Hos SevenDay kan du låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Det som skiljer SevenDay privatlån från andra låneföretag är att de erbjuder en prisgaranti. Hittar du ett annat lån med lägre effektiv ränta än på ditt beviljade lån från Sevenday så sänker dom räntan på ditt beviljade lån.

Om SevenDay

SevenDay Finans AB är ett svenskt oberoende kreditmarknadsbolag som började med lån utan säkerhet år 2007. Affärsidén bakom SevenDay är att erbjuda enkla och lättillgängliga lån och sparprodukter till konsumenter. Deras mål är att på alla sätt underlätta för personer som är i behov av att snabbt få pengar eller att samla sina lån på ett ställe.

SevenDay erbjuder också ett mycket bra erbjudande om sparande och då alltid till hög ränta. SevenDay var först med att erbjuda prisgaranti då de tyckte att deras erbjudanden är värda att jämföras. SevenDays omfattas av den statliga insättningsgarantin. Bolagets säte finns i Stockholm och bolaget har i dagsläget 68 anställda.

Grundkrav för att låna pengar

Kraven för att få låna pengar hos SevenDay är att du är minst 20 år och du ska ha varit mantalsskriven i Sverige i minst 3 år. Du måste också ha en årsinkomst på minst 120 000 kr samt att känna till att räntan är rörlig och sätts individuellt. Fullständiga krav hittar du här;

  • Åldersgräns: 20 – 69 år.
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr/år.
  • Betalningsanmärkningar accepteras ej.
  • Du får inte ha några Snabblån.
  • Skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten får ej finnas.
  • Inkomst via anställning eller pension. Du som egenföretagare kan också ansöka om lån.
  • Folkbokförd i Sverige i 3 år.
  • Vid två sökande ska minst en av er ha imkomst via anställning, eget företag eller via pension.
  • Båda måste vara registrerade på samma adress ifall ni är två som ansöker om lån.

Avgifter som tillkommer

Det viktigaste är att kolla på den effektiva räntan på ditt privatlån. Det är den räntan som innefattar alla lånets kostnader.

Uppläggningsavgift
Nytecknat lån
Tilläggslån

495 kr
295 kr
Aviavgift
Pappersavi
Autogiro med pappersavi
e-avi med autogiro

45 kr
25 kr
0 kr
Påminnelseavgift60 kr
Inkassoavgift180 kr
Förseningsavgift195 kr

Utbetalning

Generellt så får du dina pengar på kontot första bankdagen efter du signerat skuldebrevet. Nu under Corona är dock handläggningstiden lite längre då stor del av personalen jobbar hemifrån för att minska spridning av Corona.

Så ansöker du om lån

Ansökan om privatlån eller att samla dina lån gör du enkelt via SevenDays hemsida. Du gör en ansökan och endast en UC, kreditupplysning görs på dig. En ansökan tar ungefär 2  minuter och du får sedan svar inom 24 timmar. Var noga med att klicka i om din ansökan gäller privatlån eller att samla dina lån. När du får dina svar på ansökan kan du sedan välja och jämföra de olika erbjudandena.

Support och kundtjänst

Du kan enkelt kontakta SvenDays kundtjänst alla vardagar genom nedanstående kontaktuppgifter.

Telefon: 0770 – 17 77 70
E-post: [email protected]

Kundsupporten har följande öppettider:
Måndag – Fredag: 09:00 – 17:00

Viktigt om Betalningsfri månad

En Betalningsfri månad låter väl inte fel? Du måste bara vara medveten om att ränta och avgifter för den månaden läggs på framtida betalningar. Vi rekommenderar att avstå från denna typ av erbjudanden.

Krav vid betalningsfri månad

Du kan utnyttja 3 betalningsfria månader först efter ha gjort 6 inbetalningar av ditt lån i följd förutsatt att dina inbetalningar har gjorts i tid. Du kan dock inte använda 2 betalningsfria månader i följd.

Vårt omdöme om SevenDay privatlån

Vi tycker SevenDay.se erbjuder privatlån till rimliga villkor vad gäller ränta och avgifter. Det är positivt att man som låntagare också erbjuds en prisgaranti ifall man hittar ett lån med bättre villkor.

Vanliga frågor om SevenDay

Kan jag ångra mitt lån?

Ja, du har enligt lag rätt att ångra ditt beviljade lån inom 14 dagar. Du måste sen betala tillbaka lånet inom 30 dagar.

Vad för typ av lån erbjuder SevenDay?

Den typ av lån som SevenDay erbjuder kallas för annuitetslån. Detta innebär att du ska återbetala samma summa varje månad fram tills att skulden är återbetald.

Är räntan alltid samma på mitt lån?

Nej, din ränta kan ändras enligt lånevillkoren hos SevenDay. Företaget har enligt lag rätt att höja räntan vid kreditpolitiska beslut, vanligtvis att reporäntan ökar, vilket gör att SevenDays räntor också ökar. Din ränta blir också högre ifall du använder betalningsfri månad. En tjänst som kan verka bra, men självklart blir din slutsumma högre.

Källhänvisning:

www.sevenday.se – Hemsida samt lånevillkor
Riksgälden.se – Information om insättningsgaranti
Konsumenternas.se – Räntor och avgifter