Marginalen bank privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till i stort sett vilket ändamål du önskar. Kanske är det till renovering, resan, eller för att köpa en ny bil. Hos Marginalen Bank kan du även ansöka om Omstartslån, där du med betalningsanmärkning kan ansöka. Ansök direkt på Marginalen Bank om privatlån och få snabbt besked.

Omdöme om Marginalen

Marginalen.se har en ny och modern hemsida där du snabbt och enkelt kan ansöka om privatlån via mobilt BankID. Dom har rimliga nivåer vad gäller effektiva räntor, kostnader och andra avgifter.

✅ Bra nivåer på räntor
✅ Ansök enkelt bankID
✅ Besked via mejl

🛑 Ganska lågt betyg på Trustpilot.com

Tips!
Marginalen Bank ligger ansluten hos ett stort antal låneförmedlare i Sverige. Den låneförmedlare vi rekommenderar är Advisa.se. Här kan du via en kreditupplysning få offert från Marginalen Bank och andra storbanker som Nordea, Ikano bank, SEB, ICA m.fl.

Grundkrav för att låna pengar

Du ansöker via ett formulär på hemsidan Marginalen.se, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

✅ Vara minst 20 år.
✅ Fast inkomst på minst 200 000 kr per år.
✅ Inga betalningsanmärkningar.
✅ Du måste vara folkbokförd i Sverige

Det finns olika anledningar till att få en betalningsanmärkning och hos Marginalen Bank  kan du med betalningsanmärkning ansöka om att få ett lån, det kallas för Omstartslånet. Grundkravet för att få ansöka om lån trots betalningsanmärkning är att

  • Du har en fast inkomst och att din årsinkomst är minst 200 000 kr per år. Har du en medsökande för lånet så måste ni tillsammans ha minst 350 000 kr i årsinkomst.
  • Du måste lösa inkasso och kronofogdeskulder med lånet innan du investerar i något annat.

Kika in bankens hemsida på Marginalen.se

Övriga priser & avgifter

Uppläggningsavgift0 kr
Aviavgift29 kr (10 kr vid Autogiro)
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift175 kr
DröjsmålsräntaGällande ränta plus 10 procentenheter
Årsbesked utskick100 kr (Gratis på mobil- & internetbanken)

Förenkla din ekonomiska vardag med Marginalen

Marginalen Bank är mer än en bank. Marginalen Bank är nämligen del av en Marginalen koncern där flera andra företag ingår. Till exempel Konsult AB Marginalen och Inkasso AB Marginalen. Idag har Marginalen ca 350 medarbetare som finns på kontor runt om hela Sverige.

Marginalen vill skapa möjlighet för människor att utvecklas genom att deras ekonomiska vardag förenklas. Utöver att erbjuda konkurrenskraftiga produkter så har även Marginalen ett stort samhällsengagemang genom att de till exempel är medlemmar i Finans Koalitionen mot barnpornografi och även är vänföretag med WWF Världsnaturfonden.

Så ansöker du om lån

Ansök direkt på Marginalen Bank om privatlån och Omstartslån och få snabbt besked. På samma sätt kan du även ansöka om att samla dina lån och småkrediter hos Marginalen, du fyller i ansökan på deras hemsida och signerar sedan med ditt BankID. Processen är kort och du blir snart kontaktad av Marginalen för ett besked på din låneansökan.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-20:00 samt helger 09:00-17:00 och du kan nå dem på 0771-717 710. Det finns även möjlighet att chatta med Marginalen Bank  direkt på deras hemsida eller använda deras Kundforum för frågor.

Utbetalningar

Utbetalningar sker generellt varje bankdag och när du signerat ditt skuldebrev så tar det ca 1 – 2 bankdagar för att få pengarna på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på Marginalen Bank  som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.

Vanliga frågor & svar

Hur fungerar låneskydd hos Marginalen?

Låneskydd är en frivillig försäkring som Marginalen erbjuder ifall man blir ofrivilligt arbetslös eller sjuk. Detta låneskydd kommer då täcka dina månadskostnader. Tänk på att låneskydd kan ingå i andra försäkringar som exempelvis sjukförsäkring.

Vad kostar Låneskydd?

9,5 % av månadskostnaden på ditt privatlån. Man kan också välja ett låneskydd för 2 personer ifall man har en medlåntagare, priset är då 18,2 % av månadskostnaden.

Hur lång tid tar utbetalning?

Ca 1-2 arbetsdagar efter att du skickat in skuldebrevet.

Kan man samla lån via Marginalen?

Ja, du kan samla dyra lån och krediter till ett samlingslån hos Marginalen.se

Kan jag amortera extra på mitt lån?

Ja, du kan amortera extra på ditt lån när du vill utan någon extra kostnad. Det är bara att vänta på din faktura och betala in ett högre belopp än vad som står angivet.