Vad gör en låneförmedlare?Sammanfattning – Vad gör en låneförmedlare

  • En låneförmedlare samlar flera olika banker och låneaktörer.
  • Du som kund endast behöver skicka in en låneansökan istället för flera.
  • Låneförmedlaren ger dig flera låneförslag utifrån endast en ansökan.
  • Endast en UC görs hos en låneförmedlare.
  • Det kan dröja upp till 24 timmar innan du får alla dina låneförslag.

På vår sajt och på massor av andra sajter stöter du på begreppet låneförmedlare. Idag finns flera stora låneförmedlare som till exempel Lendo, Advisa, Sambla,Consector och Compricer. Många av låneförmedlarna erbjuder tjänsten att samla lånen, vilket innebär att du som har många olika lån och småkrediter kan samla dem i ett lån istället för flera olika. Det innebär att du faktiskt kan spara pengar och får mer över till att betala av ditt lån. Istället för att betala flera avgifter och lånekostnader så betalar du istället av en låneskuld. Läs gärna mer i tabellen nedanför för att fördjupa dig i ämnet.

Så här fungerar låneförmedling

En låneförmedlare samlar flera olika banker och låneaktörer så att du som kund endast behöver skicka in en låneansökan istället för flera. Låneförmedlaren tar emot din ansökan om lån och kan då erbjuda dig flera olika låneofferter som du kan välja mellan. Du kan på så sätt förhandla fram den bästa räntan utifrån din ekonomiska situation. Den största fördelen med låneförmedlare är att du sparar tid vid ansökan, det görs endast en UC istället för om du ansökt om flera olika lån hos olika banker. Nackdelen är att du endast får låneförslag från banker och låneföretag som är anslutna hos låneförmedlaren, det kan också dröja upp till 24 timmar innan du får dina låneförslag ifrån låneförmedlaren.

Så ansöker du om lån

Det som avgör vilken ränta du får beror helt på hur din ekonomiska situation ser ut. Vid ansökan är det viktigt att du kan redovisa och intyga anställning, sparande, tillgångar, samt skulder sedan tidigare. Om du har en medsökande för lånet så bör också den personen kunna visa dokumentation över tillgångar, skulder och anställning. Du bör alltså innan ansökan ha samlat den informationen och dokumentationen av din ekonomiska situation.

Läs mer

Samla dina lån – en guide

Låna till kontantinsats

Låna till renoveringKommentera eller Fråga