SEB privatlån eller enkla lånet kan användas till renovering, köp av fordon, köp av båt eller till att lösa dyrare krediter. Du väljer själv avbetalningstiden men den kan max vara 10 år. SEB enkla lånet erbjuder dig lån mellan 20 000 – 350 000 kr till en förmånlig rörlig ränta. En kreditprövning görs alltid på den lånesökande. Hos SEB kan du ansöka om det enkla lånet utan uppläggningsavgifter om du ansöker online.

Grundkrav hos SEB

  • Du måste vara minst 18 år
  • Fast årsinkomst på 210 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Att du under 2 år varit folkbokförd i Sverige

SEB är relationsbanken med god rådgivning

SEB vill uppfattas som Relationsbanken av sin omgivning och deras mission är att hjälpa privatpersoner och företag med att erbjuda god rådgivning och finansiella medel för att deras kunder ska utvecklas framgångsrikt.

I dagsläget har SEB runt 4 miljoner kunder finns i 20-talet länder samt har ca 17 000 anställda. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder SEB finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Norge, Finland och Tyskland har SEB framförallt en företagsinriktning.

Så ansöker du om lån

Genom att använda dig av formuläret på SEB’s hemsida så kan du snabbt och enkelt göra en ansökan om konsumentlån, bolån eller att samla dina lån.  Genom sina snabba handläggning och om du ansöker online så har du ett svar inom 24 timmar på din ansökan från SEB.

Så beviljas du lån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla följande kriterier;

  • Vara minst 18 år.
  • Ha en fast inkomst på minst 190 000kr.
  • Inga betalningsanmärkningar.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-21:30 och du kan nå dem på 0771-365 365. Det finns även möjlighet att chatta med  SEB på deras kundchatt.

Utbetalningar

När du valt att acceptera låneerbjudandet från SEB så får du hem ett skuldebrev som du måste signera och sända tillbaka. När man tagit emot ditt signerade skuldebrev så tar 4-5 dagar innan du har dina pengar på kontot.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på SEB som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.