock på att även om du uppfyller ovanstående krav så är du inte garanterad att bli beviljad ett lån eftersom alla bedömningar och ansökningar behandlas individuellt. 

Kundtjänst och öppettider

Kundtjänsten hos LEASY kan nås via mail på: [email protected] eller via telefon: 0771 10 10 10. Kundtjänsten är tillgänglig under kontorets öppettider som är Måndag – Fredag 08-18, Lördag 10-16. 

Någon livechatt finns tyvärr inte tillgänglig i nuläget. Men i övrigt så anser vi att LEASY´s kundtjänsthandläggare är hjälpsamma och kunniga inom ämnet. Så oavsett vilka frågor du har som rör deras lån eller ansökan kan du kontakta dem för att få hjälp. 

Att ta kontakt via telefon är uppenbart det snabbaste sättet att få hjälp. Men om ditt ärende är mindre brådskande så kan du skicka ett mail. Du får svar inom 24 timmar, men oftast går det snabbare än så. 

Fördelar & nackdelar

Här listar vi en del saker som vi tycker är bra och som är lite mindre bra med LEASY. Nedan kan du se en lista på för- och nackdelar så att du kan få en bättre bild av långivaren. 

Fördelar

 • Snabbt lån med enkel ansökan för sin storlek
 • Individuell räntesats
 • Du får snabbt besked direkt på skärmen
 • Kundtjänsten är öppen på lördagar

Nackdelar

 • Hög uppläggningsavgift
 • Inga helgutbetalningar
 • Kreditupplysning via UC

Som du kan se så väger fördelarna klart ut nackdelarna. Nedan kan du läsa vårt totala omdöme för långivaren. 

Leasy omdöme

Överlag är LEASY en bra långivare som har ett väldigt stabilt företag i ryggen. Du kan låna 10.000 – 50.000 kr med en återbetalningstid på 1-7 år och din ränta sätts individuellt. 

En sak som är synd är att LEASY använder sig av kreditupplysningsföretaget UC, vilket innebär att när du ansöker om ett lån hos långivaren så registreras även en förfrågan hos Upplysningscentralen. 

Det är dock inte ovanligt att långivare i den här klassen använder sig av just UC, istället för ett alternativt kreditupplysningsföretag som långivare som erbjuder mindre lån ofta gör. 

När det gäller kundtjänsten hos LEASY så är det inga problem att få hjälp. Du kan enkelt kontakta dem under deras öppettider via mail eller telefon. Ett stort plus är att de även har öppet på lördagar. 

Utbetalningar av lån ligger på en standardnivå och du får i regel alltid ditt lån utbetalt inom 24 timmar, vilket är helt godkänt. Något vi hade önskar är dock att det fanns mer information på deras hemsida kring lånet, det är något vi anser vara bristande hos långivaren. 

Men allt som allt så är vi nöjda med LEASY och om du är i behov av ett medelstort lån med bra ränta så kan vi rekommendera LEASY som långivare. 

FAQ – Vanliga frågor och svar om LEASY

Hur mycket kan jag låna?

Hos LEASY kan du låna mellan 10.000 – 50.000 kr

Vad kan jag välja för löptid?

LEASY erbjuder en löptid mellan 1-7 år.

Vilken ränta får jag?

Räntan hos LEASY sätts individuellt.

Hur ansöker jag om ett lån?

För att ansöka om ett lån hos LEASY så anger du först önskat lånebelopp samt löptid. Sedan fyller du i dina kontaktuppgifter, namn och dina bankkontouppgifter. Du signerar sedan ansökan med BankID och får därefter besked direkt på skärmen om din ansökan har beviljats eller inte.

När får jag mitt lån utbetalt?

Vid en godkänd låneansökan så betalas pengarna ut till dig inom 24 timmar, ibland samma dag om ansökan sker tidigt på morgonen eller förmiddagen.

Måste jag tala om vad jag ska ha pengarna till?

Nej. När du ansöker om ett lån hos LEASY så behöver du inte berätta vad du ska ha pengarna till eftersom det är ett lån utan säkerhet.