Viktiga saker att tänka på när du ska jämföra kreditkort

Att välja rätt kreditkort är inte alltid det lättaste och det är framför allt något man ska vara försiktig med. Målet är att hitta kreditkort som är så lönsamt som möjligt för dig och som dessutom har bra villkor så att du slipper obehagliga överraskningar när det är dags att betala kreditfakturan.

Därför har vi samlat några av våra matnyttiga tips till alla er som är på jakt efter ett nytt kreditkort.

Ta hjälp med jämförandet

Det första och viktigaste tipset är att inte göra allt arbete på egen hand. Framför allt om du inte har den kunskap som krävs för att faktiskt förstå hur olika kreditkort fungerar och vad som avgör om ett kort är bra eller inte. Det finns otaliga jämförelsesajter du kan använda dig av för att få hjälp med att hitta det bästa kreditkortet och vi uppmanar alla att använda dessa.

Med det sagt behöver du inte lita blint på andras åsikter och rekommendationer, men det kan absolut vara till stor hjälp.

Vad förväntar du dig av kortet?

Redan innan du börja leta efter ett kreditkort behöver du fundera på vad det är du vill få ut av det och vilka förmåner du är mest intresserad av. Detta kommer hjälpa dig begränsa sökandet betydligt vilket gör processen mycket lättare.

Vill du ha ett resekort som gör det billigare och smidigare att resa? Önskar du få rabatter och exklusiva bonusar när du shoppar online eller handlar mat? Är du framför allt ute efter rabatter när du tankar bilen?

Genom att svara på dessa frågor kan du begränsa sökandet till de korten som faktiskt fyller en funktion för dig istället för att jämföra ALLA kreditkort på marknaden.

Granska villkoren

När det kommer till villkoren ska du vara så noggrann och petig som bara möjligt. Du vill inte betala för mycket i ränta, ska helst undvika alla fasta avgifter och kreditkort utan räntefria dagar är sällan värt det.

Målet är att hitta en kreditgivare som är ärlig och transparent så att du slipper överraskningar eller tvingas betala för mycket för de förmåner du erbjuds.

Prata med vänner

Ett annat klassiskt tips när man letar efter en ny produkt eller tjänst är så klart att vända sig till nära och kära. Vilka kreditkort använder dina vänner och varför? Är de nöjda med sina val eller är det något som saknas?

Rekommendationer från personer man litar på är alltid värdefulla oavsett vad det är för produkt man är på jakt efter.

Tänk också på

Det är inte alla som kvalificerar för kreditkort och bara för att du vill ha ett så betyder det inte att du kan få ett. Har du skulder och betalningsanmärkningar kommer din ansökan att nekas, och är du osäker på om du kommer kunna betala din kreditfaktura varje månad borde du vänta med att ansöka tills din ekonomi ser bättre ut.

Ansök heller inte om för stora kreditutrymmen då risken att du har svårt att betala tillbaka blir mycket högre. Var ärlig med dig själv och välj ett kort som passar dig och din situation just nu – du kan alltid be om att höja kreditutrymmet vid ett senare tillfälle.

Kommentera eller Fråga

Vi visar aldrig den eller delar den till någon annan.