ICA bankens privatlån kan du använda till i princip vad du vill, och samma ränta gäller dessutom för alla. Låna pengar till renovering, resa, eller en ny bil. Med ICA bankens privatlån kan du köpa bilen av privatperson till skillnad från ett traditionellt billån.

Ansök direkt hos ICA Banken

Karaktäristiskt för ICA banken är att erbjuda bra och tydliga villkor, och låga avgifter. Man erbjuder blancolån, lönekonto, bankkort, bolån och försäkringar. ICA banken startade sin verksamhet 2001 och ingår i ICA koncernen ICA AB. Antalet anställda uppgår till ca 300 personer.

Huvudkontoret ligger i Stockholm och kundservice ligger i Borås. ICA har ca 3,6 miljoner kunder i kundbasen och ca 460 000 personer utnyttjar banktjänsterna. Hos ICA banken kan du ansöka om privatlån som ges utan säkerhet, min belopp är 20 000 kr och maxbelopp 500 000kr.

Om ICA Banken

Du ansöker direkt på ICA bankens hemsida om privatlån utan säkerhet. För att bli beviljad lån från ICA banken behöver du vara 18 år, ha en fast inkomst samt vara utan betalningsanmärkningar.

Idén bakom ICA banken är  att erbjuda finansiella tjänster för ICAs kunder och på så sätt göra vardagen lite enklare för alla som handlar hos ICA. Det är också ett sätt att  minska ICA ABs transaktionsavgifter för främmande bank och kreditkort.

Krav för att kunna låna hos ICA

  • 18 år
  • Att du minst har en inkomst på 180 000 kr om året
  • Folkbokförd i Sverige
  • Betalningsanmärkningar accepteras ej

Så ansöker du om lån

Ansök enkelt via formuläret på Ica Bankens hemsida, du signerar enkelt med mobilt BankID. Observera att om du har en medsökande för lånet så krävs det att medsökande har ett eget mobilt BankID.

Så beviljas du lån

Du ansöker via ett formulär på hemsidan, och för att får ansöka om privatlån och bli beviljad ett lån måste du uppfylla de kriterier som ICA Banken satt upp. Bland annat så krävs en fast inkomst samt att du är fri från betalningsanmärkningar.

Support och kundtjänst

Kundtjänst och support är öppen Mån- Fre mellan 8:00-18:00 och du kan nå dem på

033‑47 47 90. Det finns även möjlighet att maila till ICA Banken på [email protected], tänk på att de ej kan hantera kundärenden via e-post.

Utbetalningar

Ditt skuldebrev skickas som REK-post till ditt närmsta postombud och du kan då signera och returnera brevet. Pengarna har du på ditt konto inom ett par dagar.

Villkor

När du ansöker så görs en kreditupplysning på dig, det är sedan handläggarna på ICA Banken som utifrån sina villkor och kriterier utifrån anställning, inkomst och anmärkningar som tar beslut om att bevilja ett lån. Man bedömer utifrån varje sökandes unika situation.