GF Money bank erbjuder låntagare kontokredit. Med flexibla återbetalningsalternativ kan du låna upp till 30 000 kronor. Räntan sätts alltid individuellt. 

En kontokredit till högsta effektiva ränta är den som återbetalas efter en månad för minst 1 000 kronor. Förutom månadsräntan tillkommer en uppläggningsavgift på 280 kronor, en uttagsavgift på 95 kronor och en aviavgift på 45 kronor.

Uppsala-baserade GF Money Consumer Finance varumärke GF Money är det senaste tillskottet. Sedan 2017 har Kundfinans, Expresskredit och SMS -pengar också ingått under samma tak. 

Varför använda GF Money

 • Ingen kreditkontroll via UC
 • Flexibel kredit från 1000 kr upp till 30 000 kr
 • Betala endast ränta på de pengar du väljer att låna
 • Du har alltid tillgång till ditt kreditutrymme

Grundkrav för att låna pengar

När du ansöker om ett lån så måste du följa de krav som GF Money ställer på dig. Dessa inkluderar att du måste vara minst 18 år för att ansöka, vara folkbokförd i Sverige, ha en regelbunden månadsinkomst samt en deklarerad årsinkomst. 

Betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden tillåts ej. Företaget tar också en kreditupplysning på alla som ansöker om lån via Creditsafe.

kontokredit utan UC hos GF Money

Långivaren GF Money har en flexibel kontokredit, du kan ansöka om deras kontokredit helt utan UC. Det betyder att de använder ett alternativt kreditupplysningsföretag istället för UC. Kreditupplysningsföretaget som GF Money använder sig av är Creditsafe. Du kan använda BankID för att ansöka om lån snabbt och enkelt på webbplatsen. Välj först det lånebelopp du vill ha mellan 1 000 och 30 000 kronor, och i samband med det så visas även när den första amorteringen ska göras.

Efter det så fyller du i lösenordet för att skapa ett konto och logga in till dina sidor där du kan hantera ditt lån eller dina krediter. 

Uppläggningsavgiften är 280 kronor och den behöver bara betalas en gång. Den lägsta månadskostnaden är 6% av uttagsbeloppet eller 350 kronor, beroende på vilket som är högst.

Inkomstkravet är 100 000 kronor per år, vilket är mycket positivt. Det innebär att fler kan ansöka om en smidigare form av SMS -lån, det vill säga kontokredit.

Direkt utbetalning dygnet runt

Om du har ett bankkonto hos de stora bankerna Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB och Danske Bank, är detta en fördel för att kunna få din kredit utbetald omedelbart, dygnet runt.

Anledningen är att GF Money har ett bankkonto i dessa banker och du har möjlighet att ta ut pengar  direkt via Trustly. Om du har en annan bank än de ovan nämnda så kan det ta en bankdag att få ditt uttag.

Men även om du har en bank som GF Money inte erbjuder direktutbetalning till så kan du ändå få dina pengar utbetalda samma dag om du skickar in en låneansökan före klockan 13.00 en vardag. Om du å andra sida skickar in din ansökan efter 13.00 så får du normalt sett dina pengar utbetalda nästkommande bankdag. 

Fördelar och nackdelar med GF Money

Precis som med det mest så finns det både för- och nackdelar med allting. Även hos GF Money så hittar vi både bra saker och mindre bra saker. Nedan kan du läsa kort om vilka för- och nackdelarna med GF Money´s lån och krediter är. 

Fördelar

Vi börjar med att titta på det som är bra med långivaren. 

 • Väldigt snabba lån om du har ett bankkonto hos en av de större svenska bankerna, då får du ditt lån utbetalt direkt efter att din ansökan är godkänd.
 • Det tar aldrig mer än en bankdag att få pengarna utbetalda, även om du inte har ett bankkonto hos SEB, Nordea eller Danske Bank.
 • Ingen UC tas vid låneansökan hos GF Money
 • Du kan ansökan om lån om du är minst 18 år gammal. 
 • Snabb och smidig ansökningsprocess med enkel BankID verifiering och inga manuella signaturer krävs

Nackdelar

 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i 5 år. Normalt sett brukar det vara 1 år, så detta känns lite väl länge
 • Tyvärr kan man inte komma åt sin kredit under helger och röda dagar. Anledningen till detta är att GF Money´s kontor är stängt och alla uttag måste godkännas manuellt. 

Erbjuder GF Money några betalningsfria månader?

Ja, du kan ansöka om betalningsfri månad hos GF Money, tänk bara på att räntan ändå beräknas och att fakturan för nästa månad då blir högre.

 • Du kan ansöka om 2 betalningsfria månader per år.
 • Fyra månadsbetalningar måste betalas innan ansökan kan göras.
  Dessa måste också ha inkommit i tid.
 • Glöm inte att ränta debiteras under den månad som det är betalningsfritt.

Kundtjänst

Du kan ringa, skicka e -post och chatta med GF Money kundtjänst. Det finns också ett kontaktformulär på deras webbplats som du kan fylla i så svarar de dig via e-post. Du kan också skicka dem vanliga brev med posten, men det tar såklart lite längre tid att få svar då. 

Kundtjänsten har öppet alla dagar i veckan, oavsett vilken metod du väljer för att kontakta dem.  

Vanliga frågor om GF Money

Samarbetar GF Money med någon låneförmedlare?

Ja, du kan ansöka om lån hos Sambla och Klara lån och få erbjudande från GF Money och flera andra långivare. Att ansöka hos en lånefördelare som jämför räntor kan hjälpa dig att få ett bättre erbjudande.