Här kommer vi att gå igenom mer detaljerat och berätta mer om hur du ansöker om ett snabblån, hur det ser ut med ränta samt vad som krävs för att ha möjlighet att bli beviljad ett lån hos Nätlån. 

Grundkrav för att låna pengar

Alla långivare har olika grundkrav för att man ska kunna bli beviljad ett lån. Hos Nätlån är grundkraven relativt låga i jämförelse med konkurrenterna.

Nedan kan du se en lista över vilka krav som ställs på dig som ansöker om lån för att du ska ha chans att bli beviljad ett lån hos Nätlån. 

 • Du ska vara mellan 18-70 år
 • En inkomst på minst 12 500 kr per månad efter skatt
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du måste ha BankID

Om du uppfyller ovanstående krav har du en chans att bli beviljad ett lån hos Nätlån. Tänk dock på att du inte är garanterad att få din låneansökan beviljad även om du uppfyller alla krav. 

Fördelar och nackdelar med Nätlån

Precis som med allt annat finns det både för- och nackdelar med olika långivare också. Här ska vi kika lite närmare på vilka fördelar och nackdelar det finns med just Nätlån. Nedan kan du se en lista på vad vi anser vara fördelaktigt samt vad som är mindre bra med långivaren. 

Fördelar

 • Ingen säkerhet krävs för att låna
 • Ingen UC tas därmed påverkas inte ditt kreditbetyg
 • Relativt låga krav för att bli godkänd för lån

Nackdelar

 • Höga påminnelseavgifter om man inte betalar i tid
 • Ingen helgutbetalning
 • Dyrt att förlänga sitt lån

Snabblån hos Nätlån

Som tidigare nämnt erbjuder Nätlån en typ av snabblån mellan 1000 – 10.000 kronor. Du kan välja en återbetalningstid på 2-6 månader. Att ansöka om ett lån via Nätlån är enkelt, du fyller helt enkelt i efterfrågad information som är ditt namn, dina adress och dina personuppgifter samt inkomstuppgifter och lite information ang din levnadssituation. 

Efter att du fyllt i ansökan signerar du enkelt med BankID, vilket innebär att ansökningsprocessen går snabbt eftersom du inte behöver vänta på att låneavtalet ska komma på posten för manuell signering. 

När du har signerat och godkänt din ansökan får du normalt sett besked direkt på skärmen om du blivit beviljad lån eller ej. Om du inte blir beviljad lån kan du kontakta Nätlåns kundtjänst för att ta reda på anledningen till varför du blev nekad lån. 

Låna utan UC

Precis som alla andra långivare tar Nätlån en kreditupplysning på dig som ansöker om lån. Dock tas ingen UC, istället använder sig nätlån av det alternativa kreditupplysningsföretaget Bisnode. Detta innebär att ingen förfrågan registreras hos UC, vilket är positivt för dig som kanske redan har låg kreditvärdighet. 

Att låna pengar med UC kan medföra att ditt kreditbetyg påverkas negativt, speciellt om du ansöker om flera lån under en kort tid. När det gäller snabblån som Nätlån erbjuder är det numera vanligt att använda sig av alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. 

Utbetalningstider

När det kommer till utbetalningstiderna hos Nätlån är det tyvärr något som inte är deras starkaste sida. Många aktörer på marknaden erbjuder direkt utbetalning till de flesta stora bankerna, inklusive helger ibland. Tyvärr kan inte Nätlån inte erbjuda direkt utbetalning. Vi rekommenderar Ferratum snabblån ifall du vill ha en aktör som snabbt kan betala ut pengar dygnet runt.

Efter att din låneansökan har behandlats och godkänts tar det ca 1-2 dagar innan pengarna sitter på ditt konto. Detta är såklart en nackdel då konkurrenterna ofta betalar ut omgående. 

Även om 1-2 dagar inte är en lång tid så kan det ju kännas så om man är i behov av pengar snabbt. Dock väger Nätlån upp detta med mycket annat som gör dem till en riktigt bra långivare. 

Låna trots betalningsanmärkningar

Att låna pengar när man har en eller flera betalningsanmärkningar är inget vi råder till. Men vi vet också att ibland kan man vara i behov av pengar snabbt även om man har betalningsanmärkningar. 

Som tur var så ser Nätlån mer på din nuvarande betalningsförmåga än på din historiska ekonomiska situation och kan ibland bevilja lån till dig som har en betalningsanmärkning. Du måste dock uppfylla alla krav samt ha en god nuvarande betalningsförmåga. 

Tänk dock på att bara låna pengar om du absolut är i behov av det om du redan har en betalningsanmärkning. Nätlån följer, precis som alla andra långivare något som kallas för god kredit sed och kommer därför bara bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar som har en god och tillräcklig betalningsförmåga för att klara av ett lån. 

Det innebär att om Nätlån bedömer att du inte kommer klara av att betala av ett lån så kommer du inte heller att bli beviljad lånet eftersom det riskerar att sätta dig i en värre ekonomisk situation. 

Ränta och återbetalningstid

Alla som tar ett lån hos Nätlån får samma nominella ränta. Räntan ligger på 39%. Det tillkommer även andra kostnader för lånet som uppläggningsavgift på 300 kronor och ibland en aviavgift på 35 kronor per faktura. 

Återbetalningstiden för ett lån löper från 30 dagar till 6 månader. Hur lång återbetalningstid du vill ha beror också på vilket belopp du önskar att låna. Bra att veta är att på ett lån på upp till 4000 kronor kan du endast välja en återbetalningstid på 30 dagar. 

Om du inte kan betala tillbaka i tid

Varken vi eller Nätlån rekommenderar att du lånar pengar om du är osäker på om du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid. Men om detta skulle uppstå på grund av t.ex förändrad situation efter att du tog lånet så är Nätlån villiga att hjälpa dig på bästa sätt. 

Om du inte kan betala in beloppet innan förfallodatumet så kontaktar du Nätlån och talar om detta. I vissa fall erbjuder Nätlån sina kunder att dela upp betalningen ytterligare och kommer överens om en ny avbetalningsplan med kunden. 

Det finns dock inga som helst garantier för detta, men det är alltid bättre att kontakta långivare och kontrollera om det går att lösa än att bara låta det vara, då tillkommer istället dyra räntor och andra avgifter. 

Kundtjänst

Om du har några frågor eller funderingar som kund hos finns deras kundtjänst tillgänglig måndag till fredag kl. 09.30 – 17.30. Du kan kontakta dem via telefon på 08 1244 8266 eller via mail: [email protected].

Deras kundtjänsthandläggare är duktiga och kunniga och kan svara på alla dina frågor som rör lån, handläggningstider och mycket mer. 

Sammanfattning av nätlån

Slutledningsvis tycker vi att Nätlån gör ett bra jobb med att erbjuda mindre snabblån till de som är i behov av en mindre summa snabbt. Det är enkelt att ansöka och du signerar din ansökan med BankID och får besked direkt på skärmen inom ett par minuter. 

Något som vi gärna hade sett är direkta utbetalningar till storbankerna samt utbetalning på helgen, som många konkurrenter har, kanske något vi kommer att få se i framtiden hos Nätlån. Kundtjänsten hos långivaren är kunniga och tillmötesgående och kan kontaktas alla dagar i veckan via mail eller telefon. 

Beviljandegraden hos Nätlån är också relativt hög om man jämför med andra långivare och att ingen UC tas är såklart betygshöjande. Allt som allt så anser vi att Nätlån är en bra långivare dit du definitivt kan vända dig om du är i behov av att låna en mindre summa pengar snabbt.